题目内容

【题目】Black Friday

Thanksgiving is always on a Thursday. The day after it has been known as Black Friday. It is the start of the holiday shopping season, and it has been the busiest shopping day of the year in the US since 2005.

Most stores offer big sales on Black Friday. They open their doors quite early in the morning. They try to attract(吸引) shoppers with big discounts (打折). Some items (商品)like TVs and cloths are much cheaper than usual. Stores may even lose money on these items. They hope that shoppers will buy gifts for other people while they are in the store.

Black Friday is a great time to go shopping. However, there are problem. The biggest one is that there are not enough low-priced items. Each store may only have a few. These items are in great need, so people stand in long lines to get them. They may wait three to four hours before a store opens. They may be hoping to get a low price on a TV or computer, but not everybody can get one. Some people leave, disappointed(失望).

The situation makes people worried. Some Black Friday events have been crazy. There have been fights over toys among shoppers. Some workers have even been hurt by large crowds. But most Black Friday events are safe and fun. Still, if you plan to go, you will expect large crowds and a bit of pushing.

So where does the name “Black Friday” come from? It was first used in Philadelphia in the 1950s. The police called this day Black Friday because of the heavy traffic it caused. In the 1960s, stores tried to rename the day “Big Friday”. It did not stick. The name “Black Friday” continued to spread across the country. It seems that it is here to stay.

Now people all over the country take part in Black Friday events. It is even spreading to other parts of the world. Stores have held Black Friday events in the UK, Australia, and Brazil since 2012. In Mexico, stores offer a weekend of discounts every year. They call it “El Buen Fin”, which means “the good weekend” in Spanish. I guess people everywhere like to buy things on sale.

1Is Black Friday the start of the holiday shopping season?

2What is the biggest problem with Black Friday?

3How long may people have to wait before a store opens?

4Do you like to buy things on sale? Why or why not?

【答案】

1Yes, it is .

2The biggest one is that there are not enough low-priced items.

3They may wait three to four hours.

4Yes. Because some items are cheap.

【解析】

本文讲述了黑色星期五。这是假日购物季的开始,也是自2005年以来美国最繁忙的购物日。大多数商店在黑色星期五大减价。他们一大早就开门。他们以很大的折扣试图吸引购物者,一些物品比平时便宜很多。但是还存在一些问题。最大的问题是没有足够的低价商品。

1句意:黑色星期五是假日购物季的开始吗?

根据“Thanksgiving is always on a Thursday. The day after it has been known as Black Friday. It is the start of the holiday shopping season”感恩节总是在星期四。之后的一天被称为黑色星期五。这是假日购物季的开始,故答案为Yes, it is .

2句意:黑色星期五最大的问题是什么?

根据“The biggest one is that there are not enough low-priced items”最大的问题是没有足够的低价商品,故答案为The biggest one is that there are not enough low-priced items.

3句意:人们在商店开门前要等多久?

根据“They may wait three to four hours before a store opens”他们可能要等三到四个小时才能开门,故答案为They may wait three to four hours.

4句意:你喜欢买打折的东西吗?为什么或为什么不?

本题是开放性试题。言之有理即可。根据“Some items (商品)like TVs and cloths are much cheaper than usual”可知价格很便宜。故答案为Yes. Because some items are cheap.

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Bill Gates is one of the richest people in the world and becomes the most generous person as well. It all began when Bill and his wife, Melinda, made a b1 decision. They set up a charity, the Bill and Melinda Gates Foundation. The Gates feel that with success comes responsibility(责任). They want to use their money to help others. That is why they s2 the charity.

The Bill and Melinda Gates Foundation spends billions of dollars. It gives money to s3 so they can go to school. The foundation also gives money to libraries for computers and other materials.

The Gates are also providing money for m4 research. Their foundation has given over $1 billion to improve the health of people in poor countries. The money is used to fight disease such as malaria(疟疾). Malaria is s5 widely by a bite from a mosquito(蚊子). The disease kills 2000 kids in Africa each day. In 2008, the Gates Foundation gave $168.7 million to work on the problem of malaria. This money was used to s6 the work of developing a malaria vaccine(疫苗).

A vaccine is given to people before they get a disease. It protects them a7 that disease in the future.

A8 worry of Bill and Melinda Gates is hunger. In many parts of the world people are short of food. They don’t have enough tools and training to i9 farming. The Gates Foundation is working in these areas.

The Gates Foundation is helping people in the United States too. It works on e10. The foundation gives money for school programmes and libraries. It also helps kids pay for school.

The world should give Bill and Melina Gates big thanks for lending a helping hand to those who need it most.

【题目】

Every morning after breakfast, Wilbur walked out to the road with Fern and waited with her till the bus came. She would wave good-bye to him, and he would stand and watch the bus until it vanished around a turn. While Fern was in school, Wilbur was shut up inside his yard. But as soon as she got home in the afternoon, she would take him out and he would follow her around the place. If she went into the house, Wilbur went, too. If she went upstairs, Wilbur would wait at the bottom step until she came down again. If she took her doll for a walk in the doll carriage, Wilbur followed along. Sometimes, on these journeys, Wilbur would get tired, and Fern would pick him up and put him in the carriage alongside the doll. He liked this. And if he was very tired, he would close his eyes and go to sleep under the doll's blanket. He looked cute when his eyes were closed, because his lashes were so long. The doll would close her eyes, too, and Fern would wheel the carriage very slowly and smoothly so as not to wake her infants.

One warm afternoon, Fern and Avery put on bathing suits and went down to the brook for a swim. Wilbur tagged along at Fern's heels. When she waded into the brook, Wilbur waded in with her. He found the water quite cold--too cold for his liking. So while the children swam and played and splashed water at each other, Wilbur amused himself in the mud along the edge of the brook, where it was warm and moist and delightfully sticky and oozy.

Every day was a happy day, and every night was peaceful.

Wilbur was what farmers call a spring pig, which simply means that he was born in springtime. When he was five weeks old, Mr. Arable said he was now big enough to sell, and would have to be sold. Fern broke down and wept. But her father was firm about it. Wilbur's appetite had increased; he was beginning to eat scraps of food in addition to milk. Mr. Arable was not willing to provide for him any longer. He had already sold Wilbur's ten brothers and sisters.

"He's got to go, Fern," he said. "You have had your fun raising a baby pig, but Wilbur is not a baby any longer and he has got to be sold."

—taken from Charlotte’s Web

1What does “this” in Paragraph 1 refers to(指代)?

A.The carriage

B.The doll

C.When Wilbur got tired, Fern would put him in the carriage alongside the doll

D.If Wilbur was very tired, he would close his eyes and go to sleep under the doll's blanket

2According to the passage, the underlined sentience “Wilbur tagged along at Fern's heels.”in Paragraph 2 means________.

A.Wilbur went somewhere with Fern

B.Wilbur happened to meet Fern

C.Wilbur agreed to follow Fern

D.Wilbur couldn’t live without Fern

3According to the passage, we can infer (推断)________.

A.Fern was good at looking after infants

B.Fern would make efforts to stop Wilbur from being sold

C.Fern didn't get along well with Mr. Arable because he would sell Wilbur

D.Mr. Arable would sell Wilbur because Fern always had fun raising Wilbur

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网