题目内容

【题目】 Once there was a piano player in a bar. People came just to hear him play. But one night, a lady asked him to sing a song.

"I don't sing," said the man.

But the lady told the waiter, "I'm tired of listening to the piano. I want the player to sing!"

The waiter shouted across the room, "Hey, friend! If you want to get paid, sing a song!" So he did. He had never sung in public before. Now he was singing for the very first time! Nobody had ever heard the song Mona Lisa sung so beautifully!

He had talent he was sitting on! He may have lived the rest of his life as a no-name piano player in a no-name bar. But once he found, by accident, that he could sing well, he went on working hard and became one of the best-known singers in the US. His name was Nat King Cole.

You, too, have skills and abilities. You may not feel that your talent is great, but it may be better than you think. With hard work, most skills can be improved. Besides, you may have no success at all if you just sit on your talent.

1Why did the lady want Nat King Cole to sing?

A.Because she took the waiter's advice.

B.Because she knew Nat King Cole sang very well.

C.Because she was tired of listening to the piano.

D.Because she thought Nat King Cole played the piano badly.

2Nat King Cole succeeded because ________ .

A.he got help from the ladyB.he caught the chance

C.he sang the song Mona Lisa wellD.he played the piano well

3Which is the best title for the passage?

A.Sing in the BarB.Achieve Success in Life

C.Never Lose HeartD.Find Your Hidden Talent

【答案】

1C

2B

3D

【解析】

文章大意:短文主要讲述的是在酒吧,一位女士要一个钢琴家Nat King Cole唱歌,他通过把握机会,努力提高自己,后来成名的故事。作者想要告诉我们的是,要学会发现自己隐藏的天赋。

1

推理判断题。根据文中But the lady told the waiter, "I'm tired of listening to the piano. I want the player to sing!" 可知,这位妇女讨厌听钢琴了,想换个口味听音乐,故答案为C

2

细节理解题。根据文中But once he found, by accident, that he could sing well, he went on working hard and became one of the best - known singers in the US. 可知,但当他偶然发现自己唱得很好时,他继续努力,成为美国最著名的歌手之一,说明他成功是因为抓住了机会。故答案为B

3

主旨大意题。根据文章故事内容以及折射出来的道理可知,我们要尽力挖掘自己的潜能来提升自己,所以文章的标题应为“Find Your Hidden Talent发现自己隐藏的潜能”,故答案为D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 为了缓解疫情对我们的影响,进一步促进社会经济的复苏,我们现在鼓励人们开始发展地摊经济(street vending economy)。这引发了学生们讨论这种经济形式给我们带来的利与弊。为此,学校英文报社将在下期开设专栏讨论这一话题。你采访了一些同学,写了一篇题为“What street vending brings us”的报道。内容如下:

优点(Advantage

1.人们可以在周边购买到需要的物品

2.价格不会太高,可以看到实物,不容易被欺骗(be cheated

缺点(Disadvantage

1.可能会给交通带来拥堵,破坏现有的环境卫生

2.商品的质量没有太大的保障

我的观点:

我比较认可这种经济形式(this kind of economy)

理由:1. 很多人可以参与,能够地促进社会的发展

2. 自拟一点……

要求:1.短文需包括所有内容要点,要求语句通顺、意思连贯;

2.省略号处展开合理想象;

3.词数90个左右,短文开头已经给出,不计入总词数。

What street vending brings us

Our society has been affected by the spread of the novel coronavirus pneumonia(新冠肺炎), so it is time for us to introduce a new economy, street vending, to our society, hoping to fasten the development of our economy.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【题目】 A Tomato Fairy

A few years ago, I was working a part-time summer job at a local _______ shop. While handing a hot fudge sundae to an old woman at the drive-thru window, I noticed that she had a box of purple _______.

As I handed her the sundae, I said, “Those tomatoes look so special! What kind are they?"

She grinned(露齿而笑)and replied, “Here, have some!”, Within _______, I had a handful of purple tomatoes.

“Oh, no, you don’t need to give me any!" I said. "They're purple! They must be very _______.

“Here, have more," she _______ and now I had six of the prettiest tomatoes I had ever seen. I weakly tried to _______, "Really you didn't have to give me any but thank you a lot."

The woman smiled again and said, "I hope you enjoy_______. And to answer your question, it’s very 'expensive' because it’s an heirloom(祖传)type that my mom used to _______.

I said thank you again, and she sped off. She was like a tooth fairy: I _______ her ice cream and she gave me tomatoes.

About two weeks later, my boss at the ice cream store sent me a text ________. "I want to let you know that your gardener dropped off a box of vegetables for you.” Baffled (困惑不解),I replied, “ ________?”

That night, my boss showed me the ________. It was full of carrots, beans, potatoes and tomatoes — purple tomatoes. ________ was back!

I never saw her again, but to this day her ________ inspires(激励)me to share what I have with anyone who’ll have it.

All I ask is an ice cream cone ________. Better yet, pay it forward and be someone else's secret gardener.

1A.vegetableB.fruitC.ice creamD.hamburger

2A.tomatoesB.carrotsC.beansD.potatoes

3A.yearsB.hoursC.minutesD.seconds

4A.expensiveB.cheapC.sweetD.tasty

5A.remindedB.orderedC.criedD.insisted

6A.thankB.acceptC.refuseD.explain

7A.itB.themC.yourselfD.myself

8A.buyB.plantC.pickD.sell

9A.lentB.boughtC.madeD.gave

10A.messageB.descriptionC.introductionD.instruction

11A.WhoB.WhenC.WhereD.Why

12A.shopB.messageC.boxD.garden

13A.My bossB.My momC.My gardenerD.My tomato fairy

14A.happinessB.kindnessC.selfnessD.business

15A.in troubleB.in needC.in returnD.in use

【题目】 What do we mean by responsibility? To put it simply, it is a duty to consider the consequences(结果,后果)of our actions. In other words, we have a duty to control our behavior.

When we are children, we have few responsibilities. Our parents look after us and we generally don't have to worry about food or shelter(居所). As we grow up, we gradually need to be responsible for more and more things. We learn how to make our own decisions and realize that we have moral duties. We have to be responsible for our lives.

We also have responsibilities that go beyond ourselves. Parents have the responsibility to look after their children. Beyond the family, people have a responsibility towards the community as a whole. It is responsible for us as a society to make this world a safe and pleasant place for everyone.

When we fail in our responsibilities, the consequences are most serious. Teenagers who stop their studies might make their own lives bad. Parents who are not caring for their own children properly, will put them in danger. By not following the trafc rules, careless drivers kill more than a million people around the world every year. Certain professions in our society, such as police officers, present to protect the public, and often risk their own lives in order to do their duty. However, their efforts depend on the support of ordinary people. If we pay no attention to our own responsibilities, society will become dangerous.

Whether we are shouldering heavy responsibilities, like doctors or lots, or simply taking responsibility for our own learning as students, we will always be judged on how well we perform our duties. For this reason, the hardest part of acting responsibly is admitting ( 承认 ) that we failed or that we made a mistake. Let's say you visit your friend's house and accidentally make an expensive teapot broken while your friend is in another room. The honest thing to do is of course to admit and apologize. Because this requires courage, some people take another way: they pretend that nothing happened. Perhaps a broken teapot might not be such a big deal, but in any given situation, we can choose to act responsibly.

Responsibilities are an important part of life since our actions have consequences. If everyone considered how their actions would affect themselves and other people, the world would be a better place.

1Which of the following is NOT TRUE according to the passage?

A.We should choose to act responsibly in any given situation.

B.Students have the same heavy responsibilities as the doctors.

C.We have to be responsible for ourselves and beyond ourselves.

D.Police ofcers often risk their own lives in order to do their duty.

2The passage tells us that _________.

A.children have no responsibilities

B.adults often risk their own lives in order to do their duty

C.students should only be responsible for their own learning

D.our responsible actions would make the world a better place

3According to the writer, the hardest part of taking responsibility is .

A.to control our behaviorB.to make our own decisions

C.to admit our failure or mistakesD.to affect ourselves and other people

4Which of the following would be the best title for the passage?

A.Importance of ResponsibilityB.Consequence of Responsibility

C.Difcult Part of ResponsibilityD.Development of Responsibility

【题目】 Tons of people enjoy listening to different types of music while they paint, write, or draw. Many believe that music helps get the creative juices flowing, but an international new study is challenging that view by putting volunteers through a series of tests.

The study was performed as a joint partnership between psychologists at three universities in Europe. The results suggest that any task that relies on verbal(与文字有关的) creativity was impaired(削弱) when listening to any type of music.

Subjects(受试者) in the project all spoke English as their first language, and had no problem in their sight or hearing.

The tasks were simple word games. For example, subjects were given three words, such as dress, shine, and flower. Then, they were asked to find a single word which could be connected with all three to form a common phrase or word. The single word, in this case, would be “sun” (sundress, sunflower, etc).

Subjects completed the tasks in either a quiet room, or while they were played background music with foreign lyrics(歌词), English lyrics, and instrumental music with no lyrics at all.

The research team also tested the library background noises, but found that such noises had no great difference in subjects’ creativity. The study’s authors believe that was the case because library noise is a “steady state” environment which is not as disruptive(扰乱的). Music with or without lyrics is characterized by changes in pitch or tone.

It’s worth mentioning that even familiar music with well known lyrics impaired subjects’ creativity, even when subjects declared that they worked or studied with music on regularly and the music improved their overall mood.

So next time you sit down for a study session with those lo-fi beats, you may be giving your brain something else to focus on rather than your work.

1What does “that view” in Paragraph 1 refer to?

A.Listening to music while working is so common.

B.People enjoy listening to different types of music.

C.Listening to music impairs creativity.

D.Music helps improve our creativity.

2According to the word game in Paragraph 4, if volunteers are given three words “foot, base, basket”, what is the single word?

A.Case.B.Line.C.Print.D.Ball.

3Which of the following had no great difference in performance of the verbal tasks?

A.Familiar music with well known lyrics.

B.The quiet and library noise conditions.

C.Background music with foreign lyrics.

D.Instrumental music with no lyrics.

4According to the passage, which of the following is TRUE?

A.Music cannot disrupt the verbal working memory of the disabled.

B.Different kinds of music impair different parts of our brains.

C.You may do your best work without listening to music.

D.Library noises are characterized by changes in pitch or tone.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网