题目内容
【题目】Dear students, please read every sentence carefully. ______ you are, ________ mistakes you’ll make.
A. The more careful, the fewer
B. The more careful, the less
C. The more carefully, the less
D. The more carefully, the fewer
【答案】A
【解析】
试题分析:句意:同学们请认真读每个句子,你越认真你所犯的错误就越少。the+比较级,the+比较级,,越……就越……。形容词修饰名词或和系动词连用,副词修饰动词。less,修饰不可数名词,fewer,修饰可数名词复数。错误是可数名词复数,根据句意及结构,故选A。
【题目】任务型阅读 阅读下面的短文,根据文中信息完成文后句子。每个空格只能填一个单词。
Feeding birds
Feeding birds has lots of fun. There are many types of feeders(鸟食罐)and each will attract(吸引)different birds. The bird seeds(种子)and food you put in the feeders will also decide which birds will come to your feeders.
Wild birds eat more than bird seeds! A lot more! Most wild birds don’t eat seeds. The reason
why these birds will not come to your feeders is that they like eating live insects or fish or
something else. To attract hummingbirds(蜂鸟), add one cup of sugar to the food.
We should give them clean fresh water at all times. During winter, water is often frozen. During summer, drinking and bathing water is important for birds.
It is best to provide food all year round. February and August are especially important,
when natural grass and fruit-bearing trees are growing and birds are nesting. During the winter
months, it is often difficult for birds and wildlife to find food.
根据短文内容,完成下面的表格。(一空一词)
Main ideas | Feeding birds is _________【1】of fun. | |
Facts | Food | Wild birds eat more than bird seeds and they like living things(生物) ______【2】. Hummingbirds like sweet food. |
Water | Birds may not get water during winter. During summer, it is __________ 【3】for wild birds to | |
Conclusion (结论) | You should feed them food all year round, especially in ___________【4】 or ____________【5】. | |