题目内容

【题目】 What makes Australia different? First, if you are traveling from Southeast Asia, you will cover about 4,500 miles (7,240 km). If you are from the Americas or South Africa, you will cover about 9000 miles (14,500 km). If you come from Europe, you will have to travel about 10,500 miles (17,000 km). It is not just a quick crossing by boat, or a walk over a bridge. It is a long way to “Down Under”. So there are surely to be cultural as well as geographical differences.

And then there is the size of it. It’s a long way from one side to the other. Perth, the capital of Western Australia, is the most isolated (孤立的) city in the world. It is closer to Singapore than to Sydney, which is about 1, 900 miles (3,000 km) away.

Most countries have probably had population growth, with much the same racial mix, for hundreds of years. Apart, of course, from the Aborigines (土著), who have been there for over 50,000 years, Australians have not been there long. The first Europeans came and lived just over 200 years ago. Most other foreigners arrived less than 50 years ago. Australia’s population has doubled since 1957, transforming what was perhaps one of the most boring nations to one of the most exciting, with many interesting differences of culture and custom.

Australians are generally warm-hearted and open. Perhaps they have taken the best from other foreign cultures, mixing them with the best of Aboriginal and early foreign cultures. Australians are also humorous. You are expected to be the same. It is said in Australia that all visitors must be able to take a joke. Learn to laugh at yourself, your country, and so on. And if you really want to be a social hit, tell jokes about yourself, your country, and the way you speak. There is almost nothing that cannot be laughed at. The important things in life such as traditions (like public festivals) are taken very lightly. Sport, however, is taken very seriously!

Today, Australia has one of the world’s highest standards of living, fine food and wine, a great sporting tradition, a colorful and high culture, and an affection for visitors.

1How far will visitors travel from Europe to Australia?

2Which is closer to Perth, Singapore or Sydney?

3When did the first Europeans come to Australia?

4What is Paragraph 3 mainly about?

5According to Paragraph 4, what are Australians like?

【答案】

1About 10,500 miles (17,000 km).

2Singapore.

3Over 200 years ago.

4The history of Australian population growth.

5They are warm-hearted, open, and humorous.

【解析】

短文介绍了澳大利亚这个国家的位置,首都,它的人口迁移变化,还有澳大利亚的人。

1细节理解题,问题问意:游客从欧洲到澳大利亚要走多远?根据第一段“ If you come from Europe, you will have to travel about 10,500 miles (17,000 km).”如果你来自欧洲,你将不得不旅行大约10500英里(17000公里)。故答案为About 10,500 miles (17,000 km)

2细节理解题,问题问意:新加坡和悉尼,哪个离珀斯更近?根据第二段“Perth, the capital of Western Australia, is the most isolated (孤立的) city in the world. It is closer to Singapore than to Sydney,”珀斯,西澳大利亚州的首府,是最孤立的城市在世界上。它离新加坡比悉尼更近。故答案为Singapore

3细节理解题,问题问意:第一批欧洲人是什么时候来到澳大利亚的?根据第三段“The first Europeans came and lived just over 200 years ago.第一批欧洲人来到和居住在这在200多年前。故答案为Over 200 years ago

4段落大意题,问题问意:第三段主要讲了什么?通读第三段,第三段主要讲述的是澳大利亚人口迁移变化的一个历史,故答案为The history of Australian population growth

5细节理解题,问题问意:根据第四段,澳大利亚人是什么样的?根据第四段“Australians are generally warm-hearted and open.”和“Australians are also humorous. ”“澳大利亚人通常都很热情和开放。”和“澳大利亚人也幽默。”故答案为They are warm-hearted, open, and humorous

练习册系列答案
相关题目

【题目】 When we went out to dinner, I noticed a young man in a wheelchair, who, I thought, had muscular dystrophy (肌肉萎缩症). As a______person like him, his brain might be great but physically he could not do much. I had a chat with him and learned my______was right. He told me that normal things like answering the phone or opening the door were ______for him. Soon our dinner was served, and I kept my ______on him when I was eating. As we were leaving, I noticed him ______his wallet. We went to him and learned that he couldn’t find his ______! He said that he remembered putting it into the wallet______ leaving home. This man could not even move his hands easily. So I asked for his approval (批准) to help him look for his card, and he _____ me. At the same time, my son, Stewart, went off to see if someone had______a card. After searching carefully I ______the card. However, I found another one in his bag. Meanwhile, I found he had a lot of valuables in his bag. After______his dinner with the card I found in his bag, he decided to leave. Worrying about his______, we offered to send him home, because he was carrying so many valuable things with him. ______, he insisted that he could go home by himself. So we gave up and hoped that he could get home ______ . There are many disabled people in the world and we can’t imagine the difficulty they have in their everyday life. I was so______to be healthy and I hoped we all could try our best to help them.

1A.youngB.strongC.disabledD.kind

2A.guessB.ideaC.choiceD.feeling

3A.stressedB.relaxedC.simpleD.difficult

4A.eyesB.earsC.handsD.feet

5A.looking throughB.looking forC.looking afterD.looking out of

6A.passportB.moneyC.cardD.wallet

7A.afterB.beforeC.untilD.since

8A.treatedB.guidedC.trustedD.excused

9A.looked upB.picked upC.put upD.taken up

10A.findB.getC.didn’t findD.see

11A.spending onB.paying forC.preparing forD.agreeing with

12A.cardB.safetyC.moneyD.valuable things

13A.HoweverB.MoreoverC.OtherwiseD.Instead

14A.luckilyB.finallyC.safelyD.early

15A.luckyB.sadC.sorryD.nervous

【题目】 Artificial intelligenceAI)(人工智能)is the ability of a computer program or a machine. The computer or the machine with AI can think and learn. It is also a field of study that tries to make computers "smart". John McCarthy, a scientist, came up with(提出)the name "artificial intelligence" over 60 years ago. Many things such as learning and problem solving can be done by computers, though not in the same way as people do.

An unusual goal of AI research is to create computer programs. They can learn, solve problems, and think logically(逻辑地). At present, we use the term AI for successfully understanding human speech, recognizing(识别)human faces, operating self-driving cars and competing in some game systems like playing Chess. However, some people also consider AI a danger to humans if it develops too quickly. Professor Stephen Hawking(霍金), a famous British scientist was not for this kind of technology.

Math is the basic language of AI. If students are good at math, they will be more likely to become successful AI designers(设计者)in the future. We need not only bright students, but also average(普通的)students. As for(对于)average students, if they get enough math skills, they can also become successful AI designers. Besides, a good knowledge of computer science is also necessary for AI designing.

Scientists hope to create creative and emotional(有感情的)AI. The AI can possibly understand human feelings or create art. Many ways and tools have been tried to discover this wide and exciting field.

1From Paragraph 1, we know that___________.

A.all problems can be solved by computers

B.machines with AI can think and learn

C.AI has been around for only 60 years

D.AI works in the same way as people

2According to the passage, what can't AI do at present?

A.Understand human speech.B.Operate self-driving cars.

C.Compete in some game systems.D.Understand human feelings.

3The underlined word "it" in Paragraph 2 refers to __________.

A.chessB.a scientistC.the dangerD.AI

4According to the passage, if students want to become successful AI designers, they should learn ____________well.

A.math and artB.art and technology

C.math and computer scienceD.art and computer science

5Paragraph 4 mainly tells us the scientists'_____________ about AI.

A.wishesB.worriesC.feelingsD.discoveries

【题目】Travel in the Future

These days, if you want to travel from New York to Beijing, the flight takes about 16 hours. You also have to wait at the airport, and sometimes you have to transfer (换乘) onto a different airplane. If you add all of that extra time, the trip takes at least 20 hours. But in the future, the trip from New York to Beijing might only take two hours.

Right now, a company is developing something called ET3, which stands for "evacuated tube (真空管) transport technology". Here's how it works. A tube goes all the way from New York to Beijing. The tube is only a few meters wide. Capsules () move through the tube. Six people can sit in one capsule. The capsules use electricity instead of oil. For international travel, the capsules can travel at about 6,500 kilometers per hour. That's much faster than airplanes—most modern airplanes usually only fly at about 800 kilometers per hour.

So how is this possible? How can these capsules travel so fast? The answer is that there is no air inside the tube. When airplanes fly, they have to move through air. The air slows the airplanes down. Because there isn't any air in the ET3 tubes, the capsules are able to move at a very high speed. Also, the capsules are quite light. Each only weighs 183 kilograms.

There are other advantages to ET3. Because it uses electricity, it's quite clean. Also, it's a lot quieter than airplanes and cars. Finally, ET3 tubes and capsules don't require very much building materials.

Of course, ET3 doesn't come into use yet. The technology is still being developed. Developers still have to solve a lot of problems. The biggest problem is that right now ET3 would be far too expensive. In order to make ET3 cheaper, we will need much better technology.

It's exciting to think of how ET3 will change the travel in the future. Who knows? Maybe someday you'll be able to have lunch in New York and dinner in Beijing.

1According to the passage, an ET3 looks more like a ________.

A.spaceshipB.busC.planeD.subway train

2ET3 travels at the very high speed because _________.

A.it is powered by electricity and oilB.it is much lighter than an airplane

C.it moves through a tube without airD.it is made up of fewer capsules

3From the passage, the writer expects that ________.

A.modern technology will be used in airplanesB.ET3 will take the place of airplanes some day

C.less money will be spent for passengers on ET3D.ET3 will change the travel in the future greatly

【题目】 假设你是大明,你所在的学校将举办一场英语演讲比赛,主题是“如何处理旧书籍”。 请根据所给信息,用英语写一篇发言稿,准备参加比赛。

我的倡议

把旧书籍捐给希望工程

我的理由

1 对我们来说,旧书籍可能不再有用;

2 但是,把旧书籍扔掉却不是一个好方法

这样做的好处

1 可以节约资源,减少浪费;

2 可以帮助家庭困难的学生,使他们开拓视野, 增长知识;

3 使我们学会关爱他人;

4 ……(补充一条即可)

参考词汇:deal with 处理 Project Hope 希望工程 resource资源

要求:

1)词数:80100 个。

2)短文开头已给出,不计入总词数。

3)要点齐全,行文连贯,可适当发挥。

Dear friends,

How do we deal with old books after we read them?

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网