题目内容

【题目】 Is there a computer in your family? What can you do on computers? People can search for information, send e-mails, talk with friends and do many other things. Many people buy things on the Internet because they have no time to go shopping in the shops. But some people also shop in the shops. Here is a survey(调查).

55% of people like shopping on the Internet and 45% of people like shopping in the shops.

65% of people think it helps them to know about things on the Internet before buying them in the shops.

75% of women buy things on the Internet, but only 50% of men do this.

Why do many people shop in the shops? Because some people don’t want to wait for their things to arrive(到达) for a long time. And some want to see the real(真的) things before buying them. Which do you like better?

1Many people like shopping on the Internet because they are __________.

A.sadB.happyC.busyD.different

2If(如果) 100 people like shopping, __________ of them like shopping on the Internet.

A.45B.55C.65D.75

3__________ can help people know about things before buying in the shops.

A.Watching TVB.Going on the Internet

C.Reading a bookD.Writing e-mails

4People like to shop in the shops because __________.

A.they have no time to buy thingsB.they can talk with friends

C.they want to see the real thingsD.they can wait for a long time

【答案】

1C

2B

3B

4C

【解析】

本文是一篇议论文,介绍了不同人群对网购与实体店购物的喜好和看法。

1题意:很多人喜欢在网上购物,因为他们__________

细节理解题。根据原文Many people buy things on the Internet because they have no time to go shopping in the shops可知,很多人因为忙没有时间,所以选择网购。C选项busy“忙碌的”符合题意,故选C

2题意:如果100个人喜欢购物,其中就有__________人喜欢在网上购物。

推理判断题。根据原文55% of people like shopping on the Internet可知,在调查中有55%的人喜欢网购,故100 × 55% = 55(人)。B选项55符合题意,故选B

3题意:__________可以帮助人们在购物前了解一些事情。

细节理解题。根据原文65% of people think it helps them to know about things on the Internet before buying them in the shops可知,65%的人认为在实体店购物前去网上可以了解一下商品。B选项Going on the Internet“去上网”符合题意,故选B

4题意:人们喜欢在商店里购物,因为__________

细节理解题。根据原文And some want to see the real(真的) things before buying them可知,人们喜欢在商店里购物,是因为他们想在购买前见到实物。C选项they want to see the real things“他们想要见到实物”符合题意,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 One day, Miss Mary asked the class to think of a story with a moral (寓意).

Little Suzy put up her hand. “My dad owns a farm. Every Sunday, we put chicken eggs in our truck and drive into town to sell them at the market. Well, one Sunday we hit a big bump (凸块) and all the eggs flew out of our basket and onto the road.”

When the teacher asked for the moral of the story, Suzy replied, “________.”

Little Lucy went next. “My dad owns a farm, too. Every weekend, we take our chicken eggs and put them in our incubator (孵化器). But last weekend, only eight of our 12 eggs hatched (孵出小鸡).”

Again, the teacher asked for the moral. Lucy answered, “Don’t count your chickens before they hatch.”

Next up was little Johnny. “My uncle Ted was drunk one day and he told me a story. He fought in a war many years ago and his plane was shot down over an enemy area. He jumped out of the plane with only a bottle of whiskey, a machine gun and a sword ().

On the way down, he drank the bottle of whiskey. Then, he landed right in the middle of 100 enemy soldiers. He shot 70 of them with his machine gun, but then he ran out of bullets (子弹)! So he pulled out his sword and killed 20 more. Then the sword broke, so he killed the last ten with his bare hands.”

The teacher and other students looked shocked (震惊). Miss Mary asked what the moral of this story was.

“Well,” Johnny replied, don’t trust uncle Ted when he’s drunk.”

1How many children told stories in Miss Mary’s class?

A.Two.B.Three.C.Four.D.Five

2What was the moral of little Suzy’s story?

A.Better late than never.

B.The early bird catches the worm.

C.Don’t put all your eggs in one basket

D.Better half an egg than an empty shell.

3What does the underlined word “bare” mean?

A.emptyB.bigC.onlyD.dirty

4From the article (文章), we know that ________.

A.Uncle Ted was a war hero before

B.Lucy’s dad doesn’t know how to use the incubator

C.Suzy’s dad is a careless driver

D.Miss Mary thought the story about uncle Ted was true until the end of the story

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网