题目内容
5.Dear Kitty,I am sorry that I did not write to you earlier because I have been very(36)A.I was helping with a charity show to raise money(37)B Project Green Hope.A lot of work needed to be finished,so I did not have much free time.
I felt very happy when I was chosen to be the host.It was exciting,(38)DI was also very nervous.I knew that lots of people would watch the show and that many famous pop(39)Awould come,too.We started working on the show half a year ago so that we could do everything on time.My job was to iptroduce each star and I also had many other duties.We practiced a lot before the show.I had to remember to(40)A the right camera at the right time.(41)B,I thought I would never be able to remember all the words.Slowly,everything became(42)B•
The big day came very quickly,and I was so excited.Twenty minutes before the big event,we opened the doors and many people came into the theatre to watch the show.The fans of the pop stars were making a noise,so I had to speak (43)A.
Everything seemed to happen very fast.A lot of(44)Chas been given to Project Green Hope.I hope more events like this will be organized to raise money for charity and I think more people should be (45)Bto take part in them.
See you soon.Best wishes!
Rieky
| 36.A.busy | B.free | C.nervous | D.excited |
| 37.A.except | B.for | C.from | D.towards |
| 38.A.so | B.or | C.and | D.but |
| 39.A.stars | B.doctors | C.teachers | D.students |
| 40.A.look at | B.look for | C.look through | D.look after |
| 41.A.After all | B.At first | C.At last | D.For example |
| 42.A.harder | B.easier | C.more tiring | D.more boring |
| 43.A.loudly | B.quickly | C.quietly | D.happily |
| 44.A.food | B.paper | C.money | D.medicine |
| 45.A.found | B.invited | C.caught | D.carried |
分析 【文章大意】这篇文章是一封作者写给Kitty的回信,信中说了作者对没有及时回信感到非常抱歉,因为他正在准备一个慈善演出,为了帮助绿色希望工程募集资金,最终这次活动举行的很成功,筹集到了很多资金,并且希望以后多多举行这种活动.
解答 36 A 考查形容词.根据文章下文"I was helping with a charity show to raise money(37)Project Green Hope."可知作者为了帮助绿色希望工程募集资金正在准备一个慈善演出.所以此处"I am sorry that I did not write to you earlier because I have been very(36)."说的应该是作者没有及时回信是因为作者很忙.故选A.
37 B 考查介词.根据文章句子"I was helping with a charity show to raise money(37)Project Green Hope."可知句意:作者为了帮助绿色希望工程募集资金正在准备一个慈善演出.此处raise money for 表示为…筹钱.故选B.
38 D 考查连词.根据文章上文"It was exciting"可知这是一件令人激动的事情.而此处"(38)I was also very nervous."表示的是作者也很紧张.所以这里是转折关系.故选D.
39 A 考查名词.根据文章下文"My job was to iptroduce each star and I also had many other duties."可知作者的工作是报幕人员,介绍每一个明星,并且还有其他的责任.所以此处"I knew that lots of people would watch the show and that many famous pop(39)would come,too."应该指的是很多出名的明星都会来.故选A.
40 A 考查动词.根据文章上文"My job was to iptroduce each star and I also had many other duties."可知作者的工作是报幕人员.所以此处"I had to remember to(40)the right camera at the right time."应该说的是作者必须牢记在适当的时间看适当的镜头.故选A.
41 B 考查短语.根据文章下文"Slowly"可知这里表示时间发展的顺序.所以此处".(41),I thought I would never be able to remember all the words."应该指的是起初,作者认为他不可能记住所有的台词.故选B.
42 B 考查形容词.根据文章上文"I thought I would never be able to remember all the words."可知作者刚开始认为他不可能记住所有台词.此处"Slowly,everything became(42)•"表示转折,所以应该说的是慢慢地,每件事情都变得容易起来.故选B.
43 A 考查副词.根据文章上文"The fans of the pop stars were making a noise,"可知很多明星的粉丝在台下喧哗.所以此处"so I had to speak (43)."表示作者不得不大声讲话.故选A.
44 C 考查名词.根据文章上文"I was helping with a charity show to raise money(37)Project Green Hope."可知活动是为了筹集资金.所以此处"A lot of(44)has been given to Project Green Hope."应该指的是绿色希望工程已经收到了很多钱.故选C.
45 B 考查动词.根据文章句子"I hope more events like this will be organized to raise money for charity and I think more people should be (45)to take part in them."可知句意:作者希望像这样为慈善募捐的活动以后可以多多去组织,也有更多的人被邀请参与其中.结合语境此处应该指的是被邀请.故选B.
点评 完形填空题需先浏览一遍全文,掌握文章大意,结合前后文语境,以及语法形态,推测出正确的选项.
-Yes,it's amazing.It ______ do all my housework.( )
| A. | must | B. | should | C. | could | D. | can |
We lived near a forest,and every evening the mockingbird would come and(16)C.I decided to catch a young(17)Aand keep it in a cage,and in this way,I would have my own private musician.Then I succeeded in catching one and put it in a cage.At first,the bird was(18)D,so it fluttered (扑腾) in the cage.But finally it was used to living in its new home.I felt very excited with myself and(19)Asome beautiful singing.
On the second day,the little bird's mother flew to the cage with(20)B in her mouth.The baby bird ate everything.I was(21)Bto see this.Certainly the mother bird knew how to feed her baby better than I did.
The following morning when I went to see my bird,I found it(22)Con the floor of the cage.I was terribly surprised and sad!What had happened?
Arthur Wayne,a famous biologist,happened to(23)Bmy father at that time.After she knew my story,she explained to me,"A mother mockingbird,finding her young in a cage,will(24)Cbring it poison berries.She thinks it better for her baby to die than to lose(25)C."
Since then I have never caught any living creature and put it in a cage.All living things have a right to live free.
| 16.A.dance | B.fly | C.sing | D.jump |
| 17.A.bird | B.boy | C.fish | D.thief |
| 18.A.happy | B.careful | C.active | D.afraid |
| 19.A.looked forward to | B.looked out of | C.looked for | D.looked up |
| 20.A.water | B.food | C.songs | D.stones |
| 21.A.worried | B.pleased | C.bored | D.tired |
| 22.A.alone | B.alive | C.dead | D.sick |
| 23.A.invite | B.visit | C.challenge | D.introduce |
| 24.A.never | B.seldom | C.sometimes | D.ever |
| 25.A.friends | B.parents | C.freedom | D.happiness |
| A. | repeat | B. | regret | C. | praise |
| A. | hear | B. | look at | C. | find | D. | find out |
| A. | a little | B. | a few | C. | plenty of | D. | little |
- .He isn't in.He is on vacation in Hainan.( )
| A. | Sorry | B. | All right | C. | Wait a minute | D. | Speaking,please |