题目内容
17.阅读短文,把方框中的五个句子分别放回到文中正确的位置上,以恢复文章的原貌.(共5小题,每小题2分.)There are a lot of holidays for Chinese people,such as National Day,May Day,etc.However,(61)C Spring Festival is a traditional festival in China.It's a festival for families to get together.And it's also my favorite festival,especially when I was a child.(62)A When the Spring Festival came,I could have plenty of delicious food to eat.(63)D On that day I could wear beautiful clothes.And the most important thing is that I could receive much New Year's gift money.(64)E When I grow up,it's no longer as important to me as before.For we have changed a lot.(65)B
A.So every year,I expected the Spring Festival would come soon.
B.Though we are still poor,our life is a little better than before.
C.Chinese people think Spring Festival is the most important one of all.
D.Also I could enjoy a very long holiday and have a good rest.
E.Because in those days we were very poor.
分析 本文主要讲述了春节对中国人都意义,尤其是对小孩子,因为在这一天,他们可以得到好多令他们高兴的东西,比如好吃的食物,漂亮的衣服,还有珍贵的压岁钱.
解答 61、C 推理判断题 根据上文There are a lot of holidays for Chinese people,such as National Day,May Day,etc.可知中国人有很多节假日,如国庆节,五一劳动节等.结合下文Spring Festival is a traditional festival in China.可知春节是中国的传统节日.结合选项可推知这里说的是中国人认为春节是最重要的节日,故选C
62、A 推理判断题 根据下文When the Spring Festival came,I could have plenty of delicious food to eat,可知当春节到来的时候,我可以吃到许多美味的食物了.结合选项可推知这里是说所以每年,我都期待春节会很快到来,故选A.
63、D 推理判断题 根据上文When the Spring Festival came,I could have plenty of delicious food to eat可知春节到来时,我可以吃到许多好吃的食物,结合选项可推知这里说的应该还是春节期间所做的事情:我也可以享受一个很长的假期和好好休息一下,故选D.
64、E 推理判断题 根据上文And the most important thing is that I could receive much New Year's gift money.可知最重要的是我可以收到很多作新年礼物的压岁钱.结合选项可推知这里应该是说我为什么想收到这些压岁钱.故选E.
65、B 推理判断题 根据上文When I grow up,it's no longer as important to me as before.For we have changed a lot.可知当我长大了的时候,它不再像以前一样对我这么重要了,因为我们已经改变了很多.结合选项可推知这里是说我们的生活比以前好多了,故选B.
点评 此题为选句填空.做题时先把各个选项读一遍,做到心中有数;再通读全文了解大意,结合空格处上下文意思及关键词凭借语感积极主动地猜测空格中所缺的信息,最后结合选项选出符合上下文逻辑的正确答案.
Doing exercise can help people keep healthy.Do you often jog (慢跑)?Jogging became popular about twenty years ago and now it is a favorite way of keeping fit for lots of people.People of any age like to do it.Teenagers (青少年) can jog and people in their seventies or eighties can jog,too.They can jog anywhere.People jog around college campuses (校园),around houses,and in parks.
Jogging doesn't need any special training.Do some warm-up exercises (热身练习) and then you are ready to start.
Jogging is good for health.It is good for lungs and the heart.It is easy and convenient.
阅读短文,完成下列表格.
| Sport | Jogging |
| History | became popular (66)twentyyears ago |
| Participant (参与者) | people of (67)any age |
| Place | ◇anywhere ◇around college campuses and (68)houses. ◇in (69)parks. |
| Advantage (优点) | ◇don't need any special training ◇good for lungs and the (70)heart., ◇(71)easy and convenient |
The biggest difference is that a blog is much more public than a diary.(61)B.Usually,a teenager likes hiding his diary book and treats it as secret.If you are not satisfied with a friend and write something bad about him in your diary,he will never know it.However,if you do this on the Internet,that friend may read your blog and get angry.(62)D.
A blog has good points,of course.People choose to write in blogs,they know that their friends will read what they write.If you feel sad one day and write in your diary,no one will know about it.(63)E,your friends may quickly write back to comfort you and offer their help.Blogs help people know what their friends are doing.
| A.In many ways,a diary and a blog are almost the same B.Anyone can read what you write in your blog C.Blogs are becoming more and more important D.So we have to be careful of what we write E.If you write the same words in your blog |
| Hi!Liu Jing, Thank you for your letter.My mother's birthday is on March 26.I had a wonderful time with my family.We had a birthday party at home.I gave her a present on her birthday.She was very happy.When is your mother's(father's) birthday?What will you do for her (him) to show your love and thanks? I'm looking forward to hearing from you soon. Yours, Tony |
| Hi!Tony, I'm glad to know you had a wonderful time with your family on your mother's birthday. . Would you give me some more ideas? Yours, Liu Jing |