题目内容
【题目】Archie is a boy with dreams. His dreams are never boring and he is quite clever. He always thinks of them in the day. Sometimes he comes up with exciting ways to play. One day, he made a gokart. That was one of his dreams. He got his friends in it and that made his friends feel happy. It really ran fast on the road. After that, he dreamed of a big and nice park. But when he told his friends, they told him not to do that. They said it was too difficult to do. Archie wasn't happy because he couldn't go on his dream. But he still thought of it. His friends couldn't believe him. He knew it was difficult, but he started. Finally, Archie had his park. It was fun and many people liked it. If you believe in your dream, you can do it.
【1】How are Archie's dreams?
A. Boring. B. Fun. C. Small. D. Large.
【2】The underlined word “gokart” may be a kind of ________.
A. food B. car C. sport D. house
【3】Which of the following is TRUE?
A. Archie was successful at last. B. Archie didn't have friends.
C. Archie only liked dreams. D. Archie didn't play sports well.
【答案】
【1】 B
【2】 B
【3】 A
【解析】
本文主要讲述了Archie和他的梦想。
【1】细节理解题。句意:Archie的梦想是怎样的?A无聊的;B有趣的;C小的;D大的。根据His dreams are never boring and he is quite clever.可知他的梦想从来都不是无聊的,故排除A项,C、D项未提及,故答案应选B项。
【2】句意:划线部分单词“go-kart”可能是一种___________. A食物;B汽车;C运动;D房屋。根据It really ran fast on the road.可知它能在马路上疾驰,故应是汽车,选B。
【3】细节理解题。句意:下列哪项描述是正确的?A. Archie最后成功了;B Archie没有朋友;C Archie只是喜欢她的梦想;D Archie体育运动不好。根据Finally, Archie had his park.可知他最后成功了,实现了自己的梦想,故选A。
【题目】书面表达
暑假期间,学校要求同学们参加一些社会实践活动。请在下表中选择2-3项你喜欢的活动(也可自拟活动项目) ,然后用英语写篇短文表明你的选择意向及理由,发表在学校微信公众平台的英语栏目中。
Social Practical Program (社会实践活动) | |
Activities | Reasons |
□ clean up the city park | Make our city more beautiful |
□ visit sick kids in hospital | ... |
□ help in the city library | ... |
□ teach foreigners Chinese | ... |
... | ... |
Notes: (1) 短文中必须包括所选择的活动项目,可适当发挥;(2) 文中不得出现真实人名和校名等相关信息;(3) 词数:80-100;短文首句仅供选择使用,不计人总词数。
During this coming summer vacation, I am going to take part in these activities.