题目内容

【题目】任务型阅读 阅读下面的短文,根据短文内容完成下面表格。

Celebrating New Year’s Day is one of the oldest and most exciting traditions around the world. Since this festival marks the beginning of the year, New Year’s Day is thought of as a perfect time for a “clean start”. People in the world decide to act better in the year just beginning than the year just ended.

No day has ever been celebrated in so many different ways. All over the world, countries have their own special beliefs about what the New Year means to them.

In Scotland, the New Year is called Hogmanay. In the villages of Scotland, barrels of tar (沥青) are set on fire. It represents that the old year is burned up and the new one is allowed to enter.

New Year’s Day is also the Festival of Saint Basil in Canada. Children leave their shoes by the fireside on New Year’s Day with the hope that Saint Basil, who is famous for his kindness, will come and fill their shoes with gifts.

The Jewish New Year is called Rosh Hashanah. It is an important time when Jews promise to do better in the future. Special services are held in the church, children are given new clothes and New Year bread is cooked to remind people of harvest time.

On New Year’s Day in Japan, everyone gets dressed in their new clothes and homes are decorated (装饰) with bamboos—symbols of long life.

In European countries such as Germany, France and Belgium, families start the New Year by first attending church services. Afterwards, theyvisit friends and relatives. In France, boys and girls receive gifts of money on New Year’s Day.

New Year celebrations around the 【1】

Country/people

Celebration activities

Special beliefs

Scotland

People 【2 barrels of tar.

The old year is burned up and the new one is allowed to enter.

Canada

Children leave their 【3】by the fireside.

Their shoes will be 【4 with gifts by Saint Basil.

Jews

It is a time for people to 【5 to do better in the future.

People 【6 New Year Bread to remind of harvest time.

Japan

People 【7 their new clothes.

Homes are decorated with bamboos.

Symbols of 【8 life

European 【9】

People attend church services 【10】

visiting friends and relatives.

【答案】

【1】world

【2】burn

【3】shoes

【4】filled

【5】promise

【6】cook

【7】wear

【8】long

【9】countries

【10】before

【解析】

试题分析:这篇短文讲述的是庆祝新年是全世界一个最古老也是最令人兴奋的传统习俗,而不同国家迎接新年的时候,有不同的方式,短文中作者给我们举了很多例子。

【1根据短文中No day has ever been celebrated in so many different ways. All over the world, countries have their own special beliefs about what the New Year means to them可知,这篇短文主要给我们介绍的是世界各地迎接新年的不同习俗。around the world全世界。

【2根据短文第三段中In the villages of Scotland, barrels of tar (沥青) are set on fire.可知,在苏格兰,人们迎接新年的时候,会烧沥青,意思是烧掉过去的一年,迎接新的一年。故填burn。

【3根据短文第四段中Children leave their shoes by the fireside on New Year’s Day可知,在加拿大,在新年那天,小孩们会把鞋放在火炉边。故填shoes。

【4根据短文第四段中Children leave their shoes by the fireside on New Year’s Day with the hope that Saint Basil, who is famous for his kindness, will come and fill their shoes with gifts可知,在加拿大,在新年那天,小孩们会把鞋放在火炉边,希望Saint Basil能往他们的鞋里放满礼物。fill装满,根据句意这里用的是被动语态,故填filled。

【5根据短文第五段中It is an important time when Jews promise to do better in the future可知,在犹太人的新年里,人们会承诺在新的一年里做得更好。由此可知填promise。

【6根据短文第五段中New Year bread is cooked to remind people of harvest time.可知,犹太人做新年面包,提醒他们丰收的时候。cook做饭。

【7根据短文第六段中On New Year’s Day in Japan, everyone gets dressed in their new clothes可知,在日本新年的时候,人们会穿上新衣服。wear穿。

【8根据短文第六段中homes are decorated (装饰) with bamboos—symbols of long life.可知,在日本,新年的时候,人们会用竹子装饰家,象征长寿。故填long。

【9短文最后一段说的是欧洲一些国家过新年的风俗,作者给我们列举了德国、法国和比利时三个国家,故这里填countries。

【10根据短文的最后一段In European countries such as Germany, France and Belgium, families start the New Year by first attending church services. Afterwards, they visit friends and relatives.可知,在欧洲国家,过新年时,人们先是去教堂,然后再去拜访亲戚朋友。故填before。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案.C
Something very special happened to Tamara. She never knew she had a twin (双胞胎) sister until she started university!
Tamara was born(出生) in Mexico. Her parents could not look after her so she went to live with a family in Manhattan, New York, USA.
When Tamara was twenty years old, she started university in Long Island. She enjoyed her university life. But one day she was walking home from class, and a student smiled at her. "Hello, Adriana!" said the student. "I'm not Adriana," said Tamara.
This happened to Tamara again and again. Tamara didn't know why people kept calling her Adriana. One day, when a woman called her Adriana, Tamara asked, "Why do you keep calling me Adriana?"
The woman said, "You look like my friend Adriana. You have the same face and the same hair. Is Adriana your sister?" Tamara said that she did not have any sisters. But she was interested in the girl named Adriana. At last she asked someone for Adriana's e-mail address (地址).
When Tamara wrote to Adriana, she found out that they both had the same birthday, they looked the same and both of them were from Mexico. When Tamara went to live with the family in Manhattan, Adriana moved to Long Island to live with a family there. It had to be true! Adriana and Tamara were twin sisters!
(1)When did Tamara know that she had a sister?
A.Before she started school.
B.After she visited a woman.
C.After she went to university.
(2)How might Tamara feel when a student called her Adriana?
A.Sorry.
B.Scared.
C.Surprised.
(3)What did Tamara decide to do after she talked with the woman?
A.Have a talk with Adriana's parents.
B.Find something about Tamara
C.Give Adriana a telephone call.
(4)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Tamara had two sisters all together.
B.Adriana wrote an e-mail to Tamara first.
C.Tamara and Adriana were both in Long Island when they were 20.

【题目】完形填空

When I was seven years old, my family made me an ant farm. First, we put clean sand in a thin box. Then we waited for the ants to arrive.

After the ants in the glass farm, they started to make tunnels. I was _ _ that each one knew exactly what to do. Each had _ own job.

On the fifth day a tragedy(悲剧)happened. I put face to close to the glass farm. When I knocked it over. All the tunnels fell down. Although the ants remained alive after their earthquake, one by one they began to die. I was scared as I watched them give up _ their tunnels to carry the bodies to a corner of the farm. My mother said that the ants were dying of _ . They simply couldn’t stand that their tunnels were gone, although much time has passed. I still _ _ that ant farm. Mom had hoped it would teach me about natural world, but it _ me much more.

Over the years, I came to realize the importance of _ . Working together, the ants were able to make an amazing world for themselves. I also learned that they should be admired(钦佩) for their hard work.

But there was an even larger lesson that I did not realize until recently. Adversity(逆境) is a natural part of life and must . Unlike the ants, we can’t give up when we are sad. We have to realize that if a tunnel is gone. We have to realizethat if a tunnel is gone. We must build _ .

Giving up. I say it is not a good choice.

【1】A. glass B. paper C. rubber D. plastic

2A. happy B. angry C. sorry D. amazed

3A. it B. its C. their D. theirs

4A. build B. built C. building D. to build

5A. cold B. earthquake C. illness D. sadness

6A. have B. build C. miss D. remember

7A. told B. taught C. said to D. spoke to

8A. teamwork B. lives C. the farm D. the tunnels

9A. accept B. accepted C. be accepted D. have accepted

【10A. one B. other C. the other D. another

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网