题目内容

【题目】Every year on my birthday, from the time I turned 12,a white gardenia(栀子花)was sent to my house. No card came with it.Calls to the flower shops were not helpful at all. After a while I stopped trying to discover the sender's name and was just very pleased with the beautiful white flower in soft pink paper.

But I never stopped imagining who the giver might be, Some of my happiest moments were spent daydreaming about the sender. My mother encouraged this imagining. She'd ask me if there was someone for whom I had done a special kindness. Perhaps it was the old man who I looked after when he was ill. As a girl, I had more fun imagining that it might be a boy.

One month before my graduation, my father died. I felt very sad and didn't want to go to the coming graduation dance at all. And I didn't care whether I had a new dress or not. But my mother, in her own sadness, would not let me miss any of those things. She wanted her children to feel loved and lovable. In truth, my mother wanted her children to see themselves much like the gardenia-lovely, strong and perfect with perhaps a bit of mystery.

My mother died ten days after I was married. I was 22. That was the year the gardenia stopped coming.

【1】Which statement is true according to the passage?

A. The author found the sender by calling the flower shops.

B. In fact, the flower was sent by a boy.

C. It was a pleasant moment for the girl to imagine the sender.

D. The author got a gardenia every year after she was married.

【2】The mother let her daughter go to the graduation dance because_______.

A. She hoped she would miss her father.

B. She thought education was most important.

C. She hoped she would find a friend.

D. She wanted her to be happy and strong.

【3Which of the following would be the best title for the passage?

A. A Childhood Dream. B. A Mother's Love.

C. A Graduation Party. D. A Special Birthday.

【答案】

【1】C

【2】D

【3】B

【解析】

试题分析:短文大意:这篇短文中作者主要介绍了妈妈通过匿名给女儿在每年过生日时都送来鲜花一事,让女儿感觉到被人关爱的幸福,即使爸爸离开了她们,妈妈仍然希望孩子们幸福,结局揭示了本文的中心。【1】C细节理解题。根据短文第一段Calls to the flower shops were not helpful at all.可知A错误;根据第二段最后一句话可知,送花的人可能是一个男孩,是女孩的一种主观想象;所以B也可排除;第二段Some of my happiest moments were spent daydreaming about the sender.可知女孩对送花人的猜测时光是美好的;故C正确;开头第一句Every year on my birthday, from the time I turned 12,a white gardenia(栀子花)was sent to my house. 可知D项表述错误;故选C。

【2D细节理解题。根据短文第三段In truth, my mother wanted her children to see themselves much like the gardenia-lovely, strong and perfect with perhaps a bit of mystery.可知妈妈是希望看到自己的孩子坚强和幸福的;故选D。

【3】B主旨大意题。根据短文最后一段的内容可知,妈妈去世以后,再也没有鲜花送来,可知,是妈妈在一直给孩子一种美好的期待和向往,所以B项妈妈的爱最能体现本文的中心意思;故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
A hobby can be almost anything that a person likes to do in his free time. Hobbyists raise pets, watch birds, paint pictures, play the piano and grow flowers. They also go to concerts, climb mountains, go fishing, skate and swim. They collect everything from books to butterflies and from boxes to stamps.
People follow hobbies because these activities offer enjoyment, friendship,knowledge and relaxation. Sometimes they even make money by following a hobby. Hobbies help people relax after hard work, and provide a balance between work and play. Hobbies also offer interesting activities for persons who are retired. Anyone, rich or poor, old or young, can follow an interesting hobby.
Hobbies can also help a patient to keep healthy. Doctors have found that hobbies are useful in helping patients (病人) recover from illness. Hobbies give patients who can’t move around something to do, and provide interests that keep them from thinking about themselves. Many hospitals treat (治疗) patients by having them take up interesting hobbies. Anyone, old or young, sick or well, rich or poor, can follow a good hobby, in spite of his age, health or money.
In early times, most people were too busy making a living to have many hobbies. But some persons who had spare time did enjoy hobbies. People today have more time than ever before for hobbies. Machines have now reduced much time that people must spend on their jobs. More people retire at an earlier age than before. Those who have developed hobbies never need to worry about what to do with their newly-found free time hours.
Sir William Osler, a famous Canadian doctor expressed the value of hobbies by saying, “No man is really happy or safe without a hobby. ”
(1)Which of the following is TRUE?
A.A hobby is a kind of activity that a person likes to do in his free time.
B.A hobby is one's regular activity in his office.
C.A hobby is a kind of activity only for old people.
D.A hobby is a kind of activity only for young people.
(2)It seems that people who _______ may spend more time enjoying their hobbies than others.
A.have little money
B.have much money
C.have left school
D.have retired from work
(3)The underlined word “recover” in the third paragraph means “_______”.
A.get back
B.become calm
C.get well again
D.become happy
(4)In early times, most people spent less time on their hobbies because _______.
A.they were brave
B.they were busy making a living
C.they were healthy
D.they were not interested in hobbies
(5)What does the writer think about hobbies?
A.People should have hobbies in their free time.
B.Machines also have their hobbies.
C.Hobbies are popular among people in Egypt.
D.People all over the world have the same hobby.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网