题目内容

【题目】阅读短文,阅读下面短文,并根据所读内容,在文章后第110小题的空格里填入一个最恰当的单词。注意:每个空格只填1个单词。

As a teenager, you’re trying to learn who you are. You’re going through mental and physical changes. You’re dealing with different kinds of stress and trying to succeed in school.

The good news is that though the teen years are tough, there are skills you can learn to make them a lot easier.

If you’re a teen and trying to manage your feelings better, here are a few skills for you to deal with your feelings.

Name the feeling.

What feeling are you experiencing? For example, are you sad, stressed.Angry, joyful or excited?

Accept what you’re feeling.

Many people worry that their feelings will increase. So they are not willing to accept them, hoping that they’ll just go away. However, that’s impossible. Remind yourself that it’s OK to feel your feelings.

Become familiar with your feelings.

To better understand your feelings, you should pay attention to your feelings all over the day. You may record how you’re feeling in the morning, afternoon and at night on a piece of paper. Next to your feeling, also write down where you notice it in your body.

Express your feelings.

Expressing a feeling is a good way to reduce it. For example, you can express your feelings by crying, exercising, writing about them or talking to someone you trust. Just be sure that whatever activity you choose, it doesn’t hurt you or anyone else.

At different times in your life, you’ll experience different difficulties. But by learning some helpful skills, you’ll be able to live a comfortable life.

How to 1 with Your Feelings

Main idea

Though the teen years are tough, you can learn some 2 to manage your feelings better.

Skills to 3 you manage your feelings

Name the feeling that you are 4 .

Be willing to 5 your feelings.

Remind yourself not to 6 that the feeling will go away.

Pay attention to your feelings the 7 day by recording them.

Write down where you notice them in your body.

Express your feelings through some activities to 8 them.

Don’t 9 anyone whatever activity you choose.

Conclusion

Learn some helpful skills, and you can live 10 even though you may have difficulties in your life.

【答案】

【1】deal

【2】skills

【3】help

【4】experiencing

【5】accept

【6】hope/expect

【7】whole

【8】reduce

【9hurt

【10】comfortably

【解析】

试题分析:这篇短文中作者对青少年们如何正确的对待自己的情感,给我们提出了一些建议。作者认为只要我们学会这些技巧,我们就能度过生活中的难关,过舒适的生活。

【1】考查疑问词加不定式短语。根据这篇短文中If you’re a teen and trying to manage your feelings better, here are a few skills for you to deal with your feelings.以及它的大意可知,这篇短文主要讲的是告诉青少年们如何来处理我感情。故这里应该填deal,deal with是一个短语,意思是处理,对待。

【2】考查名词。根据短文第二段中The good news is that though the teen years are tough, there are skills you can learn to make them a lot easier.可知,虽然青少年时期有很多艰难的事情,但是我们可以学习一下技能来使事情变得更容易些。故填skills,意思是技能,技巧。

【3】考查动词。根据短文中If you’re a teen and trying to manage your feelings better, here are a few skills for you to deal with your feelings.可知,这里作者告诉了我们一些技能,让我们能更好的处理自己的感情。由这句话中的manage 可知答案。故填help

【4】考查动名词。根据短文中作者给出的第一个建议可知,这里作者建议我们把我们经历的感情说出来。experience 是一个动词,意思是经历。根据文意可知填experiencing

【5】考查动词。根据短文中作者给出的第二个建议可知,作者告诉我们要接受自己的感情,因为它是客观存在的,不会因为你的不接受而消失。故这里应该填accept,意思是接受。

【6】考查动词,根据短文中的第二个建议中So they are not willing to accept them, hoping that they’ll just go away.可知,一些人不接受他们正经历的感情,希望他们能自己消失,但是作者告诉我们这是不可能的。这句话中使用的句型是remind sb. to do sth.提醒某人去做某事,因此这里填原形hope/expect。

【7】考查形容词。根据短文中的第三个建议To better understand your feelings, you should pay attention to your feelings all over the day可知,为了更好的理解我们的感情,我们应该整天都关注他们。这句话中的all over the day 的意思是整天,和这里的the whole day是一个意思。故填whole

【8】考查动词。根据短文中的第四个建议Expressing a feeling is a good way to reduce it.可知,把自己的感情表达出来是一个减少他们的影响的好方法。故填reduce。

【9】考查动词。根据短文中的第四个建议Just be sure that whatever activity you choose, it doesn’t hurt you or anyone else.可知,无论你选择哪种方式来释放自己的情感,都要注意不能伤害自己和别人。hurt 的意思是伤害。故填hurt

【10】考查副词。根据短文的最后一句话But by learning some helpful skills, you’ll be able to live a comfortable life.可知,通过学习一些有用的技巧,你就可以过舒适的生活。原句中comfortable是一个形容词,修饰后面的名词life。根据这里需要填的空可知,这里我们应该用一个副词comfortably,来修饰动词live。故填comfortably

练习册系列答案
相关题目

【题目】补全短文

Once a wicked wizard(邪恶的巫师)was on a visit to a city and stole the tongues(舌头)from the sleeping people and cast a spell(施一个咒语)on them. The spell meant that these tongues could only say bad things about people. Then the wizard returned these tongues to their owners. In very little time, that city was filled with the sound of people saying bad things about each other.

On seeing all this, the good wizard decided to do something. She cast a spell on the ears of the city people. Under this spell, no matter when the ears heard people saying bad things, they would close up so that nothing could be heard. Later, the tongues started to feel completely useless. When they realized this, they began to change by saying good things to each other.

Until today, the wicked wizard goes on casting the spell on tongues all over the world. But thanks to the good wizard, now people all realize that the best way to end something bad is to pay no attention to it.

Fill in the blanks according to the passage .Only one word for each blank.

Long ago, a wicked wizard 【1】 a city and stole the tongues from the sleeping people and cast a spell on them. The spell meant that these tongues could only say bad things about people. Then the wizard returned these tongues to their owners. In very little time that city was 【2】 of the sound of people saying bad things about each other. A good wizard knew this nd she cast a spell on the ears of the city people. Under this spell, 【3】 the ears heard people saying bad things, they would close up and nothing could be heard.

Until today, the wicked wizard 【4】 casting the spell on tongues throughout the world. But because of the good wizard, now 【5】 realizes that the best way to end something bad is to pay no attention to it.

【题目】完形填空

请先阅读下面短文,掌握其大意,然后在每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项,使短文内容通顺、合理、结构完整。

These days, cars are designed using computers. Let's look at how a new car is created.

First, several talk about the new car and any good ideas that they have. Then they sit down at their computers and many sketches(素描).The best two or three drawings are chosen and then more detailed drawings of are developed on the computer. You can change the size, shape or colour of any part on the computer to see the car would look and then you can choose the best design.

Both the inside and the outside of the car have to be designed. Part of the inside of the car is so that the designers can sit in it. They can feel if there is enough inside and if they can reach .Then some cars are built-there are more than 15, 000 parts of a car to .

When everything is known to be , the cars are made in the factory. Again computers are used to make sure that all the parts are as they are needed. The factory usually stays open all through the night so that the car production never stops.

1A. drivers B. designers C. workers D. salesmen

2A. draw B. order C. type D. enjoy

3A. bicycles B. trains C. cars D. buses

4A. how B. if C. what D. that

5A. covered B. painted C. locked D. built

6A. metal B. glass C. leather D. room

7A. nothing B. somebody C. everything D. nobody

8A. choose B. test C. show D. repair

9A. safe B. easy C. cheap D. fast

10A. rare B. electronic C. comfortable D. ready

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。D
Almost every Chinese person can recite(背诵) the two lines of the famous poem, "Every grain on the plate comes from hard work". But sadly, many of us don't actually get the real meaning of these lines: Don't waste food.
A CCTV program reported that the food Chinese people throw away every year is enough to feed 200 million people for a year. Do we have too much food? Absolutely not. According to the UN World Food Program, there were 925 million hungry people around the world in 2013, especially in developing countries. Six million children die of hunger every year.
Chinese people are well-known for being friendly and generous. Many even feel that they lose face if their guests have eaten all the food on the table. Luckily, a number of people have realized the importance of saving food. What should we do in our daily lives to waste less food?
⒈ Don't order too much in a restaurant. Only order as much as you want to eat. If you cannot eat all the food you ordered, take the rest of it home.
⒉ Don't leave any food in your bowls while having meals.
⒊ Keep an eye on what food you have at home. Don't buy too much, especially for vegetables and fruit.
(1)What's the real meaning of the underlined sentence?
A.春种一粒粟,秋收万颗籽。
B.谁知盘中餐,粒粒皆辛苦。
C.吏禄三百石,岁晏有余粮。
D.足蒸暑土气,背灼炎天光。
(2)What should we do to waste less food?
A.Order more food in a restaurant.
B.Every time you eat, leave some food in your bowls.
C.Take all the food you ordered home.
D.Don't store too much food like vegetables and fruit.
(3)Which of the following is NOT true?
A.A number of people have realized the importance of saving food.
B.The food Chinese people throw away every year is enough to feed 200 million people for a year.
C.200 million children die of hunger every year.
D.Many Chinese feel that they lose face if guests have eaten all the food on the table.
(4)What's the main idea of this passage?
A.Don't waste food.
B.Chinese people are friendly and generous.
C.We can't die of hunger.
D.Every grain is grown by farmers.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网