题目内容

【题目】Choose the best answer. (根据短文内容,选择最恰当的答案)

Linda is a successful business leader. And she's only 13. Linda has a company that sells all-natural hair products(产品). She got the idea when she was 8 years old. Now, her business is famous. Linda’s business made $100,000 last year. Linda was invited to ring the opening bell at the NASDAQ stock market ( 股市)in New York City on October 16. "I couldn’t go to sleep the night before, you know, " she said later. “It was really great. ”

"It started with my great-grandmother's hair product," Linda explains. "My mom has been using it in my hair since I was 3 years old. As I grew older, everyone asked me what I used in my hair, and I didn't know. "Linda suggested that her parents sell the product. But the parents didn't think about this seriously. Linda wanted to have a try. So she gave out the product to her friends at school. She told them to try it and tell her what they thought of it. Soon the product became popular at school. Linda began to make money and her parents didn't know why at first.

When Linda explained what had happened, her family did some research to learn how to run a home business. Her great-grandmother told Linda her secret(秘密)of making the product. Now the company sells all-natural hair products.

So how does she have time to be a student and a boss? Her family helps a lot. "I'm very busy, but it's something that I like to do, so I don't mind at all," she says.

Choose the best answers.

1Linda’s company sells products___________.

A.used on the bodyB.of food

C.used in the hairD.used in the classroom

2Linda must feel ___________ to ring the opening bell at the NASDAQ stock market.

A.greatB.funnyC.angryD.sad

3Linda has used her great-grandmother’s hair product since she was _______ years.

A.13B.8C.16D.3

4When Linda suggested her parents sell the product, they ________.

A.took her advice at onceB.did some research

C.didn’t think about it seriouslyD.thought it was a great idea

5From the story, we know that Linda is a girl who ________.

A.can make different hair products

B.likes to work at the stock market

C.is poor at study

D.is good at doing business

6According to the story, which of the following is true?

A.Linda got the idea of starting a business at the age of 13.

B.Linda enjoys her busy life as a student and a boss.

C.Linda asked her relatives to try the product for her.

D.Linda’s company doesn’t make any money.

【答案】

1C

2A

3D

4C

5D

6B

【解析】

文章大意:文章讲的是Linda从小变开始从商,卖用于头发的产品,她的家人对她的帮助很大,使她能够有时间做学生和老板。

1细节理解题。根据文章第一段第一、二行Linda has a company that sells all-natural hair products“琳达有一家公司出售所有的天然发制品”可知,Linda的公司卖用于头发的产品,故选C

2细节理解题。根据文章第一段最后一行It was really great“真是太棒了。”可知,Linda感到很棒,故选A

3细节理解题。根据文章第二段第一、二行"It started with ……since I was 3 years old. “这是从我曾祖母的头发开始的,”琳达解释说我妈妈从我3岁起就在我的头发上用。”可知,应该是三岁时,故选D

4细节理解题。根据文章第二段第三、四行Linda suggested that her parents sell the product. But the parents didn't think about this seriouslyLinda建议她的父母卖这个产品,但是她的父母没有当回事”可知,父母没有当回事,故选C

5细节理解题。根据文章第一段第一行Linda is a successful business leader.“琳达是一位成功的商业领袖。”可知,Linda擅长做生意,故选D

6细节理解题。根据文章第一段第二行She got the idea when she was 8 years old“她8岁时就有了这个想法”可知,A的说法是错误的;根据文章最后一段So how does she have time to be ……she says“那她怎么有时间做学生和老板呢?她的家庭帮助很大。”我很忙,但这是我喜欢做的事,所以我一点也不介意,”她说。”可知,B的说法是正确的;根据文章第二段第一、二行My mom has been using it in my hair since I was 3 years old“我妈妈从我3岁起就在我头发上用”可知,C说法是错误的;根据文章第一段第一行Linda is a successful business leader“琳达是一位成功的商业领袖。”可知,D说法是错误的,故选B

阅读理解中的细节理解题,首先找出问句中的关键词,然后定位到文章具体位置,然后选出正确答案即可。

例如题目4中,关键词是her parents sell the product,可定位到文章第二段第三、四行Linda suggested that her parents sell the product. But the parents didn't think about this seriouslyLinda建议她的父母卖这个产品,但是她的父母没有当回事”可知,父母没有当回事,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
B
Tom had retired (退休) and lived by himself a long way from town. He seldom left his home. But one day he went into town to buy some things in the market, and after he had bought them, he went into a restaurant and sat down at a table by himself. When he looked around, he saw several old people put eyeglasses before reading their newspapers, so after lunch he decided to go to a store to buy himself some glasses too. He walked a long the road, and soon found a store.
The man in the store made him try on a lot of glasses, but Tom always said, "No, I can't read with these."
The man because more and more puzzles, until finally he said, " Excuse me, but can you read at all?"
"No, of course I can't!" Tom said angrily, "If I was already able to read, do you think I could have come here to buy glasses?"
(1)Tom lived .
A.alone
B.with his children
C.happily
D.with his wife
(2)He to town .
A.often
B.sometimes
C.didn't often go
D.never went
(3)Tom found the old people in the restaurant before reading their newspapers .
A.were drinking something in the glasses
B.put their glasses on
C.took their glasses off
D.looked around
(4)The store Tom went into sold .
A.window glasses
B.glasses for drinking
C.glasses for people who couldn't read
D.glasses for people who couldn't see well
(5)Tom made a mistake that he .
A.didn't try on all the glasses in the store
B.thought that all old people could understand words in newspapers with glasses on
C.couldn't read
D.didn't try a special kind of glasses

【题目】阅读下面短文,根据短文内容回答问题。
Many would agree that when we think of Christmas, we probably think of gifts, Christmas trees and Santa Claus. But behind all these things lies the true meaning of Christmas: the importance of sharing and giving love and joy to people around us. The story in A Christmas Carol is perhaps the best example of this.
A Christmas Carol is a famous novel written by Charles Dickens. It is about an old man named Scrooge. He only thinks about himself and doesn't treat others nicely. He just cares about whether he can make more money. And he hates Christmas. One Christmas Eve, Scrooge sees the ghost of Jacob Marley, his dead business partner. Marley used to be just like Scrooge, so he was punished after he died. He warns Scrooge to change his ways if he doesn't want to end up like him. He also tells Scrooge to expect three spirits to visit him.、
That night, three ghosts visit Scrooge. First, the Ghost of Christmas Past takes him back to his childhood and reminds Scrooge of his happier days as a child. Then the second spirit, the Ghost of Christmas Present, takes him to see how others are spending Christmas this year. Everyone is happy, even poor people. The last one, the Ghost of Christmas Yet to Come, takes him to the future. He sees that he is dead but nobody cares. Scrooge is so scared that he wakes up in his bed and finds out it is already the next morning on Christmas Day!
He decides to change his life and promises to be a better person. He happily celebrates Christmas with his relatives. He also gives gifts to people in need. He now treats everyone with kindness and warmth, spreading love and joy everywhere he goes. And that is the true spirit of Christmas!
(1)Who wrote the novel A Christmas Carol?(No more than two words)
(2)What is Scrooge like before the three spirits visit him?
(3)Why was Jacob Marley punished after he died?
(4)Which spirit takes him to the future? (No more than five words)
(5)What is the true meaning of Christmas?

【题目】 When I was twenty-eight years old, I left my hometown and went to another city. There I found my first_______.I worked_______ a dentist in a hospital.

It was cloudy yesterday. I got up early, had a breakfast and went to work. When I was _______, it started to rain. I was very sad because I found I _______ to take my umbrella. So I had to run to the _______. When I got there, my clothes were all_________It was getting colder and colder. I _______for about half an hour, but there weren't any buses coming. Just then a car _______ behind me. The woman in the car rolled()down the window and asked if I_______a ride(便车). I remembered my mother told ________not to take rides from strangers(陌生人).So I said, “No, thanks.”________she still asked me to get into her car. I looked at her________and she looked like a kind woman. So I__________in and she took me all the way to my house. I thanked her and wanted to________ her some money. She refused(拒绝) and left________I could ask for her name.

I was really lucky to meet such a kind woman in the strange city.

1A.womanB.jobC.dentist

2A.likeB.ofC.as

3A.at the stationB.at homeC.in the hospital

4A.rememberedB.wantedC.forgot

5A.hospitalB.bus stopC.home

6A.dryB.overC.wet

7A.criedB.lookedC.waited

8A.stoppedB.droveC.went

9A.cameB.boughtC.needed

10A.meB.himC.her

11A.IfB.SoC.But

12A.happilyB.carefullyC.sadly

13A.walkedB.gotC.climbed

14A.giveB.haveC.share

15A.beforeB.afterC.when

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网