题目内容

【题目】 Every morning, my father buys a newspaper on his way to work. Every day, I open my books in class and start my lessons. Every evening, my mother reads magazines at home. And every night, I look at the photos of David Beckham and Yao Ming on the wall in my bedroom before I go to sleep. Can you imagine the life without paper or printing?

Paper was first created about 2,000 years ago in China. After it was invented, People started to write on paper to make books. In those days, books were only produced by hand. So there were not many books, and they were expensive. Only a few people had the chance to read books.

Printing was invented in China during the Sui and Tang Dynasties (朝代). The development of printing made it possible to produce books more quickly and cheaply. More and more people can read books. Knowledge and ideas spread (传播) faster than before.

The Internet was created in the twentieth century. Although the Internet is still young, it is growing very fast and becomes powerful. A much larger amount of information can be stored in different forms on the Internet. We can find it much more easily than that in books.

Nowadays computers and the Internet are used in classrooms, and newspapers and magazines can be also read online. Will there be paper and printing in the future? Let’s wait and see.

1Why does the writer talk about his family’s activities in the first paragraph?

A.To tallk about the kinds of paper.B.To show how his/her family loves paper.

C.To show that paper is better than the Internet.D.To give examples about the importance of paper.

2In ancient China, more people could read books because ___________.

A.Internet was created at that timeB.more people liked writing books

C.the ways of printing books developedD.knowledge and ideas spread faster than before

3What does the underlined word “it” refer to in the fourth paragraph?

A.Information.B.Form.C.Internet.D.Book.

4According to the fourth paragraph, Internet is ____________.

A.difficult and grows slowlyB.powerful but difficult to use

C.young and smallD.young and powerful

5What’s the best title of this passage?

A.Internet is better than books.B.What will happen in the future?

C.Will Intemet replace (代替) books?D.The history of paper and printing.

【答案】

1D

2C

3A

4D

5C

【解析】

这篇短文主要讲述了书籍的产生和变化及在人类社会发展中对知识和思想的传播起巨大作用,现在人们可以从网上获得信息,但电脑并不能代替书籍。

1推理判断题。根据上文Can you imagine the life without paper or printing? 你能想象没有纸或印刷的生活吗?可知作者在第一段中谈论他家人的活动是为了举例说明纸的重要性。故选D

2细节理解题。根据上文Printing was invented in China during the Sui and Tang Dynasties. … More and more people can read books. 可知印刷术发明于中国隋唐时期,印刷业的发展使人们能够更快、更便宜地生产书籍,越来越多的人可以看书。故选C

3词句猜测题。根据上文A much larger amount of information can be stored in different forms on the Internet. We can find it much more easily than that in books. 更多的信息可以以不同的形式存储在互联网上。我们能比书本上更容易找到它。可知“it”指代information信息,故选A

4细节理解题。根据上文Although the Internet is still young, it is growing very fast and becomes powerful.可知虽然互联网还很年轻,但它发展得很快,变得很强大。高兴D

5最佳标题题。根据上文Will there be paper and printing in the future? Let’s wait and see. 将来会有纸和印刷吗?让我们拭目以待。通读全文,可知书籍在人类社会发展中对知识和思想的传播起巨大作用,现在人们可以从网上获得信息,但电脑能否代替书籍成为文本值得思考的问题。故选C

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网