题目内容
【题目】![]()
I am Catherine. Emily is my grandmother and Anthony is my grandfather. They live in a lovely cottage (小屋) in Stratford-upon-Avon, England. The house is not very big but my grandmother keeps it clean and tidy. It has only one floor. Inside there are two bedrooms, a kitchen, a small living room and a dining room. In the house there is only one bathroom. The house has a wide balcony (阳台) at the back with a fine View. In front of the house there is a beautiful garden full of flowers.
I am their oldest granddaughter and I usually visit my grandparents at weekends. My grandfather is always waiting for me at the front door with his arms open and a smile on his face. He is always willing to give me great pieces of advice. I love to chat with him!
My grandmother is a wonderful cook and she bakes (烘焙) my favourite chocolate cupcakes whenever I go there. I love my grandparents.
【1】Where do Catherine's grandparents live?
A.In a tall building in the UK .B.In a flat in London.
C.In a big house in Scotland.D.In a cottage in England.
【2】How many rooms are there in the house?
A.Three.B.Four.C.Five.D.Six.
【3】Where is the garden?
A.In front of the house.B.Behind the house.
C.Inside the house.D.Near the house.
【4】When does Catherine usually visit her grandparents?
A.On Mondays.B.On Thursdays.
C.On Fridays.D.On Saturdays and Sundays.
【5】What does her grandmother do when Catherine goes there?
A.She asks her to water the flowers.
B.She gives her some good advice.
C.She bakes her favourite cupcakes.
D.She often likes to chat with her.
【答案】
【1】D
【2】D
【3】A
【4】D
【5】C
【解析】
文章大意:文章主要介绍了作者的爷爷和奶奶的家以及作者经常在周末的时候看爷爷奶奶,她喜欢爷爷奶奶。
【1】细节理解题。根据文章第一段第一、二行“They live in a lovely cottage (小屋) in Stratford-upon-Avon, England”“他们住在英格兰埃文河畔斯特拉特福德一座可爱的小屋里”,故选D。
【2】细节理解题。根据文章第一段第三、四行“Inside there are two bedrooms, a kitchen, a small living room and a dining room. In the house there is only one bathroom”“里面有两个卧室,一个厨房,一个小客厅和一个餐厅。房子里只有一个浴室”可知,房子有6个房间,故选D。
【3】细节理解题。根据文章第一段倒数第一、二行“In front of the house there is a beautiful garden full of flowers”“房子前面有一个美丽的花园,花园里开满了花”可知,花园在房子前面,故选A。
【4】细节理解题。根据文章第二段第一行“I usually visit my grandparents at weekends”“我通常在周末去看望我的祖父母”,故选D。
【5】细节理解题。根据文章倒数第一、二行“she bakes (烘焙) my favourite chocolate cupcakes whenever I go there”“每当我去那,她都烤我最喜欢的巧克力蛋糕”,故选C。