题目内容
【题目】根据短文内容,现在最佳答案。
(C)
Every year thousands of people get hurt or lose their lives when they are crossing the road. Most of them are old people and children. Old people often get hurt because they can't see or hear very well. Children usually meet with accidents because of their carelessness. They forget to look and listen before they cross the road.
How can we reduce (减少) traffic accidents? All of us must obey the traffic rules. For the drivers, they shouldn't drive too fast. If they drive too fast, it will be very difficult to stop the cars in a very short time. For the pedestrians, it's very important to be careful when they are walking on the road. You must stop and look both ways before crossing the road. Look left first, next look right, and then look left again. When you make sure that it is safe, you can cross it. The right way to cross the road is to walk quickly. It's not safe to run. If people run across the road, they may fall down. We should try to help children, old people, and blind people to cross the road, and never play in the street.
(1)Many old people and children often get hurt when they.
A.play outside
B.cross the road
C.play in the park
D.drive too fast
(2)To reduce traffic accidents, isn't allowed in the street.
A.driving too fast
B.helping the blind cross the road
C.crossing the road carefully
D.obeying the traffic rules
(3)When crossing the road, we mustn't .
A.stop and look both ways
B.run quickly
C.make sure that it is safe
D.look around carefully
(4)What does the underlined word “pedestrians” mean?
A.司机
B.洒水车
C.行人
D.公交车
(5)What is the passage mainly about?
A.Helping the old cross the road.
B.How to reduce traffic accidents.
C.Making more traffic rules.
D.Traffic accidents are terrible.
【答案】
(1)B
(2)A
(3)B
(4)C
(5)B
【解析】这篇文章讲的是每年很多人在横穿公路时受伤或死亡,文中给出了发生这种问题的原因和如何预防的几条建议。
(1)B细节理解题。根据短文开头的句子“Every year thousands of people get hurt or lose their lives when they are crossing the road. Most of them are old people and children.”可知,许多老人与孩子在过马路的时候会遇到危险。所以答案是B。
(2)A 细节理解题。根据短文中的句子“For the drivers, they shouldn't drive too fast.”可知,为了减少交通事故,在街上禁止开车太快。所以答案是A。
(3)B细节理解题。根据短文中的句子“The right way to cross the road is to walk quickly. It's not safe to run. If people run across the road, they may fall down.”可知,当我们过马路时,千万不能快跑。所以答案是B。
(4)C词意猜测题。根据短文中的句子For the pedestrians, it's very important to be careful when they are walking on the road.可知,在街道上步行应该是行人。所以答案是C。
(5)B主旨大意题。短文开头介绍每年成千上万的人在过马路时受伤或失去他们的生命。交通事故给人们的生命财产造成重大损失。如何减少交通事故,是我们每个人都应该关注的问题。所以答案是B。
生活类短文阅读。本文有一定的难度,对于第一次无法理解的题目可以先放放,待整个文章都看完后题目答完后再集中精力来解答所缺的题目,理解说明对象的功能及运行原理是关键。
【题目】用方框所给的选项完成下列对话。
A: Lisa.
B: I'm watching TV, Mum.
A: It's time for dinner.
B: OK.
A: Carrots and beef and.
B: Actually, I don't like vegetables at all, Mum.
A: Vegetables are really good for your health. You should have them.
B: But……
A: No deal, Lisa!
B: Well! You are always right!
A. I don't like carrots. |
【题目】Hi Jenny,
I enjoy my new school. It has lots of clubs and activities. One of my favorite clubs is
the Community Volunteers. The club gives us a chance to help people.
This term we’re helping out at a charity for disabled children. I’m helping to organize
games, reading stories to the children and helping with the music group. Mrs. Brown organizes our club. She says that I’m really good with the children. I think that is because I have two little sisters.
Next term we’re going to visit some older people. Some of the older people are blind and they want us to help them to read letters and books.
Lots of clubs and activities are about having fun but in the Community Volunteers we help other people and have fun.
Everyone in the club is very friendly and it’s a great way to make new friends at school.
See you soon.
May
What does May do this term | She is ready to【1】disabled children and look【2】 them .She likes 【3】 games, reading stories and helping with the 【4】group. |
What will May do 【5】term | She will help some【6】people.Some of them are blind and 【7】her to read letters or books to them. |
【8】does May feel | It’s 【9】to help others and 【10】new friends. |