题目内容
【题目】 Once there was a piano player in a bar. People came just to hear him play. But one night, a lady asked him to sing a song.
"I don't sing," said the man.
But the lady told the waiter, "I'm tired of listening to the piano. I want the player to sing!"
The waiter shouted across the room, "Hey, friend! If you want to get paid, sing a song!" So he did. He had never sung in public before. Now he was singing for the very first time! Nobody had ever heard the song Mona Lisa sung so beautifully!
He had talent he was sitting on! He may have lived the rest of his life as a no-name piano player in a no-name bar. But once he found, by accident, that he could sing well, he went on working hard and became one of the best-known singers in the US. His name was Nat King Cole.
You, too, have skills and abilities. You may not feel that your talent is great, but it may be better than you think. With hard work, most skills can be improved. Besides, you may have no success at all if you just sit on your talent.
【1】Why did the lady want Nat King Cole to sing?
A.Because she took the waiter's advice.
B.Because she knew Nat King Cole sang very well.
C.Because she was tired of listening to the piano.
D.Because she thought Nat King Cole played the piano badly.
【2】Nat King Cole succeeded because ________ .
A.he got help from the ladyB.he caught the chance
C.he sang the song Mona Lisa wellD.he played the piano well
【3】Which is the best title for the passage?
A.Sing in the BarB.Achieve Success in Life
C.Never Lose HeartD.Find Your Hidden Talent
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【解析】
文章大意:短文主要讲述的是在酒吧,一位女士要一个钢琴家Nat King Cole唱歌,他通过把握机会,努力提高自己,后来成名的故事。作者想要告诉我们的是,要学会发现自己隐藏的天赋。
【1】
推理判断题。根据文中But the lady told the waiter, "I'm tired of listening to the piano. I want the player to sing!" 可知,这位妇女讨厌听钢琴了,想换个口味听音乐,故答案为C。
【2】
细节理解题。根据文中But once he found, by accident, that he could sing well, he went on working hard and became one of the best - known singers in the US. 可知,但当他偶然发现自己唱得很好时,他继续努力,成为美国最著名的歌手之一,说明他成功是因为抓住了机会。故答案为B。
【3】
主旨大意题。根据文章故事内容以及折射出来的道理可知,我们要尽力挖掘自己的潜能来提升自己,所以文章的标题应为“Find Your Hidden Talent发现自己隐藏的潜能”,故答案为D。
【题目】 为了缓解疫情对我们的影响,进一步促进社会经济的复苏,我们现在鼓励人们开始发展地摊经济(street vending economy)。这引发了学生们讨论这种经济形式给我们带来的利与弊。为此,学校英文报社将在下期开设专栏讨论这一话题。你采访了一些同学,写了一篇题为“What street vending brings us”的报道。内容如下:
优点(Advantage) | 1.人们可以在周边购买到需要的物品 2.价格不会太高,可以看到实物,不容易被欺骗(be cheated) |
缺点(Disadvantage) | 1.可能会给交通带来拥堵,破坏现有的环境卫生 2.商品的质量没有太大的保障 |
我的观点: | 我比较认可这种经济形式(this kind of economy) 理由:1. 很多人可以参与,能够地促进社会的发展 2. 自拟一点…… |
要求:1.短文需包括所有内容要点,要求语句通顺、意思连贯;
2.省略号处展开合理想象;
3.词数90个左右,短文开头已经给出,不计入总词数。
What street vending brings us
Our society has been affected by the spread of the novel coronavirus pneumonia(新冠肺炎), so it is time for us to introduce a new economy, street vending, to our society, hoping to fasten the development of our economy.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________