题目内容

【题目】阅读理解
Gordon Hewitt, a mean (吝啬的) person who used to read his paper in his car to save electricity, died last week. He has left behind £250, 000 in the bank after a lifetime of saving.
When you first saw Mr. Hewitt, you might think that he was poor: he wore his old coat, his trousers didn't fit well and his shoes were worn out. He sold newspapers on the streets.
In fact, he had a quarter-of-a-million pounds in at least 20 savings. He married twice and lived in the same house all his life. His money was left to six different people.
60-year-old neighbor Jean Buckley remembers Mr. Hewitt's mean ways of life, “He used to sit in his Robin reading a newspaper with the light on so that he didn't have to turn the light on in his house. He would walk miles to find somewhere warm, even through the rain. ”
68-year-old neighbor David Cheeseman said, “I have known him for over 50 years and he was always strange and funny in his manner. I told him many times to look after himself and have heat in his house. He just laughed. He wouldn't spend a penny unless he had to. He went to every church to sit in the warm, have a cup of tea or meal. He had a dryer(烘干机)in his house but never used it. He washed clothes and put them on even they were wet. He said it cost money to use the dryer. ”
(1)Why might one think Mr. Gordon Hewitt poor?
A.Because he sold newspapers on the streets.
B.Because he was in shoes that were worn out.
C.Because he went to every church to have meals.
D.Because he sat in his car to read a newspaper.
(2)What would Gordon Hewitt do in the church?
A.He would read a newspaper.
B.He would dry his wet clothes.
C.He would do some drinking and eating.
D.He would meet some people.
(3)How did his neighbors think of him?
A.Funny and strange.
B.Rich but strange.
C.Rich and funny.
D.Poor and mean.
(4)Why did Mr. Gordon Hewitt just laugh when his neighbor told him to have heat in his house?
A.He thought he didn't need heat in his house.
B.He thought the idea foolish.
C.He thought having heat in the house cost a lot of money.
D.He thought he had his way to keep warm.
(5)What is mainly talked about in the story?
A.Mr. Gordon Hewitt's strange neighbors.
B.Mr. Gordon Hewitt, a strange poor man.
C.Mr. Gordon Hewitt had his way to get free meals.
D.Mr. Gordon Hewitt lived a strange and mean life.

【答案】
(1)B
(2)C
(3)A
(4)C
(5)D
【解析】(1) 文章第二段介绍了Gordon Hewitt给人的印象,是他寒酸的衣着给了人们赤贫的印象。
(2)根据文章最后一段“. . . have a cup of tea or meal”可知,C项正确。
(3)文章引用了老邻居David Cheeseman的话“. . . he was always strange and funny in his manner”,即Gordon Hewitt做事总是怪异,滑稽可笑,故选A项。
(4)第五段说明了他对邻居劝说他安装暖气时“付之一笑”的原因:He wouldn't spend a penny unless he had to,由此可知,他认为暖气花钱太多了。
(5)通览全篇可知,本文讲述的是“Gordon Hewitt先生怪异而吝啬的一生”。其他各项与文章内容不符或过于偏颇。

练习册系列答案
相关题目

【题目】C. Read the passage and fill in the blanks with proper words.

Anxiety is the appropriate emotion when the personal terror – of a volcano, an arrow, a stab(刺伤) in the back and other disasters, all directed against one’s self – d1.

The kind of world that produces anxiety is actually a world of relative s2, a world in which no one feels that he himself is facing sudden death. The anxiety exists as an uneasy state of mind, in which one has a feeling that something unspecified(不具体的) and indeterminable may go wrong. If the world seems to be going well, this produces anxiety – for good times may end. If the world is going badly – it may get w3. Anxiety tends to be without f4; the anxious person doesn’t know whether to blame himself or other people. He isn’t sure whether it is the current year of the administration or a change in climate or the atom bomb that is to blame for this undefined sense of unease.

It is clear that we have developed a society which depends on having the right amount of anxiety to make it work. W5 we agree that too much anxiety is harmful to mental health, we have come to rely on anxiety to push us into seeing a doctor about a symptom which may indicate cancer, into checking up on that old life insurance policy which may have out-of-date terms in it, into having a conference with our child’s teacher even though his report card looks all right.

People who are anxious enough keep their car insurance up, have the brakes checked, don’t take a drink when they have to drive. People who are too anxious either r6 to go into cars – and so complicate the ordinary course of life – or drive so tensely and carefully that they help avoid accidents. People who aren’t anxious enough take their c7, which increases the terrible accidents of the roads.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网