题目内容

【题目】Most of us use alarm clocks to wake up at the right time for school or work. We look at our watches to know the right time for the bus or train. However, there is also a right time to eat, sleep, exercise, and take medicine, too. We can’t look at a clock for the right time for these activities. We must listen to the clock inside our bodies: the biological clock(生物钟)

Barbara Wells exercised every morning. She woke up at 6:00 am. She ran about two miles before she went to work. But Barbara’s legs and back(后背) started to hurt. She did some exercises before she ran. But her legs and back still hurt. She ran slower, but the pain didn’t stop. Barbara talked to her doctor. The doctor said,“Don’t run in the morning. Try to exercise later in the day. That is the time when your body is at the right temperature for exercises after work.” Her legs and back don’t hurt anymore.

Today, doctors are learning more about chronobiology (时间生物学),the study of biology clocks. They are learning about the importance of time for our bodies. For example, it is best for people to go to sleep at the same time every night and to eat only when they’re hungry. Also, doctors discovered that some illness, such as heart attacks(心脏病), occur(发生)most often in the morning. This information tells them that the best time to take heart medication may be at night. When patients take heart medicine at night, they may prevent a heart attack in the morning.

Many doctors believe chronobiology can help us live healthier lives. It may be the right time to listen to these doctors!

1Do we all have a biological clock inside our bodies?

2How far did Barbara Wells run every morning?

3How did Barbara Wells' legs and back get well?

4What is the right time for a heart attack person to take heart medicine?

5What can we learn from the passage?

【答案】

1Yes, we do.

2About 2 miles/She ran about two miles every morning.

3She changed her exercise time./She exercised later in the day.

4At night.

5Everyone has his own biological clock and learning some about chronobilogy can help us live

healthier lives.

【解析】

文章大意:短文介绍了我们必须听我们体内的生物钟体内的生物钟会给我们的身体带来本能的反应,帮助我们生活得更健康

1细节理解题根据第一段最后一句We must listen to the clock inside our bodies:the biological clock.我们必须听我们体内的生物钟可知所以我们每个人都有生物钟故答案为:Yes,we do.

2细节理解题根据第二段中的句子She ran about two miles before she went to work.在她上班之前她跑大约2英里地可知在她上班之前每天早上跑大约2英里地故答案为About 2 miles/She ran about two miles every morning.

3细节理解题根据第二段中的句子The doctor said,“Don’t run in the morning. Try to exercise later in the day. That is the time when your body is at the right temperature for exercises after work.” 可知,医生告诉她,晚一点锻炼,这是身体比较合适的时间;故答案为:She changed her exercise time./She exercised later in the day.

4细节理解题根据第三段中的句子This information tells them that the best time to take heart medication may be at night. 可知,服用心脏药物的最佳时间是在晚上故答案为:At night.

5细节理解题。根据第一段最后一句We must listen to the clock inside our bodies: the biological clock.以及最后一段第一句Many doctors believe chronobiology can help us live healthier lives.可知,每个人都有自己的生物钟,生物时间学可以让我们活得更健康;故答案为:Everyone has his own biological clock and learning some about chronobilogy can help us live healthier lives.

练习册系列答案
相关题目

【题目】任务型阅读

Saying no can be very difficult. People who are very shy often have little confidence. It is very hard for them to say no. They would feel shy when they say no, but doing things that they don’t want to do will make them unhappy.

A simple and direct “No” is the best way. If you want to explain, you can keep it simple. Just say, “No, I’ve already made plans for this time” or “No, I’m not free at that time.”

Other indirect but polite ways of saying no:

● Sorry, I can’t do this right now.

● I’m afraid I can’t, but thank you for asking.

● Please accept (接受) that I cannot come.

● I’d rather not.

To say no you should:

● Start the sentence with the word “No”.

Shake (摇晃) your head when you say no to make sure others understand. Your voice should be clear and direct.

Sometimes it is difficult to say no. You can try to reply and explain in the following way:

“Sorry. I would have taken care of your cat next weekend, but I will be going out. I know it will be hard to find someone to take care of the cat. I will try to help you next time.” Remember that: you have the right (权利) to say no!

根据短文内容,回答下列问题。

1Who usually have trouble saying no according to the passage?

________________________________________________________________

2How can indirect ways of saying no sound?

________________________________________________________________

3When you really want to say “No”, how should you make your voice?

________________________________________________________________

4What does the writer encourage us to do?

________________________________________________________________

5When it is really difficult to say no, what are you supposed to try to do?

________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网