题目内容
【题目】根据短文内容, 选择正确答案。
A
A lesson in “heart” is my little 10-year-old daughter, Sarah, who was born with a muscle(肌肉)missing in her foot and wears a brace all the time. She came home on a beautiful spring day to tell me she had competed in “field day” 一 that's where they have lots of races and other competitive events.
Because of her leg support, my mind raced as I tried to think of words of encouragement for my Sarah, things I could say to her about not letting this get her down-things I have heard many famous coaches tell the players when they were faced with defeat(失败)—but before I could get a word out, she looked up and said, “Daddy, I won two of the races.”
I couldn't believe it! Then Sarah said. “I had an advantage.”
Ah. I knew it. I thought she must have been given a head start……some kind of physical advantage. But again, before I could say anything, she said, “Daddy, I didn't get a head start…My advantage was I had to try harder!”
(1)Sarah ______.
A.is a naughty girl
B.is a physically well developed girl
C.is disabled
D.always came out first in the races
(2)The underlined words “get her down” means “______”.
A.make her feel sad
B.make her come down
C.make her write down
D.make her feel tired
(3)The story obviously shows us ______.
A.Sarah often fails to understand the meaning of life
B.Sarah dared to get a head start
C.Sarah was broken in health, but not in spirit
D.Sarah's father supported her with his love
(4)Which can be the best title of the reading?
A.A Head Start
B.A Kind Father
C.I Had to Try Harder
D.My Field Day
【答案】
(1)C
(2)A
(3)C
(4)C
【解析】带给我心灵的震撼的是我先天有腿部肌肉缺陷而且总是撑着一个支架的十岁女儿,Sarah.
一个美丽的春天她回家告诉我她已经完成了“野外日”的比赛——那是他们举行许多比赛和其他的竞赛项目的地方.因为她腿部的缺陷,我马上思索着该如何努力为她加油.我所能告诉她的是别被缺陷打倒.在我刚要开口时,她说:“爸爸,我赢得了其中的两项比赛.”我不敢相信这是真的.她又说:“我发现我有一个优势.”哦,我知道了,一定是别人让她先开始的,因她的缺陷而获得的帮助.但是又一次在我开口前,她说:“爸爸,我并没有得到优待.我的优势就是我因此而更努力去成功!”
⑴细节理解。根据第一段 Sarah, who was born with a muscle(肌肉)missing in her foot and wears a brace all the time.可知Sarah天生脚上有肌肉缺失,一直戴着支架,所以她是一个身体有残疾的人。故选C。
⑵词义猜测。根据本句话的意思“我尽力想一些鼓励的话,一些我能说的不让她感到沮丧的话.”A.让她感到伤心;B.让她下来;C.让她记下来;D.让她感到疲劳。故选A。
⑶推理判断。A.Sarah经常不理解生活的意义;B.Sarah敢于从头开始;C.Sarah身残志坚;D.Sarah的父亲用爱支持她。根据文章内容可知Sarah以更加努力作为自己的优势,所以她是一个说身残志坚的女孩,故选C。
⑷主旨大意。本文讲Sarah虽然身体有缺陷,但是缺把更努力当作自己的优势,这是我们值得学习的。故选C。
【题目】
Horse Racing All Year Round Races staring at 3 p.m. every Sunday Racetrack(赛马跑道)only 20 miles away Lots of free parking space No children allowed | 100 Years Of Pictures Then & now (photo show) See the history pictures (1917-2017) February 1—April 30 City Art Museum 750High Street Tuesday to Sunday, 10 a.m. ——5.p.m. |
Weekend Sales This Saturday 2—6 p.m. Everything 20%--40% off Visit us at Block G. Grandview Mall Realize your dreams, save time and money Fall in love with prices we offer | Dance Party Celebrate special date Bring your sweetheart Sunday night, country club Live band(乐队)from 9 a.m. –1 a.m. $25 a couple(夫妇),$15 a single person |
【1】Who can not go to the horse race?
A.A single personB.A coupleC.The sweetheartD.Children
【2】People can see the photo show at ________.
A.Grandview MallB.City Art MuseumC.RacetrackD.Country Club
【3】What can you do if you only have time between 5 p.m, and 6 p,m. on Saturday'?
A.Go shoppingB.Go to see the photo show,
C.Go to the dance with your sweetheartD.Go to Watch the horse race
【4】How much will Lucy, Mr. and Mrs. Smith pay if they want to go to the dance party?
A.45 dollarsB.37.5 dollarsC.30 dollarsD.40 dollars
【5】Where can you see the above advertisements(广告)?
A.Ina novelB.In a newspaperC.On TVD.In a news report