题目内容
8.Say something Good to OthersHow nice of you to read this passage.I can see from your eyes that you are a clever child I love the way you …
In the USA,January 24th is National Compliment (赞美)Day.(61)E We all feel good when we hear something nice about ourselves.Nice words make up happy.
But do you often say nice words to your friends?(62)G Your nice words are important to them.So now tell your friend,"You look good today."Say to your mother."You're a good cook."Say to your father,"(63)C".
Remember.(64)F Don't say anything if you don't have anything good to say.(65)B if you can't find anything good about people,or you will do more harm them good.
A.Speak out
B.Keep silent
C.You're a great father.
D.Thank you very much.
E.On that day people say something nice to others.
F.Your nice words must come from your heart.
G.Do you ever say anything good to your parents?
分析 对别人说一些好.
你读这篇文章真是太好了.从你的眼里我可以看出你是一个聪明的孩子,我爱你的方式…
在美国,1月24日是国家赞美日.在那一天,人们对别人会说一些好听的话.当我们听到一些关于我们自己的好话时,我们都感觉很好.好听的话组成了快乐.
但你是否经常对你的朋友说好话呢?你曾经对你的父母说过好话吗?你的好话对他们很重要.所以现在告诉你的朋友"你今天看起来很好."对你妈妈说"你是一个好厨师."对你父亲说"你是一个伟大的父亲".
记住:你的好话必须发自内心.如果你没有什么好说的话,就不要说什么.如果你没有找到对别人说的好话时,请保持沉默,否则的话比起对他们的好来说可能更伤害他们.
解答 61.E. 推理判断题.根据"We all feel good when we hear something nice about ourselves.Nice words make up happy."可知当我们听到一些关于我们自己的好话时,我们都感觉很好.所以在美国,在1月24日那一天,对别人会说一些好听的话.故选E.
62.G.推理判断题.根据"So now tell your friend,"You look good today."Say to your mother."You're a good cook."Say to your father,"可知前面是说对朋友怎么说,后面就应该是对父母怎么说,故选G.
63.C.推理判断题.根据"Say to your father."可知这里是对父亲说的话,就应该是夸奖父亲的话.故选C.
64.F. 推理判断题.根据Don't say anything if you don't have anything good to say(如果你没有什么好说的话,就不要说什么)并联系生活中的实际情况,我们知道,当我们对别人说好话时,应该发自肺腑.故选F.
65.B. 推理判断题.根据"if you can't find anything good about people,or you will do more harm them good."可知如果你没有找到对别人说的好话时…否则比起对他们的好来说可能更伤害他们.可知应是保持沉默,什么也不说.故选B.
点评 此题是配对阅读的题型.做这种类型的题首先要通读全文了解大意;然后再联系上下文,注意句与句和句子与段落之间的衔接,结合给出的选项进行配对.在做题的过程中可以适当运用排除法,排除掉比较相近的干扰项,排除的依据仍然是基于原文,注意仔细辨别.最后再根据答案复读文章看意思是否连贯完成校正.
| A. | become a high school student | B. | become a person | ||
| C. | are growing | D. | grow up |
---_____.In fact I eat a lot every day.( )
| A. | So do I | B. | So am I | C. | So I do |
| A. | shop;doing | B. | shopping;doing | C. | shopping;to do |
| A. | /?sju:p?/ | B. | /?su:p?/ | C. | /′s?:p3/ | D. | /?s?p?/ |
| A. | opened | B. | have opened | C. | will open | D. | are opening |
| A. | a pen pal is from Australia | B. | an Australian pen pal | ||
| C. | a pen pal in Australian |