题目内容

【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。

Everybody knows that soccer is one of the most popular sports in the world.

Soccer is not a new sport. People all over the world played the game in different ways long ago. For example, in China nearly 2,000 years ago, soldiers kicked a ball as part of their exercise. Five hundred years ago in Europe, games in the street were common.

Soccer became popular in England in the 1800s. Different schools, clubs and groups played with different rules. In 1863, these English groups had meetings. They organized(组织)the different games into one game with similar rules. Soon, they formed the Football Association.

Not everyone agreed with the new rules. In England, some groups wanted to hold the ball with their hands so these groups formed rugby clubs. Groups in the United States also wanted to use their hands in the sport so they formed"football"clubs. Americans who didn't want to use their hands called the game “soccer”. Soccer is a short form of the word association.

From England, soccer began to grow. The first official international game of soccer was played between Scotland and England in 1872. By the 1880s, there were professional soccer teams in several parts of Europe. English players also introduced soccer to Africa, South America and New Zealand.

Soccer soon became very popular all around the world. FIFA, the international football federation(联盟), met for the first time in 1904. Seven countries came to the meeting. The first World Cup was in Uruguay in 1930. Only 13 countries played in the Uruguayan World Cup.

The World Cup is now the most popular sporting event in the world. Over 720 million people around the world watch the final game of the World Cup.

Next time you're playing soccer with your friends, remember that you're part of a long history of a fun and exciting sport.

1Is soccer a new sport?

2Why did people form “football”clubs in America?

3When was the first official international game of soccer?

4What is the passage mainly about?

【答案】

1No. /No. it isn't

2Because they didn't agree with the new rules / Because they wanted to use their hands in the sport.

3In1872.

4The history of soccer and how it became popular.

【解析】

足球是世界上最受欢迎的运动之一,受到了全世界各地人们的喜爱。这篇短文给我们介绍了足球这项运动的历史以及它发展变化的过程。

1根据短文第二段 “Soccer is not a new sport. People all over the world played the game in different ways long ago”可知,足球不是一个新的运动,很长时间以前人们就踢足球了。由此可知答案是否定的,故答案为No, it isn’t.

2根据短文第四段 “Groups in the United States also wanted to use their hands in the sport so they formed "football" clubs.”可知,美国的一些团体也想在这项运动中使用手,所以他们成立了“足球”俱乐部。故答案为Because they wanted to use their hands in the sport.或者Because they didn't agree with the new rules.

3根据短文第五段中 “The first official international game of soccer was played between Scotland and England in 1872.”可知,第一场官方国际足球比赛是在1872年举行的。故答案为In 1872.

4根据文意可知,这篇短文主要给我们介绍了足球这项运动的历史和发展变化的过程。故答案为The history of soccer and how it became popular.

这是一篇说明文,短文介绍了足球这项运动的历史和发展变化的过程。文章主题明确,中心突出,内容贴近学生们的实际生活,比较容易理解。题型是任务型阅读,要求根据文意回答问题,以考查学生们对文章事实信息的理解为主。做题时,应先通读短文,把握文章中心和脉络;然后根据题目所问,锁定文章相关段落或语句,用简洁的语言回答。如第1小题,题目问的是关于足球历史,这在短文开头就提出来了,根据文章第二段 “Soccer is not a new sport. People all over the world played the game in different ways long ago”可知,足球不是一个新的运动,故答案为否定的。再如第3小题,由题目中关键词the first official international game of soccer可定位至文章第五段“The first official international game of soccer was played between Scotland and England in 1872.”,可知答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Choose the words or expressions and complete the passage (选择最恰当的单词或短语完成短文)

I did badly at school. My headmaster thought I was useless and when I was 14, he said, “You are never going to be _________.”

I left school and after five years of odd jobs, I fell in love with a very nice middle-class (中产阶级) girl. It was the best thing that happened to me. I _________ to do something positive (积极的) with my life because I wanted to prove to her that what people said about me was wrong. So I tried hard with my _________ and went to college. My first book came out while I was at college.

After college I taught during the day in high schools and attended evening classes at London University, where I got a degree (学位) in history. I became a lecturer at a college, but later I was thinking of _________ that job to write full time when I was offered a part-time job at Leeds University. I began to feel _________ —here was a working-class boy left school early, now teaching at the university.

My writing career took off when I discovered my own style. Now I’m rich and famous, have been on TV, and met lots of film stars. But what does it mean? I _________ wish all the people that have put me down had said: “I believe in you. You can make it.”

1A.importantB.successfulC.honestD.hardworking

2A.continuedB.failedC.decidedD.remembered

3A.experimentB.writingC.practiceD.work

4A.taking upB.putting upC.giving upD.picking up

5A.sadB.surprisedC.nervousD.proud

6A.justB.evenC.quiteD.still

【题目】 Sara was sitting on the sofa and thinking about her birthday party. Because of the terrible storm, her parents decided to have the party the next weekend. Sara didn't understand why. They didn't live near the ocean (海洋).

'Sara, you can't sit there all day,' her mother said. 'We'll have your party for you next weekend.'

'It's not the same. My birthday is today, not next weekend.' Sara turned on the TV. She wanted to watch anything that wasn't about the storm. But just about every station was talking about it. 'I can't even watch my favorite shows. This storm is ruining (毁灭) everything.'

Her mother sat down next to her. 'The storm is ruining a lot. Look at that. Those people are trying to save their houses. Could you imagine if we lost our home?' Sara looked at what was happening on the TV. The storm did look bad. She knew she'd be really sad if her family lost their home.

'What's going to happen to all those people? Will they be okay?' asked Sara.

'Usually when there's a big storm like this, people give money and send food and other things to the homeless families. Some people even help rebuild houses.'

'I want to help, too.' said Sara. 'Maybe I could give my birthday money away. Those people are going to need it more than me.'

Her mother smiled. 'I'm really proud of you, Sara. Helping others is a great way to weather (经受住) the storm.'

1At the beginning of the story Sara felt ______.

A.excitedB.surprisedC.worriedD.unhappy

2What can we learn from the passage

A.Sara and her family lived near the ocean.

B.Sara and her family nearly lost their home.

C.Sara learned the storm was really bad from TV.

D.Sara watched her favorite shows on her birthday.

3At the end of the story, Sara decided to _____.

A.give her birthday money awayB.send food to the homeless families

C.help the homeless people rebuild housesD.invite the homeless people to her birthday party

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网