题目内容

【题目】Whenever the sun dropped and the blue sky came up, my father and I used to climb the mountain near my house. Walking together, my father and I used to have a lot of conversations through which I learned lessons from his experiences. He always told me, “You should have goals like climbing the mountain.” Without the mountain-climbing that we both enjoyed, we couldn’t have enough time to spend together because my father was very busy. I really got a lot from mountain-climbing. It gave me time to talk with my father and to be in deep thought as well as develop my patience (耐力).

Once we climbed a very high mountain. It was so challenging(挑战) for me because I was only ten years old. During the first few hours of climbing, I enjoyed the flowers and trees, and the birds’ singing, but as time passed, I got a pain in both of my legs. I wanted to quit climbing. In fact, I hated it at that moment, but my father said to me, You can always see a beautiful sky at the top of the mountain, but you can’t see it before you reach the top. Only there at the top, can you see all of the nice things, just like in life.”

At that time, I was too young to understand his words. But later after that, I got new hope and confidence (信心). I found myself standing at the top of the sky, which was as clear as crystal (水晶).

【1】The passage tells us that mountain-climbing was ________ for Father and Son.

A. hard B. enjoyable C. painful D. comfortable

【2】 The word “quit” in the passage means “___________”in English.

A. carry on B. put off C. give up D. pick up

【3】Which of the following is similar in meaning to the father’s words in the second paragraph?

A. You will get all you need at the top of the mountain.

B. The sky is always as clear as crystal.

C. You can find life is full of nice things.

D. Never give up half-way.

【4】We can infer (推断) from the last paragraph that ________.

A. the writer was very successful in his life

B. the writer didn’t reach the top of the mountain

C. though the writer was young, he could understand his father

D. the writer used to stop half-way when he climbed the mountain

【5】The best title for the passage is“________”.

A. Reaching the Top of the Mountain

B. Enjoy the Beautiful Views

C. Conversations between Father and Son

D. Father and I

【答案】

【1】B

【2】C

【3】D

【4】A

【5】A

【解析】

【1】细节理解题。句意:这篇章文章告诉我们爬山对父亲和儿子来说是快乐的。据Walking together, my father and I used to have a lot of conversations through which I learned lessons from his experiences. I really got a lot from mountain-climbing.可推断出选B。

【2】猜测词义题。句意:文章中的单词“quit”的英语意思是give up。可以根据I got a pain in both of my legs. In fact, I hated it at that moment. 可推断出选C。

【3】句意猜测题。句意:下面哪句话和第二段中父亲的话的意思是相似的?根据我因为两腿疼而想放弃爬山,父亲说这些话鼓励我不要半途而废可推断出选D。

【4】判断推理题。句意:我们从最后一段可推断出在生活中作者很成功。根据I found myself standing at the top of the sky, which was as clear as crystal (水晶).和全文可推断出选A。

【5】主旨大意题。句意:这篇短文最佳题目是《到达山顶》。通读全文可知作者在父亲的鼓励下终于没有半途而废终于登上山顶可知故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】任务型阅读

阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。在答题卡标有题号的横线上,写出空缺处所填单词的正确形式。(每空一词)

No one wants to overspend on their supermarket shopping but to save money every week. Preparations start before you even go into the store. Here is how to make sure you are always getting your shopping for the best price.

●Create your list.

Write a full list which includes two parts, something necessary for a living and something for fun. With a strict list, you won’t easily change your mind to buy more than you need.

●Check the cupboards.

One of the easiest ways to overspend is buying what you don’t need. Before leaving, take time to check what products you have in the house, especially in the cupboards. Buy what you badly need and it will help you save money before you step into the supermarkets.

●Know your budget(预算)

Keep in mind how much you plan to spend. It is possible to get your shopping for less, but you need to wisely pay attention to the products and brands you buy to support savings.

●Compare prices

You should make a comparison between the prices offered by different supermarkets. So if you try to buy your shopping for less, compare the prices in different shops, which makes sure that you are always visiting the cheapest supermarket for your shop.

●Choose the best time for shopping

If you know your supermarket well, there will certainly be a preferred time to shop. This could be at the quietest time to make sure you get peace while working out the total cost of your shopping. And a few hours before closing helps you to get a special offer. That will bring down the cost of your shopping.

Follow them and you are sure to make huge savings on your weekly shopping.

Title: How to help you1on your weekly shopping

Passage outline

Supporting details


Introduction

Almost everyone wants to buy most with the2money in their supermarket shop. Plan it well before stepping into supermarket.


3

You should make a shopping list4something necessary and something for fun.

You must spend time5what you have in your cupboards.

You should always6how much you plan to spend on the products and it’s7for you to pay attention to the products and brands.

Different supermarkets8different prices for the same products. Be sure to choose the cheapest one for your shopping.

You’d better9the best time to go shopping and a few hours before closing helps you get a special offer.

Conclusion

Follow them and it will help you bring down the10of weekly shopping.

【题目】阅读理解
A
An Englishman was showing a foreign visitor around London.“What's that strange building?” asked the visitor.“That's the Tower (塔) of London.”“I see. How long did it take to build it?”“About 500 years.”“In my country we can build it in a few months.”said the visitor. After they came to St. Paul's Cathedral (大教堂), the visitor asked the same question. “Nearly forty years,”said the Englishman. “In my country we finish it in forty days at most,” said the visitor. This went on all day. They visited most of the best known buildings in the city. Every time they saw a new one, the visitor asked what it was and how long it took to build it. Then he said they could do the same thing much faster in his country. At last the Englishman got angry with the visitor though he tried not to show it. Several days later they came to the House of Parliament (议会) and the visitor asked his usual question, “What's that?” The Englishman answered, “I have no idea. It wasn't there last night.”
根据短文内容,选择正确答案。
(1)The Englishman showed the foreign visitor around ____ one day.
A.the Tower of London
B.St. Paul's Cathedral
C.some famous buildings in the city
D.the whole city of London
(2)The visitor said that in his country it would take them ____ to build the Tower of London.
A.less than a year
B.forty days
C.five hundred years
D.fifty days
(3)It took them a few days to see ____.
A.some of the best known buildings in England
B.several most famous places in England
C.many famous houses in the city of London
D.most of the best known buildings in London
(4)The Englishman was very angry at the end of the day, but he ____.
A.didn't want to say anything
B.tried to show it to the visitor
C.had no time to tell the visitor
D.tried not to show it to the visitor
(5)The Englishman's answer to the question of the last place showed ____.
A.he was sorry he didn't see the building before
B.he could say nothing because he didn't know anything
C.he was angry and didn't want to tell the visitor its name
D.he didn't know how to tell the visitor the name of the building

【题目】A kind of little cars may be seen in the streets in the future. People will like this kind of small cars better than the big ones. The car is as small as a bike. But it can carry two people in it. Everybody can drive it easily, just like riding a bike. Even children and old people can drive them to school or parks.

If everyone drives such cars in the future, there will be less pollution in the air. There will be more space for all the cars in cities, and there will also be more space for people to walk in the streets.

The little cars of the future will cost less money to buy and to drive. These little cars can go only 65 kilometers an hour, so driving will be safer. The cars of the future will be fine for going around the city, but they will not be useful for a long trip.

This kind of cars can save a lot of gas. They will go 450 kilometers, then they have to stop for more gas(汽油)。

They are nice cars, arent they?

【1】 If you drive this kind of little cars for four hours, you can probably go ___________at most.

A. 260 kilometers

B. 65 kilometers

C. 450 kilometers

D. 130 kilometers

【2】Why do these little cars have to stop after going 450 kilometers?

A. For more water.

B. For more gas.

C. To have a rest.

D. To charge.(充电)

【3】How many people does this kind of car carry?

A. Five B. Three C. Four D. Two

4】If everyone drives such cars in the future, there will be _______pollution in the air.

A. less B. more C. fewer D. many

【5】Which of the following statements is NOT true?

A. Driving big cars can make the air dirtier.

B. The little cars can make space for other cars and people.

C. These little cars will be useful for a long trip.

D. This kind of cars can save much gas.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网