题目内容
16.In England schools begin(开始) in September after a long summer holiday(暑假).(71)GThe first term(学期) is from September to January.(72)AMost English children begin to go to school when they are five years old.(73)C,they are seventeen or eighteen years old.High school students take only five or six subjects each term.They usually go to the same class every day,and they have homework for every class.(74)DAfter high school,many students go to college(上大学).(75)FSo they have to work after class to get money for their studies.
A.And the second term is from February to June.
B.They don't need to do anything.
C.When they finish high school(高中)
D.After class,they do a lot of interesting things.
E.They like their school.
F.They usually have to pay(支付) a lot of money.
G.There are two terms in a school year.
分析 文章大意:这是一篇说明文.主要介绍美国的教育的情况.美国一年有两个学期,第一学期从九月到一月,第二学期从二月到六月.大多数儿童从五岁开始上学.高中毕业后大约是十七或十八岁.高中一个学期学四到六个学科.高中毕业后去大学,许多大学需要支付很多学费,因此很多大学生课后去赚钱付学费.
解答 71.答案:G.选句题.根据下句he first term(学期) is from September to January.第一学期是从九月到一月.可知,每个学期是五个月左右的时间,因此应是一年有两个学期.上句填"一学年有两个学期.",选G.
72.答案:A.选句题.根据上句he first term(学期) is from September to January.第一学期是从九月到一月.可知,下句应该介绍第二学期,填"第二学期是从二月到六月.",选A.
73.答案:C.选句题.根据下句they are seventeen or eighteen years old.他们十七岁或十八岁.可知,上句应该是"当他们完成高中学业时",选C.
74.答案:D.选句题.根据上句They usually go to the same class every day,and they have homework for every class.他们通常每天都去同一节课,每节课都有作业.可知,下句应该是"下课后,他们做了很多有趣的事情.",选D.
75.答案:F.选句题.根据下句So they have to work after class to get money for their studies.因此,他们不得不在课后工作,以获得他们的学习资金.可知,上句应该是"他们通常要付很多钱(学费).",选F.
点评 选句填空,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.结合语境,根据所给句子,选择合适的答案.
| A. | something interesting | B. | interesting something | ||
| C. | somewhere warm | D. | warm somewhere |
The earth on which we live is a ball of very hot rock.(77)D.If it were not,no one could live on the earth.The earth's shell has cracks(裂缝) in it in some places.In New Zealand this shell seems to have more cracks than in other places on the earth.(78)G.In some places,hot water shoots into the air from time to time.In other places,you can see steam coming up from pools of hot water.(79)F.Some of them cook in the hot pools.They put food into basketball and then put it into the water.Washing clothes is done in much the same way.(80)C.They do this by putting a pipe a hundred feet or more into the ground.In this way they get hot water and steam for cooking and washing,and for heating their homes.
| A.People love doing sports on the shell. B.The weather is usually terrible all the year round. C.Many people bring the hot water into their homes. D.It is a good thing for us that the outside shell is cold. E.Hot water and steam come up under the ground there. F.The people there make use of the heat from inside the earth. G.There are places where ground is so hot that it burns your shoes. |
The most interesting jobs are often the most difficult.(67)EDoctors study for at least six years after finishing school.
Some young people have interesting and high-pay jobs.Many young players do their work successfully.(68)BOlder people usually can not play these sports ver well,They cannot move fast enough.Golf,however,is a good sport for older people.Many golf players are quite old(69)GMost people work until they are 60or 65years old.Then they retire (退休) and have a lot of
free time.(70)CThese people usually have very interesting jobs.Writers,artists,scientists and actors(演员)usually work until they die.Their work is their life.
| A.Other people are not so lucky. B.Football and tennis stars are usually under 35 years old. C.Some people never retire though. D.They like their jobs very much. E.People take a long time to learn how to do them. F.Most people are more luckier. G.but they can play it successfully. |
Li Qi is in her room.There are some clothes on her bed,and some notebooks and books on her des.(81)AIt's here favorite dress.She wants to wear it and go to her friend's birthday party.(82)C She is not happy.Li Qi's sister is watching TV in the living room and she is very happy.She is watching a basketball game.Basketball is her favorite sport (83)E
She has no money to buy tickets (入场券) to the basketball games,so she often watches them on TV.
What are Li Qi's parents doing?(84)G He does some reading every evening.Li Qi's mother is doing the dishes in the kitchen.(85)DWell,an old man is playing taijiquan.Who is he?He is Li Qi's grandpa.
| A.She is looking at a red dress. B.She wants to buy a basketball. C.But she has too much homework to do. D.She often does the housework in the evening. E.She often plays it with her friends on weekends. F.She thinks doing the housework is boring. G.Her father is reading a book about animals in the study. |