题目内容

【题目】More than two weeks ________ but we still haven’t received the letter from him.

A.has pastB.has passedC.passedD.have passed

【答案】B

【解析】

句意:已经过去两个多星期了但我们依旧没有收到他的来信。

考查主谓一致和现在完成时。past过去的,不可作动词用,A项搭配错误;pass过去。but是并列连词,结合题干中“but we still haven’t received the letter from him”可推出此处是说已经过去两个多星期了,用现在完成时,其结构为have done;主语“More than two weeks”表示一段时间,助动词have用第三人称单数形式has。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Since the outbreak of the novel coronavirus began in Wuhan in Dec 2019, China has mobilized (调动) the power of the whole country. Now, epidemic (疫情) control and prevention efforts are starting to take effect.

According to a key meeting held on Feb 21, the spread of the epidemic is being contained. On Feb 24, mainland areas outside of Hubei reported nine new infections (感染), the first single— digit (个位数) increase in weeks, according to the National Health Commission.

Vaccine (疫苗) development is also progressing. Some vaccines have been tested on animals, according to the Ministry of Science and Technology. “If vaccine development is compared to building a house, we have laid the foundation (地基) and the building is starting to emerge (出现) from the ground,” Zeng Yixin, deputy director of the National Health Commission, said to China Daily.

However, the turning point of the epidemic is yet to come. After millions of people return to work in major cities, the number of new infections should be kept low for two weeks. This is expected to be a turning point in China, according to the Shanghai Institutes for International Studies. But the situation in Hubei is still serious.

The situation outside of China is concerning. As of 4 pm on Feb 27, the total number of confirmed (确诊) infections in South Korea had risen to 1,766, Xinhua reported. Italy had reported 470 confirmed cases as of Feb 26, as well as 12 deaths. Singapore, Japan and Iran have also found cases.

“The window of opportunity (the best time to contain the outbreak) may be closing,” said WHO Director—General Tedros Adhanom Ghebreyesus. He called on the international community to act quickly to control the epidemic before the window closes completely.

1How many new infections were reported in mainland areas outside of Hubei on Feb 24?

A.0B.9C.12D.470

2What is the latest news about vaccine development, according to the passage?

A.A special hospital is being built to develop vaccines.

B.Some of the vaccines have started to take effect.

C.Scientists still need to figure out how vaccines work.

D.Scientists have started to test some vaccines on animals.

3The underlined phrases “yet to come” in the 4th paragraph means________.

A.已经到来B.即将到来C.尚未到来D.不会到来

4The last two paragraphs tell us that________..

A.African countries are not affected by the epidemic

B.we have missed the best time to control the epidemic

C.the virus appears to be more dangerous outside of China

D.immediate action is needed globally to control the epidemic

5What can we infer from the story?

A.China is no longer the center of the epidemic.

B.The turning point in Hubei will come in two weeks.

C.It is still not time for us to lower our guard.

D.New hospitals will be built in other countries.

【题目】 Once upon a time, there was a king who was known for his justice(公平) and kindness. In his kingdom, no one was_________. His people ___________him and were proud of him.

On day, the king decided___________a palace on the riverbank. He asks his minister(大臣) to start the work. After___________months, the palace was ready. But the minister___________a hut(棚屋)just a few steps away from the palace gate. “ What is this hut doing here?”the minister shouted ,and added,“and___________does it belong to?”

“Sir, it belongs to an old woman. She has been living here___________a long time.”, replied a laborer.

The minister walked up to the hut and spoke to the_________ “I want to buy your hut. I will pay any amount,” he said.

“I am sorry, sir. I cannot_________your offer. I lived in it with my late husband and I want to die in it,” the old lady said.

The minister tried to tell her that her hut would spoil(破坏) the beauty of the new palace. But the old lady refused to______________her hut. The matter was then taken to the king.

The king thought for a while, and then said ,“Let the old lady have her hut where it is. It will only add to the beauty of the new palace.”

1A.unhappyB.excitedC.pleasedD.friendly

2A.lovedB.hatedC.pleasedD.paid

3A.buildingB.to buildC.to buildingD.built

4A.fewB.a fewC.littleD.a little

5A.madeB.foundC.placedD.took

6A.whichB.whenC.whyD.whom

7A.forB.sinceC.asD.until

8A.young manB.kingC.old ladyD.worker

9A.receiveB.giveC.acceptD.refuse

10A.buyB.sellC.buildD.repair

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网