题目内容

【题目】Choose the sentences from the box to complete the dialogue. (There are two extra sentences)

A: Hi, John. I’m going home this weekend.

B: 1

A: To celebrate the Mid-Autumn Festival.

B: 2

A: It is an important time for family.

B: 3

A: We will have dinner together, watch the moon and eat mooncakes.

B: Mooncakes? Are they delicious?

A: Yes, 4 We can celebrate it together.

B: 5Thank you!

A: You are welcome.

A. Would you like to go with me?

B. For what?

C. That’ s great.

D. What kind of festival is it?

E. I have never tasted them.

F. How will you celebrate it?

G. I like drinking them.

【答案】

1B

2D

3F

4A

5C

【解析】

本文主要讲述周末回家庆祝中秋节及中秋节的一些习俗的对话。

1考查文章的理解和上下文的联系。根据下一句:To celebrate the Mid-Autumn Festival.为了庆祝中秋节,可知此处应该是问原因:For what? 为了什么?故选B

2考查文章的理解和上下文的联系。根据下一句:It is an important time for family. 这是一个重要的家庭节日,可知此处应该是问:What kind of festival is it? 这是什么节日?故选D

3考查文章的理解和上下文的联系。根据下一句:We will have dinner together, watch the moon and eat mooncakes. 我们一起吃晚饭,赏月,吃月饼,可知此处应该是问:How will you celebrate it? 你怎么庆祝(中秋节)?故选F

4考查文章的理解和上下文的联系。根据下一句:We can celebrate it together.我们可以一起庆祝,可知此处应该是:Would you like to go with me? 你愿意和我一起去吗?故选A

5考查文章的理解和上下文的联系。根据下一句:Thank you谢谢,可知此处应该是:That’s great.那太好了!故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 One day during a Spring Festival, I was taking a walk near my house when suddenly there came a voice, “Excuse me, sir.” I turned around and saw an old beggar(乞丐). “Have you_______some money, about fifty yuan, around here? I lost it just now.” He looked at me and___________my reply. “Sorry, I haven’t,” I answered. He went away saying in a low voice, “Where is it?_________Should I do now? I really need the money.”

I could sense that he was_______. Then I got an idea. I took out a fifty-yuan note(纸币) and dropped it on the ground. “Here! Here is the money!” I picked it up and_______it to him. Then I walked towards my house.

A week later, on a snowy afternoon, I heard someone knocking at the door. It was the old beggar with a heavy bag on his shoulder. He put down the bag_______

and said “Thank you so much. I knew you gave me your own_______that day, for the money I lost was in change(零钱) But my wife was_______, and I really needed it to buy some medicine for her. So I didn’t return it to you.” He added, “I have nothing to pay for your, here’s some rice I got from door to door for your

_______. As the saying goes, ‘A child who is fed by many families grows stronger.’ I will be pleased__________you like it” Hearing his words, my wife and I were so moved that tears ran down our faces.

1A. madeB. lentC. seenD. dropped

2A. looked forB. paid forC. left forD. waited for

3A. HowB. WhichC. WhatD. Why

4A. worriedB. boredC. interestedD. relaxed

5A. pushedB. passedC. ledD. threw

6A. carefullyB. easilyC. carelesslyD. hardly

7A. foodB. drinkC. clothD. money

8A. wellB. sickC. busyD. free

9A. cutenessB. illnessC. kindnessD. sadness

10A. beforeB. whetherC. thoughD. if

【题目】阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的4个选项中选出最佳选项。

Have you ever watched Shadow Play (皮影戏)? It is a kind of____of mixed music and shadow play. The players ____ the human characters (人物) behind the paper screen and play a series of stories. The characters are often made of cowskin (牛皮). When it____dark, the players set up the light and then start their show. Shadow play____Shan Xi during the Western Han Dynasty two thousand years ago, and it was named Daoqing Shadow Play.

The stage of Shadow Play is always a table ____with a large piece of paper. The light is behind the paper screen. As the shadow player moves his___, the characters come to life. And their looks, dresses and movements can be seen____from the other side of the screen. The player is also the lead singer. All the characters are played and voiced by himself.

Playing the characters well is not a (n)____job. It always takes a player ten to twenty __. In order to protect the____ Chinese art, the Museum of Daoqing Shadow Play has been built in Gansu. Many artists are trying to spread it around China, even all over the world.

1A.artB.gameC.ticketD.festival

2A.liveB.enterC.holdD.save

3A.becomesB.believesC.realizesD.notices

4A.heard fromB.came fromC.asked forD.looked for

5A.printedB.madeC.appearedD.covered

6A.fingersB.legsC.facesD.feet

7A.clearlyB.gentlyC.hopefullyD.noisily

8A.funnyB.terribleC.usefulD.easy

9A.yearsB.hoursC.daysD.seconds

10A.quietB.politeC.traditionalD.similar

【题目】阅读下面短文,根据首字母 、音标以及语境的提示在每个空格内填入适当的单词 (1个单词); 或根据汉语意思的提示 ,在空白处填入适当的短语 ,使短文语意连贯 、意思完整。

I still remember,during my seventy days of kindness, 1(……的开端) January, I was trying to2(想出)as many nice things as possible that I could do for people. One of them was to volunteer at a nursing home and spend time3 someone to make their day happier. Since procrastination (拖延症) was always a problem, I decided to act on that idea as soon as it came up. I4(寻找) the nearest nursing homes to my apartment5I didn't have a car and was going to bike there 6 (立刻,马上). After finding the nursing home, I called up to set up a meeting. After a brief meeting and some paper work, the following week I started playing checkers with Mr. Oates. The energy of the nursing home seemed kind of low but walking into Mr. Oates room was c7different. He had8bright smile and seemed really excited to see me. His first words to me were "I'm really happy you're here. I have been w9all day to play checkers with you." Those words alone immediately made me happy and know I made the right d10to volunteer there.

Then I continued to stop by once a week playing checkers with him and r 11 that bright smile every time I walked into his room. We would tell jokes and stories to each other. We didn't even12(注意)the time. Two hours would f13.

I really like how we were able to become friends regardless of our race, age and place in life. My14[fevrt] thing about spending time with him was his appreciation to have me around. It made15feel really special and he told me he felt the same way.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网