题目内容

【题目】A few years ago,Joe Smith,the coach(教练)of a football team,and his family were spending holiday in 3 small town.One rainy afternoon,it was impossible for them to go out to do something interesting,so the family decided to go to the cinema.Joe,his wife and their three children walked down to the town’s only cinema,bought the tickets and went into the hall.The lights were still on,and there were just six other persons there.As Joe entered,some of them saw him and started clapping(鼓掌).

Joe gave them a smile and turned to his wife,“Aha,I can’t believe they know me and I'm getting a warm welcome here,’’he said,“I guess they saw my game on TV.”

They sat down and then a young man came up and gave out his hand.“Thanks a lot,”said the coach,“I just can’t believe you know who I am.’’

“All I know is that they would not show the movie until at least ten people bought tickets,”replied the man.

1Joe and his family couldn’t go out for anything interesting that day because

A. the town was too small B. it was in the afternoon

C. the weather was so bad D. they didn’t want to do

2When Joe and his family got to the cinema,

A. there,were no tickets left

B. the lights were still on

C. there were so many persons in the cinema

D. the film has been on

3Joe was when the people in the cinema gave him a warm welcome.

A. pleased B. worried C. disappointed D. angry

4Now with Joe and Joe’s family there were people in the cinema.

A. nine B. eleven C. ten D. twelve

5In fact the people in the cinema welcomed the coach because .

A. they often saw the coach on TV

B. they could shake hands with him

C. with his family they were able to see the movie themselves

D. they are friendly

【答案】

1C

2B

3A

4B

5C

【解析】本文讲述了Joe是一个足球教练,和家人一起在一个小镇上度假。他们一家去看电影,他们进入电影院收到了那里的人们的热烈欢迎。他以为是这里的人们认出他了。但是那里的人说,这家电影院至少有十个人买了票,电影才开始播出。

1C

细节理解题。根据One rainy afternoon,it was impossible for them to go out to do something interesting,so the family decided to go to the cinema.可知因为下雨,所以Joe和家人不可能出去做有趣的事,故选C。

2B

细节理解题。根据Joe,his wife and their three children walked down to the town’s only cinema,bought the tickets and went into the hall.The lights were still on,and there were just six other persons there.可知Joe一家人进入电影院大厅时,听还亮着,故选B。

3A

推理判断题。根据Joe gave them a smile and turned to his wife,“Aha,I can’t believe they know me and I'm getting a warm welcome here,’’he said,可知当电影院里的人们给他们一个热烈的欢迎时,他很高兴,故选A。

4B

推理判断题。根据Joe,his wife and their three children walked down to the town’s only cinema,bought the tickets and went into the hall.The lights were still on,and there were just six other persons there.可知Joe一家5口人,电影院里坐着6个人,因此电影院里一共有11个人,故选B。

5C

推理判断题。根据“All I know is that they would not show the movie until at least ten people bought tickets,”replied the man.可知因为这个电影院里至少有十个人,电影才开始播放,因此Joe一家到来,是因为已经够十个人,因此他们可以看电影,所以他们高兴。故选C。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网