题目内容
【题目】完形填空
先通读下面的短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D四个选出中选出可以填入空白处的最佳答案。
Last Saturday, my daughter and I went shopping together. When we left home, we saw a in front of the house. I picked it up, and found to contact (联系) the person who lost it. My daughter wondered if we' d get a reward (酬金), and I said it was just right to do it. We shouldn' t a reward. We returned the wallet, and the person was thankful.
Only 5 days later, I took a business trip and had a very happy ride. The taxi driver' s home was very far from mine. We our different cultures, and shared our common experiences different places. He said it was to be a taxi driver with the slowing economy. But I thought the taxi ride was interesting. However, I my phone in the taxi that day. He called my home to send me the phone. Then knowing his friend would come to my town, he gave it to his friend.
His friend and I ,and I got phone back. I remembered something when I was a child. My morn was saved when she fell down in the road, and my dad helped someone whose car broke down at night. We all benefit (受益) from even the simplest acts of caring.
【1】A. ticket B. wallet C. phone D. notebook
【2】A. howB. whereC. when D. why
【3】A. expect B. chooseC. order D. describe
【4】A. busB. subway C. taxi D. train
【5】A. cared about B. talked about C.thought about D. wondered about
【6】A. with B. on C. for D. in
【7】A. impossible B. fresh C. difficult D. comfortable
【8】A. brought B. left C. reached D. got
【9】A. disagreed B. changed C. caredD. met
【10】A myB. his C. her D. Your
【答案】
【1】B
【2】A
【3】A
【4】C
【5】B
【6】D
【7】A
【8】B
【9】D
【10】A
【解析】
试题分析:我们每个人的生活中都会遇到一些困难,当别人遇到困难的时候,我们要尽力去帮助他们。当我们自己有困难的时候,别人也会来帮助我们。文章中作者给我们举了几个例子。
【1】B考查名词及语境的理解。句意:当我们离开家的时候,我们看到在房子前面有一个钱包。ticket 票;wallet 钱包;phone 电话;notebook笔记本。根据下文We returned the wallet我们归还了钱包可知,作者发现了一个钱包,故选B。
【2】A考查连词及语境的理解。句意:我捡起钱包,找到了怎样与丢失钱包的人取得联系。how 怎样;where 在哪里;when 什么时候;why为什么。根据文意可知,作者想知道钱包是谁的,故这里应该是说怎样与失主联系,故选A。
【3】A考查动词及语境的理解。句意:我们不应该期望得到酬金。expect 期望;choose 选择;order 命令;describe描述。根据文意可知,作者觉得他们应该归还失主钱包,而不应图得到酬金。故应选A。
【4】C考查名词及语境的理解。句意:五天后,我去出差,很快乐的乘坐一辆出租车。bus 公交车;subway 地铁;taxi 出租车;train火车。根据下句话The taxi driver’s home可知,作者乘坐的是出租车。故选C。
【5】B考查动词短语及语境的理解。句意:我们谈论我们不同的文化,分享我们在不同地方的普通经历。cared about 关心;talked about 谈论;thought about 想起;wondered about想知道……。根据句意可知,作者和司机一起聊天,故应选B。
【6】D考查介词及语境的理解。句意:我们谈论我们不同的文化,分享我们在不同地方的普通经历。with 和……一起;on 在……上面;关于;for 为了,因为;in在……里面;在……地方。in different places在不同的地方,是固定短语。故选D。
【7】A考查形容词及语境的理解。句意:他说随着经济发展变慢成为出租车司机是不可能的了。impossible不可能的;fresh 新鲜的;difficult 困难的;comfortable舒服的。根据下句话But I thought the taxi ride was interesting可知,司机认为出租车司机不好做,故选A。
【8】B考查动词及语境的理解。句意:然而那天我把电话忘在了出租车上。brought 带来;left 留下,忘在某地;reached 到达;got得到。根据下文中He called my home to send me the phone可知,作者把自己的电话忘在了出租车上,故选B。
【9】D考查动词及语境的理解。句意:我和他的朋友见面了,我拿到了我的电话。disagreed 不同意;changed 改变;cared 关心;met遇到,见面。根据上文Then knowing his friend would come to my town, he gave it to his friend可知,司机是让他的一个朋友把电话给我,故我和他的朋友见面了。选D。
【10】A考查代词及语境的理解。句意:我和他的朋友见面了,我拿到了我的电话。my 我的;his 他的;her 她的;your你的。根据上文的意思可知,作者的电话忘在了出租车上,故是拿回了我的电话,选A。
【题目】Chinese love to eat because food is thought to be the most important way to communicate. So some people often order so many dishes that they can’t eat them up. Chinese government asks the public not to waste food anytime. 【1】 .
The managers of some restaurants are doing what they can to help people to reduce (减少) food waste. 【2】 , the waiters should remind them to reduce the number of dishes kindly, or the waiters should ask them to take the leftover with them.
Zhong Li, a famous woman, said,“ 【3】 , even sometimes we can order a half so that we won’t waste.” Once Zhong Li ordered half a Beijing Duck and some vegetables. She believed that saving food didn’t mean losing face.
【4】 . We call it “cleaning the plates”. Xu Jun has done it for years. He said, “ 【5】 . However, many people have thrown away a whole chicken or fish.” Cleaning the plates is not only to save food, but also to protect the environment and our health.
A. If customers order more than they can eat B. There are still a lot of people who don’t have enough to eat C. Restaurants have also joined the action D. Some people like eating up everything on their plates E. I think we should order enough food we like |
【题目】 信息归纳 (共5小题,每小题1分,共5分)
下面是一则英文广告。请仔细阅读,然后填写表中要求的内容和回答问题。
Sunny English Club For students (9-12 years old) 16:00-18:00 Every Saturday 200 yuan a month 9 Zhou Yu Street Tel:3785290 Foreign teachers, English songs and films and more! |
Information Card
【1】Name of the club | |
【2】Business hours | |
【3】 Price for a month | |
【4】Age of the students | |
【5】Telephone number |