题目内容

【题目】阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。C
"Tom? Are you in bed yet?" called Mrs. White. There was no answer. Mrs. White put down her book and went to her 14-year-old son's room. Tom was sitting in front of a bright computer screen on which a motorbike was running fast.
"Oh, Tom. You're still playing on that computer game. You must stop now, because it's half past eleven. If you don't go to bed soon, you'll be very tired tomorrow." Said Mrs. White.
"But I've nearly won the game." Tom said to Mrs. White. She could see the excitement on his face. She sat beside him.
"You're always playing on the computer. You spend more time on this machine than on your homework."
Today more and more families have computers. Parents hope computers can help their children improve their study at school. But many of their children use computers to play games, listen to songs and watch videos instead of studying. We often see that computer net bars are crowded with people, especially young boys. They spend a lot of money competing with the computerized machines. The more they lose, the more they want to win. The result is that they don't want to work or study.
In some countries, even scientists hate computers. They say computers cause millions of people to lose their jobs or cause them a lot of trouble. Computer game addiction(瘾) is a serious problem in social life. Something should have to be done to solve the problem.
(1)How did Mrs. White feel when she saw her son playing late?
A.She felt happy.
B.She felt worried.
C.She felt wonderful.
D.She felt excited.
(2)Parents hope computers can _____________.
A.help their children improve their study at school
B.help their children play well
C.help their children know a lot of Internet knowledge
D.help their children relax themselves
(3)Many children use computers to _____________.
A.watch videos
B.listen to songs
C.play games
D.A, B and C
(4)The writer thinks _______________.
A.the boys can go to the computer net bars, but the girls can't
B.the computer net bars are very useful
C.the children spend too much money on computer games
D.the children should play computer games
(5)Why do some scientists hate computers?
A.They think computers cause millions of people to lose their jobs
B.They think computers cause them a lot of trouble
C.They think it's a waste of time to use computers
D.Both A and B

【答案】
(1)B
(2)A
(3)D
(4)C
(5)D
【解析】短文大意:这篇短文作者通过一个具体的事例想要告诉我们,现在很多孩子都把时间和金钱浪费在了玩电脑游戏上。很多家长给孩子买电脑是希望电脑能帮助他们学习,但是孩子们却用电脑来玩,甚至很多孩子还在网吧里玩。就连一些科学家都觉得电脑很讨厌,因为它给人们带来了很多烦恼。
(1)推理判断题。根据短文前四段的描述可知,White夫人看到自己的儿子一直在电脑前边打游戏,已经11点半了还没有睡觉,他花在电脑上的时间比学习的时间还要多。这样的情况下 ,我们推出White夫人应该是很担心。故选B。
(2)细节理解题。根据短文第五段中Today more and more families have computers. Parents hope computers can help their children improve their study at school.可知,现在越来越多的家庭都有电脑,家长们给孩子买电脑是希望它能帮助他们的孩子学习。故选A。
(3)细节理解题。根据短文第五段中But many of their children use computers to play games, listen to songs and watch videos instead of studying.可知,很多孩子用电脑来玩游戏、听歌、看视频,而不是用来学习。根据这里我们知道A、B和C三个选项都对,故选D。
(4)细节理解题。根据短文第五段中We often see that computer net bars are crowded with people, especially young boys. They spend a lot of money competing(竞争) with the computerized(用计算机控制的) machines可知,作者觉得孩子们花很多钱在网吧里玩电脑游戏。故选C。
(5)细节理解题。根据短文最后一段中In some countries, even scientists hate computers. They say computers cause millions of people to lose their jobs or cause them a lot of trouble.可知一些科学家也讨厌电脑,他们说电脑导致几百万人失业,或给人们带来了很多烦恼。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空。从短文后所给各题的四个选项中选出一个能填入空格的最佳答案,并将所选答案填入答题卡内。完成1—10题。

One Friday night, a poor young man stood at a gate of the railway station, playing his violin. Many people put money into the hat in front of him.

The next day, the young man came to the of the railway station again, and put his hat on the ground. But different what he always did in the past days, he took out a large piece of paper and laid it on the ground. It said, “Last night, a gentleman named George Sang put an important thing into my hat by mistake. Please come soon, Mr. Sang.”

About half an hour later, a middle-aged man ran to the young man and said, “It’s you! You do come here. I know that you are an honest man and will certainly here.” The young man asked, “Are you Mr. George Sang? Did you lose anything?” “A lottery(奖券) ticket,” answered the middle-aged man. The young man took out a lottery ticket and gave it to the man.

The prize of the lottery ticket was worth $ 500,000. Yesterday when the middle-age man knew he . he was very happy. He took out 50 dollars and put it in the hat. However, the lottery ticket was also in.

Later, someone asked the young man, “You the violin in the railway station every day to make money. Why didn’t you just take the prize of the lottery ticket for yourself?” The young man said, “Although I don’t have money, I live happily. But if I lose , I won’t be happy forever.”

【1】A. lying B. sleeping C. bowing D. dropping

【2】A. street B. window C. door D. gate

【3】A. for B. to C. from D. in

【4】A. slowly B. quickly C. strongly D. sleepily

【5】A. hide B. come C. flee D. leave

【6】A. lost B. won C. fell D. chased

【7】A. filled B. pulled C. kicked D. thrown

【8】A. play B. sell C. buy D. repair

【9】A. little B. much C. many D. few

【10】A. job B. pleasure C. honesty D. purse

【题目】完形填空。

Venice Film Festival is considered to be the oldest film festival in the world. The first Venice Film Festival was _________ in Italy in 1932. It was 14 years earlier than the first Cannes Film Festival in France.

At the first Venice Film Festival, there were no judges(裁判) and no __________ at all. Only a list of good films was chosen by the public. At the __________ festival, prizes started to be given. The prize of the festival was the Golden ___________. The lion is a symbol of the ancient republic of Venice.

_________ the Venice Film Festival was first held, the government has wanted to hold it every year. But from 1938 to 1942 the festival was destroyed _________ special reasons. Also, from 1940 to 1942, the festival was not held in Venice, so it was considered to have been __________ during that time. In 1946, the festival became active again. Now the festival becomes more and more __________. Each of the editors in the world wants to have a seat in this festival.

Venice Film has __________ a great opportunity for people around the world. They can learn about other countries’ culture by watching films. Many movie makers send their __________ to the festival and some of them hope to win the Lion Award.

1A. watchedB. held C. played D. said

2A. prizes B. winners C. hosts D. stars

3A. first B. second C. third D. fourth

4A. Tiger B. Fox C. Lion D. Elephant

5A. Since B. AndC. So D. Before

6A. such as B. because of C. instead ofD. according to

7A. sent B. dropped C. brought D. stopped

8A. interestingB. beautiful C. importantD. comfortable

9A. bought B. offered C. got D. caught

10A. songs B. actors C. movies D. musicians

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网