题目内容

【题目】A little girl’s interest in wanting to talk about Chinese food put her on a path to study the language.

Isabelle first became interested in Chinese when she was 5. “We were at a Chinese restaurant . She was watching a man making noodles. She was so excited that she wanted to talk with him. Unfortunately, he didn’t speak English. On the way home, she said she wanted to learn Chinese,” said Isabelle’s father.

“I totally fell in love with the language. It’s so beautiful and unlike anything I’ve ever heard before,” said Isabelle, whose Chinese name is Bao Ling. she is now 12 and very good at Chinese, she can even watch movies and TV from China without subtitles. Some of her favorite Chinese cartoons are Pleasant Goat and Big Big Wolf, Big Head Son and Small Head Dad, which are very popular in China.

Isabelle studies at the Confucius Institute (孔子学院) near her home, the William & Mary Confucius Institute. “It is just the beginning of a fantastic ongoing adventure, all thanks to the Confucius Institute,” she said.

The WMCI offers courses on many aspects (方面) of Chinese culture, from travel tips to calligraphy(书法), to tai chi, cooking and music. The first course that Isabelle took was a cooking class. She then tried tai chi and kung fu through the WMCI.

Next year, through the WMCI, Isabelle will join the JNCLNCLIS (languagepolicy.org) to ask for more aid for language instruction in public schools.

“I want to thank the Confucius Institute for sharing the wonderful language and culture of China to the world,” she said. “It has been a wonderful journey for all of us,” said her mother.

1Why did Isabelle become interested in Chinese at first?

A. Because she wanted to talk about Chinese food

B. Because she wanted to be a Chinese cook.

C. Because she thought Chinese was so beautiful.

2What does the underlined word “subtitle” mean in Chinese?

A. 标题 B. 科目 C. 字幕

3What courses did Isabelle take through WMCI?

A. Cooking, calligraphy and tai chi

B. Cooking, kung fu and tai chi

C. Cooking, tai chi and music

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Isabelle first became interested in Chinese when she was 12 years old.

B. Isabelle has got aid for language instruction in public schools.

C. Both Isabelle and her mother feel good about the Confucius Institute.

5What is the best title of the passage?

A. How Chinese food led to a girl’s love of Chinese.

B. How popular Chinese calligraphy is in foreign countries.

C. Why is the Confucius Institute welcomed in foreign countries.

【答案】

1A

2C

3B

4C

5A

【解析】文章讲述了一个小女孩因为想谈论中国食物而走向学习汉语的道路。

1根据Isabelle first became interested in Chinese when she was 5. “We were at a Chinese restaurant . She was watching a man making noodles. She was so excited that she wanted to talk with him. Unfortunately, he didn’t speak English. On the way home, she said she wanted to learn Chinese,” said Isabelle’s father.这一段可知她因为想谈论中国食物,而厨师不会英语,她开始想学汉语;故选A

2根据she can even watch movies and TV from China without subtitles. 看中国的电视和电影,可知因为汉语好,不用看字幕;故选C

3根据The first course that Isabelle took was a cooking class. She then tried tai chi and kung fu through the WMCI.故选B

4根据Isabelle first became interested in Chinese when she was 5.可知A不对;根据Next year, through the WMCI, Isabelle will join the JNCLNCLIS (languagepolicy.org) to ask for more aid for language instruction in public schools.可知B不对;根据“I want to thank the Confucius Institute for sharing the wonderful language and culture of China to the world,” she said. “It has been a wonderful journey for all of us,” said her mother.可知C对;故选C

5根据文章讲述了一个小女孩因为想谈论中国食物而走向学习汉语的道路。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】Gabriel Garcia Márquez, who was awarded the Nobel Prize for Literature in 1982, passed away at the age of 86 on April 17, 2014. The world paused( 停顿 ) to remember the cultural giant .

Garcia Márquez was born in Colombia, but he spent most of his adult life in Mexico City. As one of the most famous writers, he was widely regarded as “a giant of 20th-century literature”. Garcia Márquez wrote in a style called “magical realism(魔幻现实主义)”. In such works, people live a daily life in a certain period of time in history. But meanwhile, magical things happen to them.

Garcia Márquez is best known for his 1967 novel, One Hundred Years of Solitude 《(百年孤独》), which has sold about 50 million copies. It tells the tale of the small and isolated town of Macondo which was separated from the outside world –of its founding and its troubled history over a hundred years . The story is a metaphor(暗喻) for the development of Colombia since the 19century. As Colombian President Juan Manuel Santons said, Garcia Márquez wrote about “the very essence(本质) of the Latin American beings ” .

1Garcia Márquez was born in the year _________.

A. 1914 B. 1928 C. 1967 D. 1982

2The underlined word “isolated”means ________.

A. 隔绝的 B. 安逸的 C. 喧嚣的 D. 繁华的

3Which of the following is NOT TRUE about Garcia Márquez?

A. He was the winner of the Nobel Prize for Literature in 1982.

B. His novel One Hundrend Years of Solitude was a great success.

C. He was widely known as “a giant of 20th-century literature ”.

D. Magical things happened to him during his stay in Mexico City.

4The writer quotes(引用)from the President to ______.

A. praise Garcia Márquez for his achievement

B. show the deep sadness of the President

C. explain the writing style of Garcia Márquez

D. describe the character of Garcia Márquez

【题目】任务型阅读

Rules for the Examination

You must be at the exam room ten minutes before. If you are more than ten minutes late, you are not allowed to enter.

You must show your student ID and exam number before you enter the room.

Depending on which exam you are taking, you may bring certain things into the center. You can use calculators(计算器)In the math exam, and some subjects may allow you to use dictionaries. But ipads, head sets, and cell phones are not allowed in the exam room

You must sit at the desk with your exam number on it. And keep the number at the top corner of your desk.

You must keep silent during the exam. And don't disturb other people when testing.

If you need a drink or to go to the restroom, you should raise your hand and ask for the teachers permission. You may not talk with anyone during the break.

You must write your answers on the official answer paper.

You may leave the exam room at any time if you do not plan to return.

You will be warned fifteen minutes, five minutes and one minute before the end of the exam.

When the time is up, you must stop writing and leave the room soon.

阅读以上内容,并完成下面摘要。每空限填一词

The list is about the 1 for an examination. Students must 2 their student. ID and exam numbers before entering the exam room. Only certain things such as calculators and 3 are answered in the exams. They must 4 their hands for water or to go to the restroom. Students will be warned 5.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网