题目内容

【题目】When you ask a stranger for ________, polite expressions should ________ in your question. You can start with “Could you please…?” or “May I ask…?”.

A.direction, includeB.directions, be includedC.direct, be including

【答案】B

【解析】

句意:当你向陌生人询问方向,礼貌的表达应该被包含在你的问题中。你可以说“你能不能……?”或者“我可以问……?”

direction是名词,意为“方向”,directions 是其名词复数形式,direct可作形容词,意为“直接的”,direct也可作动词,意为“指导”。include是动词,意为“包含”,be included构成被动语态;be including构成进行时。第一空介词后加名词,direction是可数名词,这里用名词复数形式;第二空should是情态动词,主语expressionsinclude之间构成被动关系。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 It was not long ago that I first learned how important having a passion(激情) is to life.

That day I went with my mum to drive my sister to the library. I was bored. Then, as my mum stopped at a red light, someone on the side of the road caught my attention. It was a man dressed in rags(破旧衣服).He was homeless. That didn't interest me, for I had seen many like him before.

But in some way he was different. This man was not sitting down with a sad expression. He had a radio in his hand and was dancing happily to the music. The radio seemed to be the most precious thing he had.

“Mum, why does that man have a radio even though he's homeless” I asked.

“He bought it,” she answered. I was still confused.

“But if he's homeless, why doesn't he use the money to buy food or clothes? He wasted it on something he doesn't need.”

“Well, Sarah, sometimes food and clothes aren't the most important things. We need happiness, too.”

That man must care enough about music, so he bought a radio instead of food or clothes. I soon realized that happiness is the key to life. Without it, there's nothing to expect. A passion gives a person the feeling of happiness they need to keep going.

Since then I've never spent a day without thinking of what's truly important. A home, a mealclothes—these things are not the only things that make up our lives. What's often forgotten is that we all need a joy, a light in a dark day. We all need a passion.

1Where did Sarah see the homeless man?

A.At the library.B.At a red light.

C.At a music hall.D.At a radio station.

2What was the man doing when Sarah saw him?

A.He was eating some food.B.He was buying a radio.

C.He was sitting down sadly.D.He was dancing to the music.

3The underlined word “precious” in the passage means “________”

A.loved and importantB.old and cheap

C.loved but unimportantD.expensive but unnecessary

4What the homeless man did made Sarah ________ at first.

A.boredB.crazyC.confusedD.interested

5Which of the following is TRUE according to the passage?

A.In generalhomeless people like music very much.

B.Homeless people can also afford a radio.

C.We should care about music rather than food or clothes.

D.A passion for something can make a person live happily.

【题目】语篇翻译 阅读下面的短文,将划线部分译成英文或中文。

If you are given only 1 yuan, could you live in a city for one day? It seems this may be a little difficult. But students from Xi' an made it.

On April 10, more than 60 students from the Middle School Attached to Northwestern Polytechnical University took part in the One Yuan Metropolis Survival. 1. Students not only had to live, but they also had to deal with a lot of hard tasks.

2.为了赚钱,无论走到哪里,许多学生努力找寻兼职工作。 In this way, they also saw how hard life was. Zhang Qiyue, 14, asked more than 10 restaurants for a job and finally got one chance. We were upset when they said no. But gradually, we got used to it, he said. After being a waiter for an hour, he got 25 yuan. 3.他们甚至通过在公园唱歌跳舞来赚钱。

Living was hard, but finishing the tasks wasn't any easier. 4. They went to different places to finish tasks in a short time. The most amazing one was when they had to exchange things worth thousands yuan with only a piece of paper in half an hour. "We learned how to persuade others. From a balloon to a cake to a bottle of yogurt... after almost 20 tries, we got an expensive necklace( )," he said. 5. They will give all of the money they made to poor schools in Tibet(西藏).

1__________________________________________________

2__________________________________________________

3__________________________________________________

4__________________________________________________

5__________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网