题目内容
【题目】
![]()
Angus is a young Scottish man. He wanted to live in Australia. So one day, he decided to rent (租) an apartment (公寓) in a town in Australia and move there.
He also wanted to learn how to play the bagpipes (苏格兰风笛). He put them in his bag so he could practice(练习) them after arriving in Australia.
After a week, his mother called him from Scotland to see how her son was doing in his new place.
“I’m fine,” Angus said. “But there are some really strange people living in these apartments. One woman cries all day long. Another lies on her floor moaning (哼叫). And there is a guy next door to me who bangs (撞) his head on the wall all the time.”
“Well, my boy,” said his mother. “You don’t have to care about them. Just ignore those people!”
“Oh,” said Angus, “I will, Mom. I just stay inside my apartment all day and night, playing my bagpipes all the time.”
【1】Angus comes from________.
A.ScotlandB.AustraliaC.Canada
【2】Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Angus bought(购买) a new apartment in Australia.
B.Angus was interested in playing the bagpipes.
C.Angus lived in Australia with his mom.
【3】What can we infer(推断) from the passage?
A.Angus played the bagpipes very well.
B.The neighbors(邻居)liked to hear Angus play the bagpipes.
C.It took Angus a lot of time to practice playing the bagpipes.
【4】The underlined word “ignore” in paragraph 5 means________.
A.理睬B.结识C.忽视
【5】Angus would________after talking with his mom on the phone.
A.teach his neighbors to play the bagpipes
B.enjoy playing the bagpipes in his apartment
C.say sorry to his neighbors and stop playing the bagpipes
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】C
【5】B
【解析】
文章大意:短文主要叙述了苏格兰人Angus搬到澳大利亚以后的经历。
【1】细节理解题。根据文中Angus is a young Scottish man.可知,Angus来自苏格兰,故答案为A。
【2】细节理解题。根据文中So one day, he decided to rent (租) an apartment (公寓) in a town in Australia and move there.可知,Angus在澳大利亚租了一套公寓,不是买的,故A项错误;根据文中He also wanted to learn how to play the bagpipes (苏格兰风笛).可知,他对苏格拉风笛感兴趣,故B项正确;根据文中After a week, his mother called him from Scotland to see how her son was doing in his new place.可知,他和他妈妈没有一起住在澳大利亚,故C项错误,故答案为B。
【3】推理判断题。根据文中I just stay inside my apartment all day and night, playing my bagpipes all the time.可推断出他花了很长时间练习弹苏格兰风笛,故答案为C。
【4】词义猜测题。根据文中You don’t have to care about them.你不必关心他们可推测出,下划线单词的意思是“忽视”,故答案为C。
【5】推理判断题。根据文中You don’t have to care about them. Just ignore those people!和I just stay inside my apartment all day and night, playing my bagpipes all the time.可推测出,他在跟妈妈电话交谈后,他会喜欢在公寓里吹风笛,故答案为B。