题目内容
【题目】If you get lost, this is what you should do. Sit down and stay where you are. Don’t try to find your friends—let them find you. You can help them find you by staying in one place. There is another way to help your friends or other people to find you. You can shout or whistle (吹口哨)three times. Stop. Then shout or whistle three times again. Any signal(信号)for three times is a call for help.
Keep up shouting or whistling. Always three times together. When people hear you, they will know that you are not just making a noise for fun. They will let you know that they have heard your signal. They will give you two shouts or two whistles. When a signal is given twice, it is an answer to a call for help.
If you don’t think that you will get help before night comes,___________________________________________.
When you need some water, you have to leave your little branch house to look for it. Don’t just walk away. Pick off small branches and drop them as you walk in order to go back again easily. When you are lost, the most important thing to do is to stay in one place.
【1】If you get lost in the forest, you should___________.
A. try to find your friends B. stay in one place and give signals
C. walk around the forest D. shout as loudly as possible
【2】Which signal is a call for help?
A shouting here and there
A. shouting or whistling three times together B. crying twice
C. whistling every where in the forest
【3】When you hear two shouts or two whistles, you know that_____.
A. someone is afraid of an animal B. people will come to help you
C. someone needs help D. something terrible will happen
【4】What’s the meaning of the underlined sentence?(划线句子)
A. Drop branches to find your way back
B. Pick off branches to build another house
C. Use branches to make a bed
D. Drop branches to look for water
【5】The main(主要的)idea of the passage is_____________.
A. how to travel in the forest
B. how to spend the night in the forest
C. what you should do if you want to get some water
D. what you should do if you are lost in the forest
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【4】C
【5】D
【解析】试题分析:短文大意:如果你和朋友到森林里去,要和他们呆在一起。如果你不,你可能会迷路。如果你迷路啦,就坐下来呆在你现在的地方。不要试着去找你的朋友而是让他们来找你。你可以帮助他们找到你通过呆在一个地方。有一个办法可以帮助你的朋友或其他人找到你。你可以大叫或吹口哨三次。停一会儿。然后再大叫或吹口哨三次。当人们听到你,他们会知道你不是在吵闹。他们会让你知道,他们已经听到你的信号。他们将大喊两声或两次吹口哨声。
【1】B细节理解题。根据文章首段第二句If you don’t, you may get lost. Sit down and stay where you are. 和最后一句Any signal given three times is a help.可知如果你迷路啦,就坐下来呆在你现在的地方。发出任何信号三次都是呼吁帮助。所以选B。
【2】C细节理解题。根据第一段中There is another way to help your friends or other people to find you. You can shout or whistle three times. Stop for a while. Then shout or whistle three times again.可知还有另一种方法来帮助你的朋友或别人找到你。你可以喊或吹口哨三次。停一会儿。然后再次喊或者吹口哨三次。所以选C。
【3】B细节理解题。根据第二段中They will let you know that they have heard your signal. They will give you two shouts or two whistles. When a signal is given twice, it is an answer to a call for help.可知当人们听到你,他们会知道你不是在吵闹。他们会让你知道,他们已经听到你的信号。所以选B。
【4】A句意匹配题。根据本句句意捡一些小树枝并扔下它们作为你返回去的标志,可知扔些小树枝,你就可以找到回去的路。所以选A。
【5】D主旨大意题。该文主要介绍了如果你在山林里迷路了如何求救的方法,所以选D。
【题目】A
Beijing Halfday Tour |
Guide We have more than 20 guides and they can speak both English and Chinese. |
Time and Place Our bus will wait for you at your hotel at 8:00 a.m.or 2:00 p.m.And we'll drive you back to your hotel at about 1:00 p.m.or 7:00 p.m. |
Route (行程) First,we will visit the Drum Tower.You can climb it and look at the old Beijing buildings—hutong and siheyuan.Then we will drive to Mr.Kang's yard (庭院) for a cup of tea.After that,we can ride a bicycle to Dajinsi Hutong,the most famous hutong in the Shichahai area.Then we will walk to the Prince Gong's Mansion (恭王府).After that,we will go back to the hotel. |
【1】If Mr.White gets up at 10:00 a.m.,he can start the tour at ______.
A. 9:00 p.m. B. 1:00 p.m. C. 2:00 p.m. D. 6:00 p.m.
【2】Visitors go to Dajinsi Hutong ________.
A. by bike B. by car C. on foot D. by bus
【3】Visitors can visit ________ places.
A. two B. three C. four D. five
【4】What can we know from the table?
A. The guides can speak three languages.
B. The Drum Tower has a history of more than 600 years.
C. Visitors can drink some tea in Dajinsi Hutong.
D. The Prince Gong's Mansion is the last place to visit.
【5】We may read the table from a ________.
A. storybook B. newspaper C. menu D. movie ticket