题目内容

【题目】 Wednesday, September 20, 2017

Editor's note: Enjoy Yourself English is a programme telling short stories on China National Radio broadcast from 6:50 a.m. to 7 a.m., Monday through Saturday. Here are our two selected scripts (选稿)from next week’s programs.

An American visiting Scotland met an old man with a beautiful sheepdog. The American offered US $50 for the dog,but the old man refused.”I couldn't part with Jock,” he said. Just then, an English man walked up and made the same offer. The old man agreed, pocketed the money and handed over the dog. The American was very angry, “You told me you wouldn't sell the dog!” he cried. “No, no!” said the old man. “I said I couldn't part with him. England’s not that far away and Jock will be back in two days. But he couldn't swim the Atlantic (大西洋)

Hartley is afraid of thunder so he went to see a famous doctor. “At your age,it’s silly to be afraid of thunder. Thunder is our friend. Just think of it as adrum rollin the symphony (交响乐)of life." said the doctor. “How will that cure (治愈)my fear?” asked Hartley. “If it doesn't,” answer the doctor, then do as I do. Cover your ears with a sock, get under the bed and singMary Had A Little Lamb loudly.

1Why didn't the old man sell the dog to the American?

A.Because he didn't like the American.

B.Because he knew the Englishman.

C.Because the dog couldn't find the old man again easily

D.Because the dog liked to go with the Englishman.

2Why did the doctor ask Hartley to sing under the bed loudly?

A.Because it was very quiet under the bed.

B.Because Hartley was afraid to go out.

C.Because Hartley didn't enjoy singing.

D.Because it could train Hartley not to be afraid of the terrible sound.

3What's the meaning of the underlined words “drum roll”?

A.Knock something heavily.B.Make terrible sound under the bed.

C.Cannot sing, but want to sing loudly.D.A long deep sound as if a lot of quick blows of drums.

【答案】

1C

2D

3D

【解析】

快乐英语是在中国国家广播电台讲短篇故事的节目,本文描述了这个节目中的两个选稿。一个是英国人卖狗的故事,另一个是Hartley怕打雷去看医生的故事。

1细节理解题。根据第三段“Englands not that far away and Jock will be back in two days. But he couldn't swim the Atlantic”可知,老人卖狗给英国人而不卖给美国人,是因为卖给英国人后,狗能回来,而卖给美国人,狗不容易回到老人身边。故选C

2推理判断题。根据最后一段“Just think of it as a drum roll …If it doesn'… get under the bed and sing Mary Had A Little Lamb loudly. ”可知,医生让Hartley在床下唱歌,是想训练他不怕打雷。故选D

3词义猜测题。根据后面的“the symphony (交响乐)of life.”及前面说到Hartley怕打雷,可以猜测出是“擂鼓”,结合选项可知D项符合词义。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Did you ever see a fish with its very own lights? Some fish have built-in lights. That is, the lights are really part of the fish’s body! One such fish lives in the Red Sea. It is called the “flashlight fish” because it has special body parts, or organs, that give off light.

The flashlight fish has one light organ underneath (在下面)each eye. These lights are bright and greenish in color, and they are always “on”. But a flashlight fish can hide its lights by raising an extra (额外的)piece of skin up over each organ. Then, when the fish lowers the skin,the lights can be seen again.

What are these special lights for? The light organs help the fish find food at night along the Red Sea reefs (暗礁).They also help the fish run away. Usually,the lights are flashed “on” and “off’ about once every 20 seconds. But when the fish is worried, it will blink (眨眼)its lights about 75 times in 1 minute. Can you imagine 20 or 30 flashlight fish blinking their lights all at the same time?

1In the passage,the underlined word “organ” means _____.

A.an extra piece of skinB.a special body part

C.a kind of eyeD.a kind of ear

2The flashlight fish uses its lights to hunt for food and to .

A.change colorB.hide its eyes

C.run away from dangerD.catch other fish

3When a flashlight fish is worried, its lights will .

A.flash more slowlyB.flash faster

C.turn bright greenD.blink many times

4How often are the lights usually flashed?

A.Three times a minute.B.Twice a minute.

C.About 75 times a minute.D.Once a minute.

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。Pollution
Hundreds of years ago, life was much harder than it is today. People didn't have modern machines. There was no modern medicine, either.
Life today has brought new problems. One of the biggest is pollution (污染). Water pollution has made our rivers and lakes dirty. It kills our fish and polluted our drinking water. Noise pollution makes us talk louder and become angry more easily. Air pollution is the most serious kind of pollution. It's bad to all living things in the world.
Cars, planes and factories all pollute our air every day. Sometimes the polluted air is so thick that it is like a quilt over a city. This kind of quilt is called smog(烟雾).
Many countries are making rules to fight pollution. Factories must now clean their water before it is thrown away, they mustn't blow dirty smoke into the air.
We need to do many other things. We can put waste things in the dustbin and not throw it on the ground. We can go to work by bus or with our friends in the same car. If there are fewer people driving, there will be less pollution.
Rules are not enough. Every person must help to fight pollution.
(1)Hundreds of years ago, life was much harder than it is today because _______.
A.there were not any modern machines
B.there was no modern medicine
C.both A and B
D.there were not many people
(2)What is the biggest problem in today's life?
A.Water pollution
B.Air pollution
C.Noise
D.Pollution
(3)The most serious kind of pollution is ________.
A.noise pollution
B.air pollution
C.water pollution
D.A, B and C
(4)Factories must clean their water ________.
A.before they are thrown away
B.when they are thrown away
C.after it is thrown away
D.before it is thrown away
(5)From the passage we know that ________.
A.a few years ago, there was no smog at all
B.today people don't have to talk to each other in a loud voice
C.we can drink water from the polluted rivers and lakes'
D.people are making rules in order to fight pollution

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网