题目内容
【题目】 Bill is a teacher. He goes to work from Monday to Friday every week. Usually he gets up at six in the morning. After breakfast, he takes a bus to work. It' s not far from his home to school, so it only takes him about 20 minutes. He is a P.E. teacher, he often plays sports with his students. He has classes every day. Two are in the morning and two are in the afternoon. In the evening he usually eats dinner at home and then he watches TV for about an hour. He thinks he has a happy life.
判断正误。正确“T”。错误“F’。
【1】Bill works five days a week.
【2】Bill goes to work by bike.
【3】Bill has five classes a day.
【4】Bill usually watches TV after dinner.
【5】Bill likes his life.
【答案】
【1】T
【2】F
【3】F
【4】T
【5】T
【解析】
本文讲述了比尔是一位老师,每周上五天班,并介绍了他每天的工作情况和生活情况。
【1】细节理解题。根据He goes to work from Monday to Friday every week,可知,他从周一到周五都上班,即一周上五天班,所以此句话是对的。故答案为T。
【2】细节理解题。根据After breakfast, he takes a bus to work,可知,他坐公交车上班,所以此句话是错误的。故答案为F。
【3】细节理解题。根据Two are in the morning and two are in the afternoon,可知,他一天有四节课,上午两节课,下午两节课,所以此句话是错误的。故答案为F。
【4】细节理解题。根据In the evening he usually eats dinner at home and then he watches TV for about an hour,可知,他晚饭后通常看一个小时的电视,所以此句话是正确的。故答案为T。
【5】细节理解题。根据He thinks he has a happy life“他认为他有一个幸福的生活”,可知,他喜欢他的生活,所以此句话是正确的。故答案为T。