题目内容

【题目】根据对话内容,运用方框中所给的句子选项补全对话。选项中有一项是多余的。

Ben: Aha! Tomorrow is Saturday! No school, no homework! 1

Jim: What about a picnic at Nanhu Park? We can go boating there as well.

Ben: Good idea. 2

Jim: Bread, chicken, chocolate and ice-cream.

Ben: Don’t forget fruits and drinks.

Jim:3What about taking the bus?

Ben: No. Let’s go on foot.

Jim: On foot? Are you kidding? 4

Ben: But it’s good for health. We’d better do some exercise after a whole week’s study.

Jim: All right.

Ben: Look at the TV. Oh, dear! It’s going to rain tomorrow.

Jim:5Maybe we can go next week.

A. It’s so far away.

B. How are we going to get there?

C. Have you got any plans for the weekend?

D. What a pity.

E. Let’s go.

F. What are we going to take with us?

【答案】

1C

2F

3B

4A

5D

【解析】

这个对话是在BenJim之间进行的,周末到了,他们在谈论周末去南湖公园野餐。但明天天气不好,他们不能去了。

1句意:-你周末有什么计划吗?-去南湖公园野餐怎么样?根据上文Tomorrow is Saturday! No school, no homework!可知,周末到了。再根据下句话What about a picnic at Nanhu Park?表示提建议,由此可知,BenJim有没有什么计划,故应选C

2句意:-好主意,我们要带什么去?-面包、鸡肉、巧克力和冰淇淋。根据上文What about a picnic

at Nanhu Park以及下面的回答Bread, chicken, chocolate and ice-cream可知,他们要去野餐,

Ben问带什么东西去。故选F

3句意:-我们怎样去?坐公交车去怎么样?-不,让我们步行去。根据空后和下文What about taking the bus? Ben: No. Let’s go on foot.可知,这里谈论的是怎样去,故应选B

4句意:-步行去?你在开玩笑吗?-它那么远。-但是对健康有好处。根据文意Are you kidding?和下文But it’s good for health可知,南湖公园很远,Jim以为Ben在开玩笑。故应选A

5句意:-哦,天啊!明天要下雨。-真遗憾,或许我们可以下周去。根据下句话Maybe we can go next week可知,因为天气不好,所以他们不能去了,这里表示很遗憾。故选D

这个对话是在Ben Jim之间进行的,他们在谈论周末的计划。对话的内容贴近学生们的日常生活,句式简单,比较容易理解。题型要求选择适当的句子补全对话,其中有一个选项是多余的。做题时,应先通读对话,了解对话大意;然后根据上下文的提示选择适当的句子。例如第3小题,根据空后和下文What about taking the bus? Ben: No. Let’s go on foot.可知,这里谈论的是怎样去,故应选B。再如第5小题,根据上句话It’s going to rain tomorrow和下句话Maybe we can go next week可知,因为天气不好,所以他们不能去了,这里表示很遗憾。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】今年初《流浪地球》在中国火热上映。影片故事设定在2075年,讲述太阳即将毁火,已经不适合人类生存,而面对绝境,人类将开启流浪地球计划,试图带着地球一起逃离太阳系,寻找人类新家园的故事。影片多次提到希望。比如,老师问:希望是什么?班长回答:希望是我们这个年代钻石一样的东西。你的笔友Demon观看后,印象深刻,给你写了一封邮件。请你根据邮件内容结合你的情况,用英语回复。

To: LiHua@China. com

From: Demon@ America. com

Subject:Problems and hope

Dear Li Hua,

How are you? I hope you are well. I have watched a movie called Wandering Earth. I am deeply moved by those Chinese people who never give up. You Chinese are really brave and full of wisdom. As my Chinese pen pal, what will you do when you meet difficulty? Would you please tell me the following things?

What problems do you often meet in your school life?

How do you usually solve your problems?

Who has influenced you most in your life and what do you think of him/her?

What do you think about hope?

Please write back and tell me everything.

Best wishes,

Demon

注意:1.词数90左右,开头和结尾已经写好,不计入总词数;

2.回复必须包括所有要点,可适当发挥,使短文连贯、通顺;

3.文中不得提及真实的人名、校名等相关信息。

Dear Demon

I'm glad that you like the film. Indeed, I have learned a lot from it as well._______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Please write to me and tell me your view.

Yours,

LiHua

【题目】 A man walked in the desert for two days without any water. While he was feeling hopeless, he suddenly found a small house. He pulled his tired body inside. This was a small airless house and in the corner he discovered a water pump (抽水机).

Excited, he went forward to draw (抽取) water, but no water came out no matter how hard he tried. Too tired to do anything more, he fell to the ground. Then he saw a small bottle. On the bottle was a note, which read, “You must pour the water from the bottle into the pump before you draw water! Don’t forget, before you leave, refill the bottle with water!” He opened the bottle and found it was filled with water!

At that moment he thought, “It might be a little selfish, but as long as I drink the water in the bottle, I can be sure to leave this room alive! However, if I do as the note says and pour the only water into the pump and no water comes out, I will die of thirst. Should I take the risk or not?” It was five minutes later that he chose to pour the only water into the pump and began to draw water. After a minute, water started to come out!

After he had drunk enough water, he refilled the bottle. He added the following words after the note: Before you get something, you should first learn to pay.

根据短文内容回答问题。

1Where did the man find the water pump in the desert?

_____________________________________

2Was the small bottle full or empty when he found it?

_____________________________________

3What did he have to do before he drew water?

_____________________________________

4How long did it take him to make a choice?

_____________________________________

5What lesson does the story tell us?

_____________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网