题目内容
【题目】根据表格内容,选择最佳答案。
Anna: I work in a bank on workdays. My home is about twenty kilometers from my office. I usually go to work by train. I usually get up at 6:30 a.m. and take the train at 7:00 a.m. It usually takes me about thirty minutes to get to my office. I am never late for work. |
Joe: I am a student. My home is not far. I can go to school on foot. It takes me about forty minutes. But I often go to school by boat because it is more fun. It takes me about twenty minutes. |
Nancy: I'm a waiter. I work in a restaurant from Monday to Friday. I often go to work by bus. It is about five kilometers from my home to the restaurant. It takes me about twenty-five minutes to go to work. Sometimes, I am late for work because there are too many cars and buses on the street. |
(1)Anna usually gets to her office at about ______.
A.6:30 a.m.
B.7:30 a.m.
C.7:00 a.m.
D.8:00 a.m.
(2)Joe often _______ to school.
A.takes a bus
B.takes a train
C.walks
D.takes a boat
(3)Nancy lives about ______ kilometers from her working place.
A.ten
B.fifteen
C.five
D.fifth
(4)Who is sometimes late for work?
A.Nancy.
B.Joe.
C.Anna.
D.Anna and Nancy.
(5)How long does it take Joe to get to school?
A.Thirty minutes.
B.Twenty minutes by boat.
C.Forty minutes on foot.
D.B and
【答案】
(1)B
(2)D
(3)C
(4)A
(5)B
【解析】这是一篇介绍三个不同职业的人的基本情况。Anna是一名银行职员,坐火车上班,从来不迟到。Joe是个学生,有时步行上学,有时坐船。Nancy 是一名餐馆服务员,因为交通拥挤,有时上班迟到。
(1)细节理解。根据文中I usually get up at 6:30 a.m. and take the train at 7:00 a.m. It usually takes me about thirty minutes to get to my office.可知,Anna在大约7点半到办公室。所以答案是B。
(2)细节理解。根据文中But I often go to school by boat because it is more fun.可知,Joe经常乘船去学校。所以答案是D。
(3)细节理解。根据文中It is about five kilometers from my home to the restaurant.可知,大约是5千米。所以答案是C。
(4)细节理解。根据文中Sometimes, I am late for work because there are too many cars and buses on the street.可知,Nancy有时候工作迟到。所以答案是A。
(5)细节理解。根据文中But I often go to school by boat because it is more fun. It takes me about twenty minutes.可知,乘船花费Joe二十分钟的时间。所以答案是B。