题目内容
【题目】 Do you know 5G? It is the fifth generation(代)of mobile network technology. These new networks are coming.
China just issued commercial licenses(发放商用牌照)for 5G on June 6, 2019. This means that China's telecom companies will be able to offer 5G networks for mobile phone users.
Each mobile network generation is faster and more powerful than the one before it. 1G let us talk to each other. 2G let us send messages. 3G gave us data(数据)and the Internet. And 4G made all of these things faster. What's special about 5G?
5G has a very short delay between sending and receiving information. Now, 4G takes about 100 to 200 milliseconds(毫秒)to send and receive data. But 5G will get it down to 1 millisecond or less-this is almost real-time.
'This big change will not only make our mobile Internet faster,but also deeply change our lives. Read on to find out how.
5G + entertainment(娱乐)
5G networks are about 100 times faster than 4G. This means you can download a movie in seconds using 5G.
Also, virtual reality(VR)games will become more popular with 5G. The short delay of 5G will make the games feel even more real.
5G + transport
5C will also bring us safer self-driving cars. These cars can send signals(信号)to each other. They also talk to traffic lights and road sensors(传感器). 5G will allow cars to react(反应)even faster than human drivers.
5G + smart homes
5G also makes the Internet of things possible. Internet of things is a large network that connects everything to the Internet. Smart homes are part of it.
For example, your toaster can automatically(自动地)start making breakfast after your alarm rings. And if its sensor feels the air becoming dry, a smart sprinkler(洒水器)could water your plants by itself.
【1】What's the writer's purpose in writing the third paragraph?
A.To explain 5G is the best of all.
B.To share his knowledge about 5G.
C.To encourage people to use the new network technology.
D.To show the development of mobile network technology.
【2】What does the underlined word “delay” in paragraph 4 mean in Chinese?
A.卡顿B.延时C.暂停D.掉线
【3】Which of the following ways is not mentioned that 5G will change people's lives?
A.Health careB.Entertainment.C.Transport.D.Smart homes.
【4】What will people do possibly with 5G according to the passage?
A.Download a movie in minutes.
B.Put everything onto the Internet.
C.Make self-driving cars safer.
D.Make food more easily and faster.
【5】What's the main idea of the passage?
A.5G will change our lives in many ways.
B.Mobile networks are changing for better.
C.5G will make the Internet of things possible.
D.5G networks for mobile phone users are coming.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】A
【4】C
【5】A
【解析】
这是一篇说明文。文章介绍了5G网络的便捷,同时指出5G网络在娱乐,交通以及智能家庭方面给人们生活带来的改变。
【1】
推理判断题。根据“Each mobile network generation is faster and more powerful than the one before it. 1G let us talk to each other. 2G let us send messages. 3G gave us data(数据)and the Internet. And 4G made all of these things faster. What's special about 5G”可知此处1G、2G、3G、4G以及5G,显示了手机网络的发展和变化。故选D。
【2】
词义猜测题。根据第四段“Now, 4G takes about 100 to 200 milliseconds to send and receive data. But 5G will get it down to 1 millisecond or less —this is almost real-time.”可知4G 网络用100-200毫秒收发数据,但是5G网络用不了一毫秒就能收发信息,真的很快了。所以5G在接收发送信息只有很短的延迟。delay表示“延迟”。故选B。
【3】
细节理解题。根据文中“This big change will not only make our mobile Internet faster, but also deeply change our lives. Read on to find out how”以及文中的介绍5G+entertainment,5G+transportation,5G+smart homes可知没有介绍5G对健康的改变,故选A。
【4】
细节理解题。根据“5G networks are about 100 times faster than 4G. This means you can download a movie in seconds using 5G.”在几秒钟就可以下载电影而不是几分钟,可知A选项表述错误。根据第二个黑色小标题第二句“These cars can send signals to each other. They also talk to traffic lights and road sensors. 5G will allow cars to react even faster than human drivers”可知车辆之间可以发送信号,可以和信号灯和传感器沟通,让轿车反应更快,让驾驶变得更安全,C选项表述正确。根据“Internet of things is a large network that connects everything to the Internet.”把每样事物连接到网络而不是把事物放到网上,可知B选项表述错误。根据“your toaster can automatically start making breakfast after your alarm rings”自动的做饭而不是烹饪食物更容易和更快,可知D选项表述错误。故选C。
【5】
主旨大意题。文章讲解了5G网络的便捷,同时指出在娱乐,交通以及智能家庭方面给人们生活带来的改变。文章主要是介绍5G对我们生活的改变5G will change our lives in many ways。故选A。