题目内容

【题目】 School Rules in the World Every school has its own rules. Some rules are the same. But some are different. And some rules are interesting to us. Here are some school rules.

Strick Japanese rules Many Japanese schools ask students to wear uniforms. Some schools tell students they can not go to the movies, leave home at night or play computer games at home on school days.

Different shoes in the US At some US schools, students must have a pair of indoor(室内)shoes at school everyday. This can keep the school clean.

No strange(奇怪的)hair in the UK In some English schools, students can’t wear strange hairstyles(发型). But the students can wear strange hairstyles in the World Cup years.

1What can’t some Japanese students do on school days according to(根据)the rules?

A.They can’t wear school uniformsB.They can’t watch TV.

C.They can’t play with friendsD.They can’t leave home at night.

2What must some American students wear to keep the school clean?

A.Sports shoesB.Indoor shoesC.Outdoor shoesD.Uniforms

3Which is TRUE according to the passage?

A.Some rules in American schools are strict.

B.Rules of all the schools are the same.

C.Some Japanese students can’t go to the movies on school days.

D.English schools never allow(允许)students to have strange hairstyles.

【答案】

1D

2B

3C

【解析】

本文是一篇说明文。文章主要介绍了日本、美国以及英国的校规。

1细节理解题。根据“Many Japanese schools … at home on school days.”可知,日本学校要求学生必须穿校服,有的学校要求上学期间学生不能去电影院,不能在外留宿,不能在家打游戏。故选D

2细节理解题。根据“students must have …can keep the school clean.”可知,美国学生在学校必须穿室内鞋。故选B

3细节理解题。美国校规只规定学生要穿室内鞋,文章中并未指出是否严格,A错误;日本、美国以及英语的校规都不一样,B错误;根据“Many Japanese schools … at home on school days.”可知,日本学校要求学生必须穿校服,有的学校要求上学期间学生不能去电影院,不能在外留宿,不能在家打游戏C正确;根据“But the students can wear strange hairstyles in the World Cup years.”可知,学生在世界杯的时候可以留奇怪发型,D错误。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Australia is southeast of China. Its seasons are different from ours. The weather in the north and in the south is different. In the north, rainy seasons are from November to April.

Typhoon(台风)seasons are from January to February. You can see the desert in the west. It is hot and there isn’t any rain. No one lives there.

My dad takes me to Australia. We see many sheep on the grass. Australia is called “country on the sheep’s back". There are not many people in Australia. They live far away from each other. There are many kangaroos and koalas in Australia. The kangaroos can jump 4 metres high and it can jump 13 metres away.

Australia Day is on January 26. People don’t go to work and children don’t go to school on that day. People can have all kinds of parties on that day. Do you want to come to Australia? Please come on that day. Many Australians will invite you to have the party with them

1How is the weather in the west of Australia?

A.It’s cold and snowy.B.It’s hot and rainy.

C.It’s hot and has no rainD.It’s cool and cloud

2The underlined word(画线词)“ desert” means

A.places with little water and no plantsB.places with much water

C.places with many peopleD.places with animals

3How far can the kangaroos jump?

A.4 metresB.7metresC.13 metresD.15metres

4What do people do on January 26?

A.They go to work.B.They go to school

C.They have partiesD.They feed kangaroos

5Which of the following is NOT true?

A.Australia is southeast of China

B.We see many sheep on the grass in Australia.

C.People in Australia live far from each other.

D.Australia Day is on January 16.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网