题目内容

【题目】Learn how to drive safely in the UK

British roads are the safest in the worldin 2010, only 3. 8 people out of 100, 000 died in road accidents. This number is lower than that in any other country. If you go there, you should try to drive the same way as British people do. This is some advice for visitors who plan to go driving in the UK.

Drive on the left side of the road. In most countries, people drive on the right side. Many visitors have problems because they forget about this difference.

If there is line of cars, don't try to go past other people to get to the front. This is called "jumping the line". If you do this, other people will get angry with you.

Stop at the traffic lights. In the UK, drivers always stop when the light is red, although there aren't any cars or people around.

Don't use your horn(喇叭)too much. If you do, people will think you are not polite. If another driver flashes(闪光)their lights at you, then they are probably trying to tell you that they will wait for you to go first.

If you have an accident, then don't try to bribe(贿赂)the police! If you do, you might finish your visit in prison(监狱).

Learn how to drive safely in the UK

Drive on the left side of the road

Many visitors get into 1 while driving in the UK, because they often forget about the difference.

Don't jump the line

If there is line of cars, you should 2 going east other people to get to the front.

Stop at the traffic lights

3 there aren't any cars or people around, drivers always stop when the light is red.

Don't use your horn too much

If you do, people will think you are 4

Accident

If you bribe the police, you will 5 get into the prison.

【答案】

1trouble

2avoid

3Although

4impolite

5probably

【解析】

这篇短文主要介绍了英国道路是世界上最安全的道路之一,死于交通事故的人数比其他国家都要低,英国司机是如何做到这一点的,作者列举了去英国旅行的最新建议。

1根据文中“Drive on the left side of the road. In most countries, people drive on the right side. Many visitors have problems because they forget about this difference. 在路的左边开车。在大多数国家,人们开车靠右行驶。很多游客都有问题,因为他们忘记了这一点。可知,“许多游客在英国开车时遇到麻烦,因为他们经常忘记这一差别。”短语get into troubleb意为“惹麻烦”。故答案为trouble

2根据文中“If there is line of cars, don't try to go past other people to get to the front. This is called "jumping the line". If you do this, other people will get angry with you. 如果有车排成一列,不要试图超过其他人到前面。这叫做“跳线”。如果你这样做,别人会生你的气。可知,这里是“如果有车排成一行,你应该避免去东边其他人到前面。”avoid doing sth.避免做某事。根据题意,故答案为avoid

3根据文中“In the UK, drivers always stop when the light is red, although there aren't any cars or people around. 在英国,司机总是在红灯时停车,尽管周围没有汽车或人。可知这里是说“虽然周围没有汽车和人,但红灯时司机总是停车。”这里是缺少连词,用although引导的让步状语从句。首字母注意大写。根据题意,故答案为Although

4根据文中“Don't use your horn(喇叭)too much. If you do, people will think you are not polite. 不要过度使用喇叭。如果你这样做,人们会认为你不礼貌。not polite相当于impolite意思是“不礼貌的”。If you do, people will think you are___的意思是“如果你这样做,人们就会认为你是不礼貌的。”impolite形容词,不礼貌的。根据题意,故答案为impolite

5根据文中“If you have an accident, then don't try to bribe(贿赂)the police! If you do, you might finish your visit in prison(监狱). 如果你出了事故,不要贿赂警察!如果你这样做了,你可能会在监狱里结束你的访问。这里是副词,If you bribe the police, you will ___5___ get into the prison.意思是“如果你贿赂警察,你可能会进监狱。” probably副词,可能。根据题意,故答案为probably

练习册系列答案
相关题目

【题目】 I went out to breakfast this morning to meet a friend. It was lovely, _______ what wasn’t so lovely was the lady who took our order.

I noticed she spoke in a way that was _______ , certainly not friendly, and kind of rude(粗鲁的).When it came to _______ turn to order, I thought to myself, “What can I do here to make her happy, to make her _______?” Surely there must be something I can sincerely compliment(赞美)her on. Then there it was and I knew at once.

It was her _______. She had the most well spoken and clear voice. That was what I would compliment her on. So after she took my order and gave me the same unfriendly attitude(态度), I said, “I hope you don’t _______ my saying you have the most amazing voice. It is so clear, well spoken and sounds so professional.”

Her whole face lit up. She smiled and as I turned and _______, I noticed her whole attitude change. The customer behind me received a totally _______ kind of service. A happier one, and all _______ what I did. Something so simple! Everyone has the power, the power to ________ change someone’s day by something as simple as a few kind words and being kind.

1A.soB.butC.unlessD.because

2A.unluckyB.unfairC.unhappyD.uneasy

3A.myB.herC.hisD.their

4A.nodB.cryC.shoutD.smile

5A.lookB.suitC.voiceD.smell

6A.mindB.avoidC.enjoyD.stop

7A.enteredB.ateC.greetedD.left

8A.unfriendlyB.differentC.uncomfortableD.strange

9A.because ofB.except forC.according toD.instead of

10A.hardlyB.widelyC.completelyD.naturally

【题目】 Music always interests us. But do you like music that is mainly used in stores? People call it “background music”. Recorded background music first found its way in factories, shops and restaurants in the US, but it soon spread to other parts of the world. Now many stores like to play this kind of music.

Why do they use it? Well, because they want to make customers stay longer. Then customers may buy some goods if they stay longer. In fact, some background music is soft and gentle. However, some background music is too loud. Many shoppers say that they don’t like any background music. When the music is being played, they may get angry at it and they will walk out of the shop as soon as they hear it.

According to a survey, three quarters of shoppers notice the background music when they go into a store. If they like the background music, they will stay longer as a result. They say they will come to the store again. However, fifty percent of shoppers will leave the shop because they don’t like the background music. They even say that they will be less likely to return to the store.

It seems that stores should choose a suitable “sound” for their customers. According to the survey, the suitable background music is a very effective (有效的) way to attract (吸引) more customer’s attention.

So it is wise of stores and restaurants to be more careful with their background music. Some restaurant owners even say that background music is more important than the problem of taste.

1Background music was first played in the following places in the US EXCEPT _______.

A.factoriesB.storesC.schoolsD.restaurants

2How many shoppers will be less likely to return to the store according to the survey?

A.Three quarters of shoppers.B.One quarter of shoppers.

C.Fifty percent of shoppers.D.Forty percent of shopper.

3Why do many stores and restaurants like to use background music?

A.Because they want to make their customers leave.

B.Because almost all customers enjoy listening to music.

C.Because they expect the music to help with their business.

D.Because the music makes their places look more beautiful.

4Which of the following is true according to the passage?

A.People only use background music in America now.

B.All background music is soft and gentle.

C.All the people like the background music when they go into the store.

D.The suitable background music is a very effective way to attract shoppers.

5What do we learn from the passage?

A.Background music is important.B.People in the US dislike background music.

C.How to buy goods in correct ways.D.Playing suitable background music is wise.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网