题目内容
【题目】 Traveling can be expensive. But there are some ways to save money when traveling. Try some of the advice below on your next vacation and your wallet will thank you.
Look for city tourism cards. With the card, you can pay less at restaurants and shops. You don't have to wait for a long time at busy attractions. You might even get free tickets to top tourist attractions. City tourism cards can save your money and time without question.
Don't get the best room. How long will you stay in your room? Will you just be sleeping there? Do you really need a bigger room with a good view (景色)?
Find a hotel outside a city. It can help you save some money by choosing a hotel away from big tourist attractions, for you are always doing the same—go to the attractions and then return to your hotel to sleep.
Book (预订) a room with a kitchen. Although some people might not like to cook while on vacation, I don't mind making breakfast in my room. We always eat at a nice restaurant on our last night of the vacation. I'd rather eat breakfast and lunch at the hotel and then spend much money on a delicious supper.
【1】With ________, you can pay less at restaurants and shops.
A.ID cardsB.tourism cardsC.bank cardsD.phone cards
【2】To save some money, the writer advises tourists to ______.
A.get the best room
B.live near big tourist attractions
C.live away from big tourist attractions
D.take a map with them when traveling
【3】The writer prefers to make breakfast and lunch in the hotel because ______.
A.they are healthier and more delicious
B.he likes cookers in the hotel
C.there are not any restaurants in the neighborhood
D.he'd rather spend much money on a delicious supper
【4】What does the passage mainly talk about?
A.How to save money when traveling.
B.How to get a tourism card.
C.How to find a hotel outside a city.
D.How to book a room on the Internet.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】A
【解析】
本文是一篇记叙文,主要介绍了在当今社会,旅游是非常昂贵的,那么如何外出能花费较少的钱,作者就这一点给出了几点建议。
【1】细节理解题。根据“Look for city tourism cards. With the card, you can pay less at restaurants and shops.”寻找城市旅游卡。有了这张卡,你可以在餐馆和商店少付钱。故可知有了城市旅游卡,在餐馆和商店可以少花钱。故选B。
【2】推理判断题。根据第二条建议“Don't get the best room.”不要订最好的房间。可排除A项。根据“Find a hotel outside a city. It can help you save some money by choosing a hotel away from big tourist attractions,”在城市外找一家旅馆。它可以帮助你节省一些钱,选择一家酒店远离大型旅游景点…,可排除B项,并判断C项正确。D项在文中没有提及。故选C。
【3】细节判断题。根据“I'd rather eat breakfast and lunch at the hotel and then spend much money on a delicious supper.”我宁愿在酒店吃早餐和午餐,然后花很多钱吃一顿美味的晚餐。可知作者在酒店吃早午饭的目的是花多一点钱吃美味的晚餐。故选D。
【4】主旨大意题。通读全文可知本文主要介绍了在出外旅游的时候,如何能够做到省钱,并给出了几点建议。故选A。