题目内容

【题目】在下面对话的空白处填入恰当的话语,使对话完整。

A: 1?

B: Pretty good. I am looking forward to the exam. And you

A: I’m quite OK. I feel energetic and I enjoy the challenges of exams and tests because I have a dream.

B: Oh2?

A: My dream is to be a teacher after leaving school.

B: That’s really respectable(令人尊敬的). By the way, have you heard of the news about Zhang Lili

A: 3. Who ‘s Zhang LiliWhat’ s the news about

B: Zhang is a middle school teacher. She was badly hurt in an accident because she tried her best to save her students one night after class. It’s reported that she has lost her legs.

A: Oh, my god4!

B: I think so. She is really brave and great. You are helpful and kind. I’m sure if you become a teacher in the future, you will also become a wonderful one.

A: 5, and I’ll try my best.

B: Not at all. And let’s work hard for our dreams together.

【答案】

1How is it going?

2What’s your dream?

3No.

4How brave and great she is!

5Thank you.

【解析】

此对话主要是A讲述他有成为老师的梦想,B讲述张丽丽这位中学老师救学生的事迹,B认为如果A未来成为一名老师,也会成为一个出色的老师,并表示二人要一起为了梦想而努力。

1

句意:你最近好么?

根据“Pretty good. I am looking forward to the exam”可知两人见面A在询问B的近况。故答案为How is it going?

2

句意:你的梦想是什么?

根据“because I have a dream”,可知A表达他有一个梦想,B此处询问梦想是什么。故答案为What’s your dream?

3

句意:没有。

根据“have you heard of…”可知此处用yes或者no来回答一般疑问句。根据“Who ‘s Zhang LiliWhat’ s the news about可知A对张丽丽不了解,故答案为No.

4

句意:她是多么勇敢和伟大!

根据“She was badly hurt in an accident because she tried her best to save her students one night after class. It’s reported that she has lost her legs” 以及“I think so. She is really brave and great”,可知B讲述了张丽丽的事迹之后,A进行了评价,B对此评价表示赞同。此处用感叹句,并与表扬她“brave and great”有关。故答案为 How brave and great she is!

5

句意:谢谢你。

根据“I’m sure if you become a teacher in the future, you will also become a wonderful one”, B认为如果A未来成为一名老师,也会成为一个出色的老师,A对此期望和祝福表示感谢。故答案为 Thank you.

练习册系列答案
相关题目

【题目】How to keep yourself from new coronavirus

The outbreak of new coronavirus first detected in China is serious. You may feel scary. Here are some simple ways that protect you from catching it.

Wear masks outdoors

Wearing masks is one of the most effective ways to protect you from getting infected.

Make sure to wear it properly by tightening up the nose clip and pulling the bottom of it so that your nose and mouth are both covered.

If you are not feeling well or have symptoms such as fever, fatigue, cough and trouble breathing, a mask is also needed to prevent you from spreading virus to others.

Surgical masks used by medical workers are not recommended for common people as they may lead to oxygen deficient if worn for long periods.

Cover your coughs and sneezes with tissue

Cover your mouth and nose with a tissue when you cough or sneeze, or you can cough or sneeze into your sleeves, but avoid covering with your hands directly.

Wash your hands frequently and properly

Wash your hands with soap and running water thoroughly for no less than 15 seconds. Wash your hands before eating and after using the toilet. Wash your hands after returning home. Wash your hands after touching trash or garbage. Wash your hands after contacting with animals or handling animal wastes.

Strengthen your immune system and exercise regularly

Exercising regularly is one of the most important ways to help you stay away from catching any infections.

Make sure that shared spaces have good air flow and avoid going to crowded places such as hospitals, the railway stations and airports. Wear a mask if transport or movement is necessary.

Avoid close contact with peoples who have flu or cold-like symptoms.

Eat thoroughly cooked meat and eggs. Avoid contact with wild animals or farmed livestock if there is not any protection.

Seek prompt medical attention if you have symptoms or respiratory infection.

1 tokeepyourselffromnewcoronavirus

Wearmasksoutdoors

*Wearing a 2 isaneffectivewaytoprotectyoufromgettinginfected andstopyoufromspreadingvirustoothersinpublicplacesifyouaresick.

*Wearamaskproperlyto 3 bothyournoseandmouth.

*Commonpeoplearen'tadvisedtousesurgicalmasksbecausethey may 4 oxygendeficiency.

Coveryourcoughsandsneezeswithtissues

* 5 coveryourmouthandnosewithyourhandsdirectlywhenyoucoughorsneeze, youshoulduseatissueorcoughorsneezeintoyoursleeves 6.

Washyourhandsfrequently andproperly

*Washyourhandswithsoapandrunningwaterthoroughlyasoftenas possibleforat 7 15seconds.

Strengthenyourimmune systemandexercise regularly

*8 regularexerciseisoneofthemostimportantwaystoprotectyoufromgettinginfected.

*Avoidcontacting 9 withpeoplewhohavefluorcold-likesymptoms.

*Eatthoroughlycookedmeatandeggs.

*Avoidcontactwithwildanimalsorfarmedlivestock 10 anyprotection.

*Seekmedicalattentionatonceifyouareinfected.

【题目】根据短文内容,从各题所给的 ABCD 四个选项中选出最佳选项。

It was one of the hottest days of the dry season. We had not seen_______ in almost a month. The crops were dying. Cows had stopped giving_______. If we didn’t see some rain soon we would lose everything.

I was cooking in the _________ when I saw my six-year-old son, Billy, walking toward the_______ .He was obviously walking with great_______ . Minutes after he disappeared into the woods, he came running out again, toward the house.

Moments later, however, he was once again walking toward the woods. He kept the_______ for over an hour walking___________to the woods, then running back to the house. Finally, I was so ___________that I went out of the house and_______him on his journey.

He was cupping both ________ in front of him as he walked; being very careful not to spill the water he held in them. Branches and thorns (荆棘) slapped his little face but he did not try to __________them. As I came close to him, I saw the most amazing scene.

Several large________ appeared threatening ( in front of him. But Billy walked right up to them. I almost________for him to get away. And I saw a baby deer lying on the ground, obviously suffering(遭难)from heavy loss of water,________ its head to drink the water cupped in my beautiful boy’s hands.

I stood on the edge of the woods watching the most beautiful __________ working so hard to save a life. As my tears began to hit the ground, they were suddenly joined by other drops... and more drops... and more.

1A.windB.snowC.rainD.cloud

2A.foodB.drinkC.waterD.milk

3A.living roomB.kitchenC.bedroomD.study

4A.woodsB.riverC.lakeD.house

5A.sadnessB.successC.effortD.confidence

6A.behaviourB.activityC.moodD.feeling

7A.quicklyB.hurriedlyC.carelesslyD.carefully

8A.angryB.sadC.curiousD.calm

9A.waited forB.looked forC.followedD.hit

10A.handsB.armsC.legsD.feet

11A.faceB.cutC.preventD.avoid

12A.horsesB.cowsD.sheep

13A.screamedB.rushedC.madeD.laughed

14A.shakeB.liftC.putD.hit

15A.heartB.headC.hairD.face

【题目】 I never called my father worthless. That was his own word for himself. He said it on the phone after I told him I was flying down to see him, from my home in Alaska to Florida. He had stroke(中风)the week before and then couldn’t speak very well.

“I’ll see you in about three weeks” I said, trying to make my voice cheerful, to make him comfortable. “I’mmm...not...worth...,” he said slowly, in low voice.

I knew what he meant. Actually, he did nothing meaningful to support his family. He didn’t do a job, leaving the family badly poor throughout my childhood. He seemed unable to form normal relationships, and didn’t treat his children as well as other fathers. Soon after grew up and left our house, he moved to Florida to live alone. I was glad. I saw my father three times in the next thirty years. Each time when I expected to hear some warm words from him, he would say nothing to me. The last time I saw him, I decided never to go back.

But eight years later, I felt something stronger. I wanted to forgive(原谅)him. began to try, moving slowly from “need love” to “give love” . I began to share meals with him, watch TV in his room and read to him.

And love came back. Yes, in small things. He called me “baby” one day. He phoned on my birthday. When came to visit, he didn’t want me to leave. All of this was new. All of this touched every part of me. My father was touched as well. I believed he felt loved, perhaps for first time. We cannot help all the broken families of the world, but we can begin here: with ourselves and our own families.

1The writer’s father now lives __________.

A.in AlaskaB.in FloridaC.with his wifeD.with his children

2Which paragraph explain why the writer’s father called himself worthless?

A.Paragraph 1B.Paragraph 3C.Paragraph 5D.Paragraph 6

3The underlined word “something” probably refers to the writer’s wish to ________.

A.have a proud fatherB.help get his father back to health

C.move back to his home townD.have a complete and close family

4Which of the following is TRUE?

A.The writer used to visit his father once a year.

B.The writer’s father used to work hard to support his family.

C.The writer’s father could speak or walk because of an illness.

D.The writer showed love for his father and he get something in return.

5Which is the best title for the passage?

A.From child to fatherB.Father’s illness

C.Forgiveness and loveD.My unhappy childhood

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网