题目内容

【题目】Birthdays are celebrated all over the world. Some ways to celebrate birthdays are rather similar from country to country: candles, cakes, and birthday wishes. But there are also different ways to celebrate birthdays. Here are a few:

Denmark
A flag is flown outside a window to show that someone who lives in the house is having a birthday. Presents are placed around the child’s bed while he is sleeping so he will see them at once when he wakes up.

India
Usually Indian children wear white to school. However, on their birthday children wear colored clothes to school and give out chocolates to everyone in the class. Their best friends help them to do this.

Japan
The birthday child wears new clothes to mark the special time. Certain birthdays are more important than others. These are the third and seventh birthdays for girls and the fifth for boys.

Holland
The birthday child receives an especially large present. The family also put flowers on the birthday child’s chair to make it beautiful.

1When someone is having a birthday in Denmark, you can see_______outside the window.

A.flowersB.presents

C.a flagD.a chair

2In________flowers are put on the chair of the birthday child.

A.JapanB.Denmark

C.India.D.Holland

3In________, only birthday children wear colored clothes to school.

A.IndiaB.Holland

C.DenmarkD.Japan

4In Japan, the birthday is more important for boys when they are_________.

A.15B.7C.5D.3

5The passage is mainly about___________.

A.similar ways of celebrating birthdays in some countries.

B.different ways of celebrating birthdays in some countries.

C.children’s birthdays in western countries.

D.The importance of children’s birthdays.

【答案】

1C

2D

3A

4C

5B

【解析】

本文大意:世界各地都会庆祝生日,多数是同样的方式,但也有一些方式是不同的。丹麦把旗子插在过生日的人家窗外;印度穿彩色衣服,给同学发巧克力;日本穿新衣服;荷兰收到特别的礼物,把花放在过生日的孩子的椅子上。

1细节理解题。根据A flag is flown outside a window to show that someone who lives in the house is having a birthday.窗外飘着的旗子说明住在房子里的某人在过生日,可知选C

2细节理解题。根据HollandThe family also put flowers on the birthday child’s chair to make it beautiful.荷兰,家人也把花放在过生日的孩子的椅子上让椅子好看,可知选D

3细节理解题。根据Indiaon their birthday children wear colored clothes to school and give out chocolates to everyone in the class.印度,在生日时,孩子们穿彩色的衣服上学,给班里的每个人发巧克力,可知选A

4细节理解题。根据These are the third and seventh birthdays for girls and the fifth for boys.是女孩的三岁和七岁生日,男人的五岁生日,可知选C

5主旨大意题。根据 But there are also different ways to celebrate birthdays但也有不同的庆祝生日的方式,可知选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】请认真阅读下面短文,并根据短文内容回答问题。

It was a cold day in December. A little boy about ten years old was standing in front of a shoe shop, bare-footed, looking through the window and shivering with cold. lady walked up to the boy and asked, "My little fellow, why are you standing here? It's very cold." "I was asking God to give me a pair of shoes, "the boy answered. The lady took him by the hand and went into the shop.

She asked the clerk to get a half dozen pairs of socks. And she then asked if he could give her a basin of warm water and a towel. The clerk quickly brought them to her. She washed the boy's feet and dried them with the towel. After that, she put a pair of socks on the boy's feet and bought him a pair of shoes. She gave him the other five pairs of socks. Then she asked with a smile, "My little boy, do you feel more comfortable now?

As the lady turned to go, the boy caught her by the hand. He looked up in her face, with tears in his eyes, and asked, "Are you God's wife?"

1When did a little boy stand in front of a shoe shop?

________________________________________________________

2Why was he standing there?

________________________________________________________

3How many pairs of socks did the woman give the boy?

________________________________________________________

4How did the woman help the boy?

________________________________________________________

5What do you think of this woman?

________________________________________________________

【题目】 Doctor Seuss was born in 1904. By the middle 1950s, he had become one of the most famous and successful children's book writers in the world. His books are very popular with young readers.

In 1954, life magazine published(刊登) a report about school children who could not read well. The report said many children's books were not interesting. Doctor Seuss hoped to help children and decided to write books that were interesting and easy to read. He used words with the same ending sound, like fish and wish.

In 1957, Dr. Seuss wrote The Cat in the Hat. He used less than 230 words to write the book and even a six-year-old could read it. It was a fun story and easy to read. Children loved it. Their parents loved it, too. Today it is still one of the stories they like best. The success of The Cat in the Hat made him want to write more books for children. In 1960, he wrote a book using less than fifty words. The book is called Green Eggs and Ham.

In 1984, Doctor Seuss won a Pulitzer Prize (普利策奖). He was honored(被授予) for the education(教育) and happiness his books gave American children and their parents.

He died at the age of 87, people say his books helped change the way American children learned to read. However, his books are loved by people of all ages. Doctor Seuss once said, "I do not write for children. I write for people.”

1Doctor Seuss learned from the magazine that ________.

A.some school children could not read well

B.many children’s books were interesting

C.children wanted to learn to read

2People like his books because the books________.

A.are cheap and easy to get

B.are easy and interesting to read

C.were written in different languages

3He wrote the book The Cat in the Hat at the age of ________.

A.50B.53C.56

4Which of the following is TURE according to the passage ?

A.Doctor Seuss wrote Green Eggs and Ham which more than 230 words.

B.Doctor Seuss wrote books only for children in the United States

C.His books are educational and make Americans happy

5Which of the best title of this passage?

A.A famous And successful Children’s Book Writer.

B.Some Interesting Books for Children.

C.Doctor Seuss Has Many Readers.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网