题目内容

【题目】 Drones are like airplanes, only without a pilot. No one without a pilot’s license should be allowed to have one.

Something bad or unexpected can happen when people send up a self-controlled flying machine like a drone without knowing how to really control it. Drones can become flyaways, and can be caught up on a jet stream (喷气流) and blown away. A falling drone can do much damage (损害) to buildings and people.

Though drones can be harmful, they can be very helpful. At a sports event, drones can be used to give the spectators (观众) a view from above or help coaches see how their players are doing. They are also becoming a useful tool for firefighters, helping them find and fight wildfires. Drones can watch secretly on populations of animals in the wild, especially endangered ones. In some faraway places in the world, drones are the fastest way to send medicine to people who are in great need of it.

Some people think drones can only be used by governments to help when needed. Others think that if rules are obeyed, there should be little risk to people and property (财产). Drone makers say drones are exciting new technology and that the future will be controlled by them.

1 用英语列举drones的两种用途。

____

____

2 回答问题。Who should be allowed to have a drone?

3 回答问题。In some people’s opinions, can the drones only be used by governments at any time? Why?

4 根据短文内容完成句子。

Paragraph (段落) Two is mainly about_________________.

【答案】

1 At a sports event, drones can be used to give the spectators (观众) a view from above or help coaches see how their players are doing. Drones are also becoming a useful tool for firefighters, helping them find and fight wildfires.

2 Someone with a pilot’s license.

3No, they can’t . Because they think that if rules are obeyed, there should be little risk to people and property.

4the harmful of drones

【解析】

短文向我们介绍了无人机。没有飞行员执照的人是不能拥有无人机的,因为如果操作不当,无人机失去控制后,坠落的无人机会对建筑物和人造成很大的伤害。无人机也有很多用途,例如,在体育比赛中,无人机可以用来让观众从上方观看,或帮助教练了解他们的运动员的表现。它们也成为消防员的有用工具,帮助他们找到和扑灭野火。

1短文第二段介绍了无人机的用途。根据第二段中的句子Though drones can be harmful, they can be very helpful. At a sports event, drones can be used to give the spectators (观众) a view from above or help coaches see how their players are doing. They are also becoming a useful tool for firefighters, helping them find and fight wildfires.可知,在体育比赛中,无人机可以用来让观众从上方观看,或帮助教练了解他们的运动员的表现。它们也成为消防员的有用工具,帮助他们找到和扑灭野火。故答案为① At a sports event, drones can be used to give the spectators (观众) a view from above or help coaches see how their players are doing.Drones are also becoming a useful tool for firefighters, helping them find and fight wildfires.

2问题:谁应该被允许拥有无人机?根据第一段中的句子No one without a pilot’s license should be allowed to have one. 任何没有飞行员执照的人都不允许拥有无人机,答案为Someone with a pilot’s license.

3问题:在一些人看来,无人机在任何时候都能被政府使用吗?为什么?根据最后一段中的句子Some people think drones can only be used by governments to help when needed. Others think that if rules are obeyed, there should be little risk to people and property. 一些人认为,政府只有在需要时才可以使用无人机来提供帮助。其他人认为,如果遵守规则,对人和财产的风险应该很小。可知,一些人认为无人机不能无限制地使用,故答案为No, they can’t . Because they think that if rules are obeyed, there should be little risk to people and property.

4根据第二段中的句子Drones can become flyaways, and can be caught up on a jet stream (喷气流) and blown away. A falling drone can do much damage (损害) to buildings and people.可知,当无人机失去控制后,坠落的无人机会对建筑物和人造成很大的伤害。因此这一段主要介绍了无人机的危害,故答案为the harmful of drones

练习册系列答案
相关题目

【题目】 任务型阅读

阅读下面的短文,然后根据文章内容简要回答9195小题,并将答案写在答题卡上相应的位置。

Stephen Hawking was born in England in 1942He's one of the most famous scientists on space and time in the world. He is called the King of the Universe

He studied math and science at Oxford Universitythen he became seriously illwhich made him unable to speak or breathe without the help of machines

He went on to study at Cambridge University after graduating from Oxford UniversityIn 1965he got a Doctor's Degree of philosophy(哲学).Because of his serious illnessit was difficult for him to draw diagrams or to writeSo he started to think in picturesWith this new way of thinkinghe is respected by people in the worldThen in 1988he wrote his first important bookA Brief History of TimeIt was sold more than 5.5 million copies in over 33 different languagesHe was once invited to China to give lectures(做演讲).His self-confidence and humouous conversations impressed us deeply

1Was Hawking born in England? (no more than 3 words)

_________________________________________________

2What did Hawking study at Oxford University? (no more than 3 words)

_________________________________________________

3When did Hawking get his Doctor's Degree of philosophy? (no more than 2 words)

_________________________________________________

4What's the name of Hawking's first important book? (no more than 5 word)

_________________________________________________

5Where was Hawking once invited to give lectures? (1 word)

_________________________________________________

【题目】 Remember when you were a little child trying to learn to walk?

First, you had to learn how to balance (平衡) yourself and stand. You fell down, and then got back up. You laughed sometimes and cried at other times. After much practice, you finally learned how to balance yourself. You got much pleasure from this new feeling of power—you'd stand everywhere you could. It was a happy time—you did it!

Now the next step—walking. You'd seen others do it. It didn't look that hard—just move your legs while you were standing. Wrong—more difficult than you ever imagined. But after you tried again and again and again, you understood how to walk.

If people found you walking, they cheered, "Oh, look at what the kid is doing." This encouraged you! But look back on those days when you were the little child—how many times did you try when no one was watching, or when no one was cheering? You couldn't wait for someone to encourage you to take the next steps. You learned how to encourage yourself.

So, keep trying and encouraging yourself as you learned to walk if you want to succeed in doing something.

1What is the first step in learning to walk? (不超过15个词)

__________________________________________________________

2When did you understand how to walk? (不超过15个词)

__________________________________________________________

3What should you do if you want to succeed in doing something? (不超过15个词)

__________________________________________________________

【题目】 More than 700 years ago, Scotland was fighting with England. The king of England wanted _______ Scotland. He had a strong army so it was _______ for Scotland army to fight. Scotland _______ many times. Later King Robert of Scotland was caught but luckily he ran away from the English army.

One rainy day, King Robert hid in a cave(洞穴). He thought that he was not good enough to be the king. He was so worried that he didn't even notice there was _______ spider near him. After several hours he looked up and he saw the spider climbing; it was trying to climb up to its web at the top of the cave _______ it fell down.

" _______ sad! "thought King Robert, "The spider is _______ me. It's not strong enough."

He watched while the spider tried again. It fell down a _______ time.

"Be careful, little spider," he said. "Life is so hard. You'll never get back to _______web. "

But the spider tried again and again. King Robert watched while it slowly climbed back to its web. After an hour, the spider reached the web.

"You, really great, "the king said. "If you can keep trying, I can too. I ________ carry on fighting. "

Then the king's army grew stronger and finally stopped the English army.

Nobody knows if this is a true story. Many parents tell it to their children because they want their children to learn a lesson.

1A. to helpB. to controlC. helpD. control

2A. easyB. easilyC. difficultD. difficultly

3A. lostB. loseC. will loseD. were lost

4A. anB. aC. theD. /

5A. andB. butC. soD. or

6A. WhatB. What aC. HowD. How a

7A. withB. asC. forD. like

8A. firstB. secondC. oneD. two

9A. IB. youC. myD. your

10A. mustB. mayC. needD. can't

【题目】阅读下面短文,然后根据括号内所给汉语意思写出单词的正确形式(每空一词)

Cooking was once regarded as a necessary part of education in England. But in recent years, it has become less important in schools. As a result 1(基础的) cooking and food preparation skills are being lost. It is also making more children overweight, as parents use too much fast food that is 2(有害的) to their health.

The government is worried and is looking for ways to 3 (解决) the problem. A new law has been passed. All secondary schools should offer cooking 4(课程 ) to students aged from 11 to 14 years old. They hope that this will encourage people to cook instead of eating 5 (准备好的) meals, fast food and snacks.

Students will learn to cook for one hour a 6(星期) for one term. They will learn to use simple and fresh ingredients(原料) to prepare healthy, tasty food, following 7(说明). These cooking skills will be helpful in their future life. Schools are also setting up cooking clubs all over the country. The clubs will 8(提供) more children with the chance to learn to cook.

There are still difficulties. Head teachers are worried about the things they will need for the cooking. And about 15% of schools do not have 9(厨房) ) and there are not enough teachers.

The speaker from the government10(允诺) to train 800 teachers and to give schools million pounds a year to help children from poorer families to pay for ingredients.

【题目】 Playing video games and getting money for it seems like a dream job for many of today’s teenagers. But is it all fun and games?

Big business

Pro (professional) gaming is certainly big business. In 2017, there were more than 3,000 gaming competitions and over 10,000 professional players worldwide. A large number of people watch their competitions online, and successful gamers can get more than 1,000,000 dollars from prize money and ads. The industry is clearly thriving.

What it takes

Becoming a professional is not just about being good at playing games- it also takes a lot of hard work. Some pro gamers practice for fourteen hours a day. "You need to spend much time and put all your efforts to it", says ex-gamer George

Not all fun and games

It can be a difficult job as well. Stress is a big problem for gamers. Tiredness is another, and injuries(受伤) are common. Top player Hai Lam had wrist(手腕) problems after years of pro gaming. Careers(生涯)are short, and many gamers retire (退休) before they are 30 and try to find another job.

However, the bad points probably won't change the dreams of many teenage gamers. And angry parents are still likely to hear the excuse, “But I'm just practicing for my future job!”

1How many professional players were there around the world in 2017?

A. 130.000.B. More than 3, 000.C. Over1,000.000.D. More than 10.000

2What does the underlined word "thriving" in Paragraph 2 mean

A. Getting worse.B. Doing well.C. Developing slowly.D. Changing quickly.

3What can we infer from the last sentence of the passage?

A. Children are angry with their parents

B. Teenagers practice games for their future jobs

C. Some teenagers are crazy about playing games

D. Parents stop their children playing games successfully.

4What's the main idea of the passage?

A. Pro gaming isn't all fun and games

B. The career as a pro gamer doesn't last long

C. Being a pro gamer is a good choice for teenagers.

D. Being a pro gamer is an easy way to make money.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网