题目内容
【题目】True or False:
These two letters appeared in a newspaper. Both writers have their own ideas on zoos.
Zoos Do a Good Job
It is good to keep animals in zoos. I know a lot of people think it is wrong to keep animals in zoos. However, I believe that zoos have many good points.
Firstly, zoos are places for people to see many different kinds of animals from all over the world. Without zoos, most people would never see a real bear or tiger.
Secondly, zoos look after the animals very well. The animals are always given food and cleaned regularly. In the wild, it is not always possible for an animal to find food, so sometimes it goes hungry. But animals kept in zoos never go hungry.
Thirdly, zoos protect the animals they look after. They offer them safe places to live in. In the wild, some kinds of animals are in danger of being extinct. But zoos give these animals a chance to live. Without zoos, there'd be fewer kinds of animals in the world.
Maria
Smith
Zoos Are Unnatural
In Maria's letter, she says that zoos are good for animals. I am afraid that zoos are not good for animals; they are only good for people.
It is unnatural and unfair to keep wild animals in cages. Most animals are kept in cages that are too small for them. In the wild, these animals would travel freely. In zoos, they can't do this. This is why the bears and tigers always look so sad.
Most cages are not very clean either. It is true that zoos give the animals food regularly, but this is not natural. Wild animals are used to looking for their own food. We should treat animals in the same way that we treat other people--with respect.
Would anyone be happy if you don't let him go outside his home? Would Maria like to have lots of people standing outside her flat looking at her? No, she wouldn't. And animals don't like it either.
Philip
Black
【1】Maria and Philip have quite different ideas on keeping animals in zoos.
【2】In Maria's opinion, a real bear or tiger can only be seen in zoos.
【3】Maria thinks that animals live better in zoos than in the wild.
【4】According to Philip, cages are not big enough, so tigers and bears look unhappy.
【5】Philip thinks that zoos don't give the animals food regularly so it is not natural.
【6】Maria and Philip both agree that zoos are good for people.
【7】In the two letters, they are discussing how to make animals in zoos happy.
【答案】
【1】T
【2】F
【3】T
【4】F
【5】F
【6】T
【7】F
【解析】
本文是两封信,分别表达了写信人玛利亚和菲利普关于动物园的不同看法。
【1】根据两人信件的标题分别为“Zoos Do a Good Job”和“Zoos Are Unnatural”,可知两人的观点截然相反,题干表述正确,故答案为T。
【2】根据“Without zoos, most people would never see a real bear or tiger”,可知玛利亚认为多数人只在动物园看过真实的熊和老虎,但并不是说它们只能在动物园才能被看见,题干表述错误,故答案为F。
【3】根据“The animals are always given food and cleaned regularly. In the wild, it is not always possible for an animal to find food, so sometimes it goes hungry”,可知玛利亚对比动物园和野外的动物的生存环境和条件,认为动物在动物园比在野外生存得更好,题干表述正确,故答案为T。
【4】根据“In the wild, these animals would travel freely. In zoos, they can't do this. This is why the bears and tigers always look so sad”,可知菲利普认为动物不能自由行动才是不开心的原因,而不是因为关它们的笼子太小,题干表述错误,故答案为F。
【5】根据“It is true that zoos give the animals food regularly, but this is not natural”,可知菲利普承认动物园会给动物定期喂食,但他认为这违背了自然规律,所以题干表述错误,故答案为F。
【6】根据玛利亚的观点“Firstly, zoos are places for people to see many different kinds of animals from all over the world”,和菲利普的观点“I am afraid that zoos are not good for animals; they are only good for people”,可知两人都同意动物园对人类有好处,题干表述正确,故答案为T。
【7】根据文章内容,可知两封信是在辩论动物园是否对动物更好,而不是在讨论如何让动物园的动物开心;题干表述错误,故答案为F。