题目内容
7.Sultan Kosen is the tallest man in the world.He is from Turkey(土耳其).(41)CAnd the shortest person in the world is from India.He's only 57centimeters tall.Basketball stars are usually tall.(42)A Some of the best football players are not very tall.
Short people often have better balance(平衡) than tall people.So they do not fall over very often.In some sports,the players must have good balance.For example,table tennis and running.You do not need long legs to run fast!(43)E Some people are tall,and some people are short.(44)B Today young people in many countries grow taller than their parents.(45)DGood food can help children grow.
根据短文内容,选择句子填入文中空缺处,使短文内容完整正确.
A.The stars of other sports are sometimes short.
B.There is no medicine to make people become taller or shorter.
C.He's 2.51meters tall.
D.This is because they eat better food today.
E.Some of the fastest runners in the world are not very tall.
分析 短文讲的是高个子和矮个子的各自优点和缺点,以及为什么现在孩子的个子比自己的父母都高.
解答 答案:41.C 细节推理题.根据上下文Sultan Kosen is the tallest man in the world.He is from Turkey(土耳其).(41)And the shortest person in the world is from India.He's only 57centimeters tall.苏丹•考森是世界上最高的人.他来自土耳其.41)______世界上最矮的人是来自印度.他高57厘米.可知前后形成对比,结合选项,应说他高2.51米.故选C.
42.A 细节推理题.根据上下文Basketball stars are usually tall.(42)Some of the best football players are not very tall.篮球明星通常个子很高.(42)____,一些最好的足球运动员个子不高.可知不同的运动员的个子是不一样的,结合选项,应是说其他运动的明星有时很矮.故选A.
43.E 细节推理题.根据上文For example,table tennis and running.You do not need long legs to run fast!例如,乒乓球和跑步,跑得很快你不需要长腿.可知说的是跑步不需要高个,结合选项,应是说一些世界上跑的最快的运动员不是很高.故选E.
44.B 细节推理题.根据上文Some people are tall,and some people are short.有些人很高,有些人矮.可知说的是人的个子,结合选项,应是说没有药使人成为高的或矮的.故选B.
45.D 细节推理题.根据上下文Today young people in many countries grow taller than their parents.(45)Good food can help children grow.现在许多国家的年轻人比他们的父母长得更高.(45)____,好的食物可以帮助孩子成长.可知说的是高的原因,结合选项,说的是这是因为今天他们吃更好的食物.故选D.
点评 做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
Of course,this question was a little special.(69)C She was tall and her hair was dark.But Jeff didn't talk with her and didn't know her name.The test was over.(70)A Then a student asked the teacher,"Is the last question very important in this test?"
"Yes,"said the teacher."In our life,we will meet many hard-working people.They are important.(71)We may smile at them or say hello to them.(72)B He also learned that woman's name later.It was Kathy.
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺,内容完整,并将其标号填写在下面题号后的横线上.
| A.Jeff gave his paper to the teacher. B.Jeff never forgot that question. C.Jeff saw the woman sometimes. D.Everyone sees our school's cleaner every day. E.We should care about them. |
| A. | with | B. | for | C. | to |
| A. | is used to taking | B. | was used to take | ||
| C. | used to take |
| A. | thousands of | B. | thousand | C. | two thousands |
-I'm sure she will.She is especially at singing and dancing.( )
| A. | lucky | B. | realistic | C. | pleased | D. | good |