题目内容

【题目】为了绿化环境,打造花园城市,你校将组织学生去北山公园植树。请你以学生会的名义写一则通知。要求同学们明天上午8点在学校门口集合,乘坐校车一起前往;穿好校服;自备午餐;不要迟到。

Notice

All the students,

Students' Union

【答案】Notice

All the students,

In order to make our city more beautiful, we are going to plant trees in Beishan Park, We'll meet at the school gate at 8: 00 tomorrow morning and take the school bus there together. Please wear your uniforms and take your lunch. You must be on time.

Students’ Union

【解析】

本文是一则通知,应包含题目所提供的所有信息。灵活运用各种句式,采用不同的表达方式将各个要点完整地表述出来,注意主次分明,详略得当。语言力求准确,简洁。最后必须认真查验是否有漏写,有无拼写错误及标点误用等。

练习册系列答案
相关题目

【题目】These days, a new kind of restaurant is becoming popular. People who go there can not only enjoy their meals but also enjoy playing computer games and have fun with their family and friends on the Internet. Fun Time is a restaurant’s name. It is in Los Angeles, and it’s about fun and food.

In Fun Time, there are no waiters or waitresses around you. The screens have replaced them. You can order the food you want by touching the screen in front of you and runners (流道) will bring it to the tables. You can also play video games with the people at the next table. The screens can show music videos, films and so on. But mainly they are used to show video games.

It’s an interactive(互动的) restaurant where you will control your meal and your time. The service is fast and the runners know clearly where to go. There will be no waiting time for waiters and no misunderstandings in the kitchen. Different kinds of foods are served at any time of a day, Fun Time is a place which holds “room games”, where every table in the restaurant can have a video game competition at the game time.

The owner of the restaurant hopes that Fun Time can make it easy for people to be interactive, have fun and enjoy a delicious meal.

1Where is Fun Time Restaurant? ( 根据短文内容回答问题)

_________________________________

2How can you order the food in Fun Time? ( 根据短文内容回答问题)

_________________________________

3When is the food served in Fun Time? ( 根据短文内容回答问题)

_________________________________

4The children have fun eating food in the restaurant.

_________________________________

(从短文中找出与句中画线部分意思相近的单词)

5The underline word “they” in the passage refers to________________.

【题目】(2017·眉山中考)If someone says to you: “give me five”, do not search your pocket to get five yuan! It will make others laugh! The person's not asking for your money, but your fingers.

In the US, "give me five" or "give me the high five" is a popular gesture (动作). You can see it often in films or on TV. It means the clapping () of each other’s raised (举起的) right hands together.

People do it when they meet for the first time or something success happens. For example, a student has good marks in exams or wins a lottery ticket (彩票).If a football team wins a game, the players will give high fives to everyone around to celebrate.

This gesture may come from the old Roman gesture of raising the right arm for the emperor(皇帝). This showed that the person raising his arm did not have a sword () in his hand.

Why not try to give the high five to your friends?

1The gesture “give me five” is the clapping of_______.

A. toes B. hands C. arms D. legs

2“Give me five” is a gesture to_______.

A. make people laugh B. ask for money

C. celebrate success D. give my five yuan

3When you______, you give your friends high fives.

A. lose your money B. go back home

C. win a football game D. pick up some money

4The gesture started in_______according to the story.

A. old Rome B. America C. China D. Britain

5Why did the Romans raise the right arm for the emperor? Because_______.

A. they were proud of their emperor

B. they were happy to see the emperor

C. they wanted to show their respect to the emperor.

D. they wanted to show there were no swords in their hands

【题目】Ⅸ.短文填空 从方框中选择正确选项,完成短文(方框中有两个选项是多余的)。

A.happily B. sad C. everything D. what E.but F.park

G.nothing H.to I.why J.walking K.how L.put

There was a time when I had some difficulties in my life. I felt1 all day long. Nobody could make me cheerful. One thing that happened made me change.

One day, I went to the2for a rest. There was an empty bench and I sat down. Suddenly, a young boy came around. “Did you see3I found?” he asked in excitement.I looked down and saw a small withered(枯萎的)flower lying in his hands. Seeing this, I felt even more depressed(沮丧的),I wanted him to go away, so I smiled to him and then turned my back.

However, instead of4away, the boy sat next to me. “It smells good and it’s beautiful, too! That ’ s5I picked it up,” he said. “ Hereit’s for you.” I knew I had to take it, or he might never leave. So I reached for the flower and said, “Thank you!” I waited,but the boy didn't6the flower in my hand. He just held the flower and didn't t move. It was not until then that I noticed the boy could see7

I took the flower with tears and said, “Thanks a lot! You have picked up the best one.” “My pleasure. ’’ the boy replied8,and then ran away. The boy couldn’t see, 9in his imagination想象),the world was beautiful. I saw a withered flower, while he“saw”a beautiful flower.

I held the flower up10 my nose and took a deep breath. I smelt the fragrance(香味of it. It was indeed (的确the most beautiful flower.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网