题目内容

【题目】

Paul is from a big family. His grandparents have a son and a daughter. The son is Paul's father Jack. And the daughter is Paul's aunt Amy. Paul has a sister. Her name is Alice and she is eight years old. Aunt Amy and Uncle Frank have two daughters. They are Grace,14 and Helen,12.They are students of No.5 Middle School.

Today is Saturday. The family is in the grandparents' home. They have a good time and take a picture. In the picture,Alice is in front (前面) of her parents. Grace and Helen are between (……之间) their grandmother and their father. Where is Paul? Aha,he is on his father's shoulders (肩膀).

根据短文内容,选择正确的答案。

1Jack is Paul's ________.

A. son B. uncle

C. father D. brother

2The girl in shorts (短裤) is ________.

A. Alice B. Amy

C. Grace D. Helen

3Paul has ________ cousins.

A. two B. three

C. four D. five

4We can see ________ people in Paul's big family.

A. seven B. eight

C. nine D. ten

5What do we know about Grace?

A. She is 12 years old.

B. She is in a middle school.

C. She is Paul's sister.

D. She is on her father's shoulders.

【答案】

1C

2D

3A

4D

5B

【解析】

本文介绍了保罗的家庭情况

1C

细节理解题。根据The son is Paul's father Jack.可知杰克是保罗的父亲,故选C。

2D

根据Aunt Amy and Uncle Frank have two daughters. They are Grace,14 and Helen,12.可知艾米姑妈的两个女孩一个是格蕾丝14岁,一个是海伦,12岁,因此海伦个子较矮,根据Grace and Helen are between (……之间) their grandmother and their father.可知他们站在祖母和他们的父亲之间,因此看着这张全家福,可知那个穿着短裤,站在他们的祖母和弗兰克叔叔之间,个子有点矮的,应是海伦,故选D。

3A

推理判断题。根据Aunt Amy and Uncle Frank have two daughters.可知保罗的姑妈有两个女儿,因此保罗有两个表姐,故选A。

4D

推理判断题。根据文中可知照片的人有:保罗的祖父母,保罗的父母,保罗的姑妈和叔叔,保罗的姐姐和保罗,保罗姑妈家的两个女儿,因此一共有10口人,故选D。

5B

细节理解题。根据They are Grace,14 and Helen,12.They are students of No.5 Middle School.可知格蕾丝在上中学,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Choose the best answer(根据文章内容,选择最恰当的答案)

Girl Power

Dear Dad,

Boarding (寄宿) school has been great!

Yesterday, we were required to watch a speech to prepare us for our year-end examinations. It was a video recording of a young Pakistani woman speaking in front of a huge crowd of more than 500 United Nations’ student representatives (代表) - including youths from European, African and Asian countries-on her 16th birthday in 2013. The woman’s name is Malala Yousafzai.

The Taliban took control of Malala’s city in 2007. When they banned (禁止) girls from going to school in 2008, Malala fought against it and dared to speak out, even though she could get into trouble. From time to time, she wrote diary entries (条目) for the BBC. The New York Times also did a documentary (纪录片) on her. They were helpful in showing the world how terrible it was living under the Taliban. This made Malala an important public person.

In 2012, the Taliban dealt with her by shooting her in the head. But Malala lived. In her speech, she said, “They thought that the bullets would silence us. But they failed.” She survived and now fights even harder for education for all children. There was huge applause (掌声) at the end of her speech.

Malala has refused to stay silent. Today, she has been interviewed countless times and even has a day named after her. Malala Day, as declared by the United Nations, falls on the 12th of July. It is a day to remember the most powerless (无力的) girls from all over the world. Malala is a huge influence and is also the youngest winner of the Nobel Peace Prize.

I used to think speeches were just words! But hearing Malala has encouraged me to become a teacher! I hope you’re proud of me.

Emily

1What was Emily preparing for?

A.her speech in front of a crowd.B.her year-end examinations.

C.doing a video recording of a speech.D.moving to boarding school.

2What did the Taliban do to upset Malala?

A.They took down all her diary entries.B.They were always shooting people.

C.They banned girls from going to school.D.They didn’t allow her to make speeches.

3Why did the Taliban want to “deal with” Malala?

A.She showed the world the ugly truth about the Taliban.

B.She showed the world how helpful the Taliban was.

C.She showed the world how easy it was to fight the Taliban.

D.She had a day named after her, July 12, and this was forbidden.

4What does the phrase “the bullets would silence us” say about the Taliban?

A.They banned girls from going to school to silence them.

B.They were terrible, and people suffered in silence under their rule.

C.They allowed the shooting of videos if they were silent.

D.They killed anyone who tried to speak up against them.

5What is the main idea of the passage?

A.The writer is one of the powerless girls.

B.It is possible to survive after getting shot by a bullet

C.Every person should have a chance to be educated.

D.It is important to be able to give speeches to large crowds.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网