题目内容

【题目】阅读短文,根据题目要求完成各小题。

Iceland(冰岛) is a northern European country with amazing natural beauty and oceans around. There are lots of volcanoes(火山). It has a short summer which lasts from June to August. The long winter starts from September and ends next May.

Summer in Iceland is a golden season for tourists. Every year, people from all over the world come here to see the beautiful sights and enjoy the exciting whale-seeing(观鲸).

In winter, when people in Iceland complete their daily work, they will have a lot of special activities to spend the long dark night. Skating, riding snow motorbikes and having parties can really make an exciting night. After all the fun, a hot bath must be the first choice to relax. There are also story telling activities for children, which can teach them to be strong and kind. The most popular stories are about Christmas in Iceland.

Because of a long cold winter, Iceland has a short growing season. Food problem was always a headache for Iceland in the past. It had to buy most of its food from other countries. Later, when farmers learned to use lights and underground heat to grow crops(庄稼) all year round in the greenhouse, things changed a lot.

Living in such a nice environment, most people in Iceland live a happy life. According to a survey about happiness made each year in Europe, Iceland is always among the top 3.

1True or false.(“T”代表正确,“F”代表错误)

Summer in Iceland lasts from September to next May.

2How can people spend an exciting night in winter? (最少两条)

________________________________________________________

3Why does Iceland have a short growing season?

________________________________________________________

4Translate the underlined sentence into Chinese.

________________________________________________________

5Give a proper title(题目) to the passage.

________________________________________________________

【答案】

1F

2Skating, riding snow motorbikes and having parties. (回答其中任意两条,即可得分).

3Because of a long cold winter./ Because of a long cold winter, Iceland has a short growing season.

4生活在这样一个美好的环境中,冰岛的大多数人过着幸福的生活。

5Iceland

【解析】

文章大意:本文主要讲了一些冰岛的相关信息。这个国家的夏季是黄金旅游季,而冬天人们在夜里有许多特殊的活动,寒冷的冬天使其农作物生长季很短,但后来农民学会使用灯和地热来使庄稼在温室里生长,冰岛的大多数人都过着快乐的生活。

1细节理解题。根据第1段中“The long winter starts from September and ends next May.”可知漫长的冬季从九月持续到下一年五月,题干中的陈述是错误的。故答案为F

2细节理解题。根据第3段中“Skating, riding snow motorbikes and having parties can really make an exciting night.”可知冬季人们溜冰、骑雪地摩托或举办派对来度过一个激动人心的夜晚。故答案为:Skating, riding snow motorbikes and having parties. (回答其中任意两条,即可得分)

3细节理解题。根据第4段中“Because of a long cold winter, Iceland has a short growing season.”可知农作物生长季很短是因为漫长的冬天。故答案为:Because of a long cold winter./ Because of a long cold winter, Iceland has a short growing season.

4英译汉。Living居住;in such a nice environment在这样一个好环境里;most people in Iceland冰岛的大部分人;live a happy life过着幸福的生活。最后根据汉语习惯翻译句子。故答案为:生活在这样一个美好的环境中,冰岛的大多数人过着幸福的生活。

5标题归纳题。本文主要讲一些冰岛的相关信息,用“Iceland”做标题最合适。故答案为Iceland

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Choose the words or expressions and complete the passage (选择最恰当的单词或词语完成短文)

A crowd gathered recently to hear a popular jazz band. The music was good and the musicians were very bright. However, most people had come mainly to see a 9-year-old player called Jose, who was born blind. ________Jose couldn't see anything, he still began playing the drums when he was only 4. He showed an amazing ability, and before long he was playing the piano as well. By the age of 5, Jose had formed his own jazz trio(三重奏). So many music lovers are ________ this young man.

Jose's parents, along with everyone, are surprised by his marvelous talent(非凡的天赋).” I didn’t know jazz before, he got me into it.” said his father. “I didn’t know how to explain how it happened. It’s like the jazz was already _________him.”

Many professional musicians have noticed his deep understanding of this special form of music, and they hope to perform with Jose. Singer Vero says the________thing about Jose is not his age or his disability, but his ability of being completely free as a true artist should be. He shows other musicians how jazz music should be played.

As Jose’s fame spreads, he has more________to perform. He has traveled throughout Bolivia and into Brazil and Peru.

Jose is a common little boy at home, and he goes to school and does his homework. When he begins playing the piano or drums, his musical talent becomes quite clear. Hose has proved that nothing will keep him from doing what he loves best. He encourages others to look past their own obstacles(障碍)and _________for their dreams.

1A.WhenB.BecauseC.AlthoughD.If

2A.responsible forB.strict withC.famous forD.interested in

3A.aroundB.insideC.behindD.among

4A.unusualB.strangeC.funnyD.honest

5A.wishesB.reasonsC.businessD.chances

6A.practiceB.askC.reachD.prepare

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网