题目内容

【题目】 One morning when I was 11, I explored the town’s abandoned (废弃的) round grain barn. I found a chained sliding door that was wide enough for me to pass through.

Inside, there was a heavy smell of dead mice in the dark. After my eyes adjusted, I noticed a shaft (通风管道) that rose all the way to the top of the barn. On one side was a one-man elevator with a long rope and roller.

I stepped onto the platform, gave the rope a drag and the elevator began sliding up the shaft, but stopped halfway. After a brief panic attack, I noticed there were some holes formed a ladder (阶梯). For reasons known only to an 11-year-old, I decided it would be better to go up than down. So, with shaking hands, I began climbing up.

After what seemed like forever, I reached the top of the shaft. I stood up and found nothing of interest. It was just an empty room with a ladder leading up to the roof. I tried my best to climb all the way up but it was very difficult. There was too much heavy dust. When dust was blown, I even couldn’t breathe. I didn’t know how long it took but luckily I climbed up, popped the straw roof and saw a bright blue sky.

I suddenly realized the dust and powder pouring out of the top could draw attention. So when the dust had settled, I climbed down and slipped out of the chained door. I’m not sure if I was more excited about being alive or about not being caught, but I ran all the way back home.

1Which picture can match the passage?

A.B.

C.D.

2When the author got inside the barn, he________.

A.noticed a man on the elevatorB.opened the chained sliding door

C.saw many dead mice in the darkD.found a shaft leading to the top

3Which of the following is the right order of the author’s adventure?

a. The elevator stopped halfway. b. He entered the round grain barn.

c. He climbed to the top of the shaft. d. He slipped out of the chained door.

A.b-a-c-dB.a-c-b-dC.c-a-d-bD.b-c-a-d

4From the passage, we can learn that the author was probably a boy full of ________.

A.passionsB.dreamsC.curiosityD.imagination

【答案】

1A

2D

3A

4C

【解析】

本文是一篇记叙文,描写了小男孩来到一个废弃谷仓,在好奇心的驱使下,探索谷仓的每个角落。

1推理判断题。根据“…I explored the town’s abandoned (废弃的) round grain barn.”可知作者去探索的是一个废弃的圆形的谷仓,废弃肯定是比较破旧,A选项是一所破旧的房子;B选项是铁路;C选项是山谷平原;D选项是一所漂亮的房子,因此A选项的房子最符合文章描述的场景。故选A

2细节理解题。根据“Inside, there was a heavy smell of dead mice in the dark. After my eyes adjusted, I noticed a shaft (通风管道) that rose all the way to the top of the barn.”可知作者进到谷仓里,闻到了死老鼠的味道,然后眼睛适应以后,看到了一个通往谷仓顶部的通风管道。故选D

3细节理解题。文章是以时间顺序书写的,在第二段开头“Inside, there was a heavy smell of dead mice in the dark.”可知作者进去了谷仓,即b项;根据第三段第三句“I stepped onto the platform, gave the rope a drag and the elevator began sliding up the shaft, but stopped halfway.”可知作者在升降梯中,然后中途停了,即a项;根据第三段最后一句和第四段第一句“So, with shaking hands, I began climbing up. After what seemed like forever, I reached the top of the shaft.”可知作者看到一个梯子,然后爬到了通风管道的顶部,即c项;根据最后一段“So when the dust had settled, I climbed down and slipped out of the chained door.”可知作者最后从上锁链的门溜走,即d项,所以正确顺序是b-a-c-d。故选A

4推理判断题。passions有激情的;dreams爱做梦的;curiosity好奇的;imagination有想象力的。根据文章内容,小男孩来到一个废弃的谷仓,然后在谷仓中到处探索,以及一些关键词:exploredAfter a brief panic attackexcited,可以看出是由于男孩的好奇心,驱使他探索谷仓的各个角落。故选C

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网