题目内容

【题目】任务型阅读C
配对阅读,左栏是五个中学生遇到的难题,某报专栏编辑给他们的七个建议。请根据五个中学生遇到的难题为他们选出最合适的建议。

⑴Sometimes I get angry easily and shout at my friends.That makes them think I'm not being friendly to them.
⑵In my teachers'eyes, I am a good student.Both my classmates and my parents also think so.No one knows what my problem is.I often feel worried about my school work.
⑶My parents never allow me to play computer games at all.They want me to study all day and do well in my exams.I feel unhappy.
⑷I want to join in some after-school activities, but my parents think they are too dangerous and don't allow me to go out alone.
⑸My mother gets me to take piano lessons.She makes it a rule that I must practice two hours a day.I really try my best, but I just can't play well.

A.Don't worry.You can still have some indoor
sports. They are also fun.
B.Don't worry, even great piano players have to practice. Hard work and a lot of practice are the only ways to become a good piano player.
C.When you feel angry you should stop talking and count to ten or walk away until you keep quiet.
D.Let your parents know you will not be alone.Also, you can ask a teacher to talk to your parents about the after-school activities.
E.Tell your friends how you are feeling.You are in a new class, so you still need their friendship.Also, you can make new friends.
F.Tell your parents that many kids play computer games and do well at school, too.Ask them to let you play computer games for a short time on weekends.
G.Don't worry.Everybody worries about their schoolwork, even those students like you who study well. Find a hobby or a sport to help you relax for a while.

【答案】C;G;F;D;B
【解析】本篇阅读主要是根据学生的问题选出解决问题的方法。
(1)理解选择题。根据第一段话中的“Sometimes I get angry easily and shout at my friends.有时我很容易生气冲我的朋友大喊。”与C中的“When you feel angry当你感到生气的时候”可以推断出,两者是对应的,关键词是angry。故选C。
(2)理解判断题。根据第二段话中的“I often feel worried about my school work.我经常对我的学校作业感到担心”及G中的“Everybody worries about their schoolwork,每个人都担心他们的学校作业”可知两者是对应的,关键词是school work。故选G。
(3)理解判断题。根据第三段话中的“My parents never allow me to play computer games at all.我的父母从不允许我玩电脑游戏”及F中的“Tell your parents that many kids play computer games and do well at school, too.告诉你的父母很多孩子玩电脑游戏也可以在学校做得很好。”可推断出两者是对应的,关键词是play computer games。故选F。
(4)理解判断题。根据第四段话中的“I want to join in some after-school activities,我想参加一些课后活动”及D中的“Also, you can ask a teacher to talk to your parents about the after-school activities.而且,你可以让你的一个老师关于课后活动与你的父母谈谈。”可知两者是对应的,关键词是after-school activities。故选D。
(5)理解判断题。根据第五段话中的“My mother gets me to take piano lessons.我的妈妈让我参加了钢琴课程”及B中的“even great piano players have to practice. 即使是杰出的钢琴演奏者也必须练习”可知两者是对应的,关键词是piano。故选B。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网