题目内容

【题目】— ________! I’m sure he does quite well in English.

— You’re right. He got a very good prize in the English competition last year.

A.What an excellent chess playerB.How high that boy is jumping

C.What an exciting magicianD.How beautifully that boy speaks English

【答案】D

【解析】

句意:——那个男孩英语说得多好啊!我敢肯定他英语学得很好。 ——你说对了。他在去年的英语比赛中得了一个很好的奖项。

考查情景交际。What an excellent chess player多棒的棋手啊;How high that boy is jumping那个男孩跳得真高;What an exciting magician多么令人兴奋的魔术师;How beautifully that boy speaks English那个男孩的英语说得多好啊。根据下文I’m sure he does quite well in EnglishHe got a very good prize in the English competition last year可知,此处是说话者在夸男孩的英语说得很好。D选项符合语境,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Chinese has a long history. It has shaped other languages in Asia the way Latin has shaped languages in the West. With this history, will Chinese have a surprising future?

Over one billion people speak Chinese in the world far more than any other language. It is the language of the country which is soon to have the world's largest economy (经济). Chinese people are found studying and doing business all over the world.

In fact, Chinese is definitely going to be a world language. Why is this certain? We must look at the economic and political power (政治影响力) of China, which is increasing every day. In the past, world languages have always been the languages of countries with powerful economics. Latin, French and English were important because of the power of the countries that spoke those languages.

Foreign interest in Chinese has developed very quickly together with the development of the Chinese economy. Chinese has become one of the most important and popular languages to learn.

As China develops, more and more people will want to learn about Chinese language and culture, to work and study in China, and to do business with Chinese companies. Chinese will one day become an international language.

1In which way in Chinese similar to Latin?

A.They both have influenced other languages.

B.Both languages have over one billion speakers.

C.They both have a long history and bright future.

D.Both languages are spoken only by Chinese.

2What's probably the meaning of the underlined word "definitely" in the third paragraph?

A.Always.B.Certainly.C.Never.D.Possibly.

3What is the relationship between language and economy?

A.The more important language is, the stronger economy is.

B.The stronger economy is, the less important language is.

C.The weaker economy is, the more important language is.

D.The stronger economy is, the more important language is.

4Why is Chinese more widely used?

A.Because more and more Chinese go abroad.

B.Because people across the world travel to China.

C.Because many universities in China are world-famous.

D.Because more foreigners are becoming interested in Chinese.

5What might the writer think of the future of Chinese?

A.Hopeful.B.Unclear.C.Dark.D.Doubtful.

【题目】(根据短文内容,从方框中选择适当的单词并用其正确形式填空,使短文内容完整。并将答案写在答题卡的相应位置上。每个词只能用一次,有两个多余词。)

another drop then up everything why son careful much see rise what

It was one of the hottest days of the dry season. If we didn't see any rain soon, we would lose 1

One day when I was in the kitchen, I2 my six-year-old son, Billy, walking towards the forest. He was clearly trying to be as still (平静的) as possible. Several minutes later, he disappeared into the forest, and 3 he ran out again, towards the house. This activity went on for an hour, walking 4 to the forest and running back to the house. I really wanted to know 5 Billy was doing.

Finally I followed him into the forest. I found that he was holding a cup of water. He walked very carefully not to 6 the water.

I saw a baby deer (鹿) lying on the ground. It lifted its head to drink the water in my 7 cup. After the deer drank up, Billy jumped up and ran back to the house to get 8 water. When he saw me, he said, “I'm not wasting, mother." I found that his eyes were filled with tears.

“I know.” I watched the most beautiful heart working so hard to save 9 life. Tears ran down my face. As my tear drops began to hit the ground, more drops suddenly joined them. I looked 10 at the sky. It was raining.

The actions of one little boy saved a life, and the rain saved our farm.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网